Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Livets toppar och dalar

    Klockarbol, jag tror du och jag skulle prata bort en natt irl bara som en viftning av en kolibrivinge. Det låter som om vi delar en del erfarenheter.

    Melondoft, du skulle säkerligen må väl av att bena och ösa en del. Kom ihåg att psykologer bara är människor-alla männiksor passar man inte ihop med.

    Mugglan, underbart att höra om den ur-östa hinken! HEJJA!

    Vad gäller problem så kan de nog dock finnas vare sig man tänker på dem eller ej. Det är iallafall vad jag brukar påpeka för struts-mannen jag lever med. DVS räkningarn liger ju i kuvertet även om man vägrar veta om dem.
    Och tiden för en kvinna går, även om man inte tänker på det och är hur avslappnad som helst.

    När det gäller det där med grav, så var det ju inte du utan psykopaten som beskrev varför det kan vara svårt att komma åt sin egen sorg och erkänna den. Just för att den är mer abstrakt än den sorg som stirrar en rakt i ansiktet. Det var väl inga konstigheter. det är ju som att det är lättare att komma till punkten där man verkligen når sin sorg och därmed kan bearbeta den om man VET att en person är död, och inte bara saknad. Som för dem som ändå hittade sina döda efter Tsunamin, Estoni etc. Det är ju därför det blir så viktigtför anhöriga att mördade människor återfinns också.

    Parnassia, Det där är ju sådant som är förbjudet för arbetsgivare att fråga om -officiellt sett. Verkligheten är upenbart en annan!!!

    AM, skönt att ni fick bli sams och hade en fin kväll!

    Tinga: HEJJA i småbarnspusslet!

    BS, nya ord är jubland det roligaste som finns!

    Exempel på myntade uttryck i vår familj:

    *Oxtokig- sambons missuppfattning av skogstokig. Alla hör ju att en tokig oxe inte är något att leka med.

    *Jubiléumsidiot- min älskade mormors missuppfattnig av jubelidiot. Stilla konstaterande "ja, de ä la när en vatt dommer så länge att en kan fira jubiléum"

  • passionsblomman

    Jubiléumsidiot tycker jag hör till 1900-talets bättre vad gäller språkutveckling. Jag älskar det.

    Och mest av allt för att mormor inte alls räknade ut det, hon trodde ju det hette så.Vad skulle det annars heta liksom? Jublidiot, kan någon egentligen förklara vad det är? Att man är så dum så folk jublar?

  • passionsblomman

     


    muggles skrev 2010-09-02 14:02:26 följande:
    Först trodde jag att du menade att "vaddå har du inte insett det själv" apropå att "det var väl inga konstigheter" men jag förmodar att du inte menade det så? För ibland tycker jag att självklarheter kan vara svåra att inse...

    Nej men herregud, SÅ menade jag verkligen inte.
    Det var en respons på att du sa att du kände dig dum som tog upp det där med begravningar apropå Snorkis.

    Just att känna sig dum är ju nästan en bekräftelse på det psykologen sa "vaddå sorg, jag et folk som har sorg jag, detta ar på sin höjd tråkigt" och så stoppar man undan sorgen i en påse och kallar den något annat än det den är.

    Jag menar, att fakta runt hur en sorgeprocess ser ut, kvarstår ju och existerar i lika hög grad som vanligt, även om det ofattbara och överjävliga har hänt Snorkis familj-eller någon annan.
    det är ju fortfarande helt sant att sorgenbblir mer konkret om den har kropp, grav och allt det där. Viilket ju inte gör den lättare att bära, men mer möjlig att ens förstå att det är det man har-sorg alltså.

    Är du med mig?

  • passionsblomman

    TJOHOOOO!

    Sambon ska på intervju angående jobbet han söker, nästa onsdag!
    Det är visst någon slags grupp-grej, med ett första urval.
    Så det är ju flera steg kvar, men jag fick visst åtminstone ihop ett brev inessant nog att boka in intervju utifårn.

    *Jätte jätteglad*

    OM detta skulle gå vägen så är det visst redan i oktober det ska dra igång.
    Bye bye ärkeas-häxan på andra jobbet...

    OM alltså...

  • passionsblomman

     


    Lapinette skrev 2010-09-02 14:41:26 följande:
    pb - grattis till makens intervju!

    TACK!
    Jag har faktikst varit allvraligt oroad över hasns självförtroende utifall det skulle blivit så att han inte fick komma ens till första intervjun. Nu är det steget passerat. *lättad*

    Det är ju inte precis en tjänst som hjärnkirurg eller så han sökt, så att inte få komma till intervju vore verkligen ett nederlag.

  • passionsblomman

     


    muggles skrev 2010-09-02 15:32:57 följande:
    PB: vad härligt med intervjun! Han blev väl i stort sett headhuntad så vi får väl hoppas på att det går hela vägen. Men räcker en halvtidstjänst för att slippa Ärkepuckot?

    Åh, nä, just ja...nu fattar jag vad du menar för headhunting. Du tänker på räddningstjänstjonnet, som deltidsbarndman. Det som Vickans vän redan jobbar som.
    Det jobbet är som sagt en deltidsyssla som varaenda enhar jämte ordinarie jobb. Aanledningen att det funkar är att det mycket handlar o m jourberedskap. Alltså sitter mahemme och har jour på tider då man är ledig från sitt vnliga jobb.
    det i sin tur funkar ofta bra här, eftersom stora delarav arbetsmarknaden ligger på produktion inom industrin och där gäller skiftjobb.

    Där sambon nu har sökt nytt och fast heltidsjobb-till skillnad fårn sin behovsbaserade skitanställning på det nuvarande- är alltså inom ett av de tre stora föregtagen i bygden som nu nyrekryterar på flera områden då lågkonjunkturen vänt.
    Man har under våren återanställt förut permitterade, man ökar produktionen igen så att man kör även fredagar (alla fick förut gå ner i tid för att behålla jobbet, då m,an la ner fredagsproduktionen)

    OCH nu tar man alltså även in helt nytt folk.

    Det här är förresten på företaget där sambon just nu redan finns varje dag. Bara det att han sköter idag bevakningen och receptionen, vilket ligger under ett väktarbolag.
    Så han vill göra sakerna som produceras istället för att bevaka.
    OCH så vill han ha deltidsbrandmansjobbet som kombination.

  • passionsblomman

    Alltså, nog för att det brukar slina med felskrivningar när jag gör mina inlägg. Men det här senaste går ju bortom alla gränser och beskrivningar i klåparmässig hantering av ett tangentbord.

    Jag ber om ursäkt!

    Mugglan, verkligen inte konstigt. Båda jobbgrejorna har ju dykt upp rätt samtidigt. Det är knappt jag själv hänger med.

  • passionsblomman

     


    muggles skrev 2010-09-02 16:29:58 följande:
    PB: det är nog bara ditt tangentbord som är dyslektiskt

    Ja. Svårt!

    (Det är faktiskt skitgammalt och as-trögt, om det kunde gälla som en ursäkt...)

Svar på tråden Livets toppar och dalar