• fru AM

    Livets toppar och dalar

    Liten: 2,5 är en väldigt ringa ålder egentligen. Barn leker fortfarande oftast "bredvid varandra" då - men jag förstår att du tycker synd om henne. Livia har haft en "bästis" sedan hon var 2 ungefär. De träffades på dagis (en stor fördel med dagis där det finns många att välja på, klickar man inte med den första man stöter på så kanske med den andra eller tredje ...) De turas om att leka hemma hos bästisen och hos oss, efter dagis ibland och på helger när det går. I början var det ju mest så de lekte bredvid och blev osams ganska ofta dessutom. NU upplever jag att Livia har många fler vänner, hon och bästisen gillar fortfarande varandra men hon är inte den enda som gäller. T ex så står Livias jämnårige fästman högt i kurs (de ska gifta sig - Livia friade i våras. Han har inte en chans att komma undan. ). 


    Storsonen har haft en bästis sedan dag ett på dagis (13 månader gammal). Som ler och långhalm, Bill och Bull ... Killar tjafsar inte lika mycket som tjejer. Blir de osams så tjongar de kanske till varandra. Men just de här två är som ett gift gammalt par - hövliga, ihopvuxna och avslutar varandras meningar ...  


    Men åter till din fråga: nej inte många kompisar i den åldern. En bästis var. Tack vare det stora urvalet på dagis.

  • fru AM

    KOm just på att Livia hyste en icke besvarad bästiskärlek för sin något äldre dagiskompis M alldeles i början av dagiskarriären. Där rantade Livia efter och fick inte vara med. Vilken tur att hennes nuvarande bästis tog mod till sig och "trängde sig på"! 


    Förresten: Hattis - du är inboxad!

  • fru AM

    Undrar just vem Hektor ska få bli bästis med?

  • fru AM

    JUst nu är han som en popstjärna - alla kommer farande och vill nudda honom när han kommer in på dagisgården. Mysko. Eller - jag förstår dem, men jag är ju hans, inte så opartiska, mamma

  • fru AM

    NU lite tv. Verkar inte bli någon tårta.


    Puss och kram trådisar!


    Och PB: Kantareller är hysteriskt gott, serverade precis sådär som du sa! Och är de hemstrypta (som mina föräldrar alltid kallade egenplockad svamp för) så är de ännu lite godare!

  • fru AM

    Angående tårtan så hörde vi inte ett knyst från dem igår (de skulle ringa när de var tillbaka från restaurangen). Ingen tårta således. Skit samma. tänker inte lägga ner någon energi mer på den där människan. Jo möjligen för att säga åt henne att skärpa till sig och börja bete sig som en normal person. Som säger tack när någon ringer för att gratuelra på fördelsedagen. Och jag frågade henne faktiskt om hon hellre hade velat att jag hade ringt kl halv sju på morgonen när jag vaknade ... under dagen hade vi lite annat att rådda med, hon borde hon komma ihåg hur det kan vara som /små-flerbarnsförälder. Finns det förresten någon bäst-före-tid på fördelsedagsgratulationer? Innan läggdags tycker jag är helt ok själv.


     


    Sorry mitt egoinlägg igen.

  • fru AM

    Men Porchez - det låter som en VIDRIG situation på jobbet! Vill du skriva av dig så är min inbox öppen. KRAM

  • fru AM

    Stora kramen till Snorkis! Lycka till på jobbet. Konstigt vore nog om du inte grät! 


    Du frågade om förändrad mens efter graviditet - min har förändrats efter varje graviditet. Förr hade jag tex jätteont men blödde inte så mycket. Nu har jag nästan inte alls ont men blöder som en flod. Speciellt andra och tredje dagen (och natten - då måste jag ha både tampong och jättebinda).


    (Tack alla för kommentarer om min svägerska. Hon är svår, taggig osv. Tyvärr kan jag inte stänga av henne helt då hon är gift med min enda bror, mitt enda syskon, och då våra föräldrar inte lever längre så är det ju bara vi. Makens syskon är som tur är många och betydligt mer normala!)

  • fru AM

    Fullkomligt malplacé men jag sitter och grottar in mig i amerikanska förvarings/organizing-sajter och har hittat något oumbärligt för EA: http://www.organizeit.com/cupcake-carrier.asp?t=2&rtnFile=foodcontain&rtnDisplay=Food%20Storage (och för alla andra som behöver bära runt på muffins och tårtor ibland)


    Cicci: min bror och hon har varit ihop i 21 år och vuxit ihop och så där - jag tror han har svårt att se "utifrån" hur hon är mot mig (t ex). Sedan är hon väldigt hård mot honom och tjatar och bitchar och skäller så kanske att han också stänger öronen lite grand så fort hon öppnar munnen. Han är egentligen lite för snäll för henne - fast han har ju sina sidor med. Äsch det är en dj-la gegga alltihop!

  • fru AM

    Bajs! Hektor har nu streptockocker i halsen och vägrar att äta sitt penicillin. Jag blir så frustrerad över att de smaksätter Kåvepeninen så äckligt och att man inte verkar kunna välja icke-smaksatt, eller tabletter att krossa i något han gillar. Han dricker inte saft, juice eller såna saker, gillar inte glass eller fruktyoghurt så jag vet verkligen inte vad jag ska smyga ner den äckliga dosen i ...


    Positiv nyhet dock: vi ska få en liten affär med jättefina kläder i huset! Gillar dem skarpt och kan knappt vänta tills de öppnar i november ...

Svar på tråden Livets toppar och dalar