• Lapinette

    Livets toppar och dalar

    kängu - påminn mig, hur är det med ditt jobb. Har du inget eller vill du byta?

  • Lapinette

    kängu - vad jobbigt! :- ( Innebär det att du antingen måste pendla eller byta bransch?

  • Lapinette

    kängu - ingen lätt sits. Maken min har alltid flyttat efter jobb (inom Europa) men så kan man ju inte hålla på när man har familj, bostadsrätt etc. Visst kan man ... men det är inte lika enkelt och smidigt längre.

  • Lapinette

    Ja, jag förstår det! Hoppas ni finner en bra lösning.

  • Lapinette

    Oupsie - men vi har (papporna) har ju blivit bättre på att ta ut föräldrarledighet mot hur det såg ut för ca 40 år sedan. Sådant här tar tid att förändra och jag tror inte tvång överförmynderi är receptet. Alla mina svenska väninnors män har tagit ut föräldrarledighet men visst alla har inte varit hemma 50 % av tiden ... men vissa .. utan det kanske mer har rört sig om 6 månader av 1,5 år. Skälen till att det inte blivit 50 % för vissa pappor har som i de flesta fall handlat om jobb, i andra fall om ekonomi (då hon precis har blivit arbetslös) och i några fall är det faktiskt mina väninnor som absolut ha velat vara hemma.

  • Lapinette

    Oupsie - självklart är det inte föräldrarförsäkringens utformning som det är fel på i vårt fall - det är helt klart makens amerikansk-israeliska arbetsplats. Något annat har jag aldrig påstått men likt förbenat tycker jag inte man ska tvinga någon hit eller dit utan att varje familj ska få bestämma och dela upp enligt bästa förmåga. För det lär finnas fler familjer som av väldigt klara grunder absolut inte kan ta 50/50 utan då måste lämna sitt barn på dagis vid efter halvår istället.

  • Lapinette

    Vänner - muteknapp . Låter som vår grannes lilla dotter (tror hon är typ 3 år). Hon pratar non-stop. Ibland när vi hamnar i hissen samtidigt får man höra allt om olika kompisar på dagis och annat skoj som man inte förstår ett dugg utav. Nu senast var även maken med i hissen och när vi klev av undrade han om jag hade förstått något. Ha, ha ...de är för söta (menar barnen .. inte maken, fast han är rätt söt han också)! Fast kanske inte ni som föräldrar tycker samma sak som får höra det heeela tiden.

  • Lapinette

    pb - försök att hålla tyst!

    AM - har ni hiss (minns inte)?

  • Lapinette

    Jag åker alltid hiss ... bor på 6 trappor och 3-åringen bor på 5 trappor så jag hinner höra en hel del om ditt och datt .

  • Lapinette

    Kokisen - gott med västerbotten och räkor! Kanske lite vitt vin till . Och varför sov ni inget .. mååånga smileys blev det.

Svar på tråden Livets toppar och dalar