• Piggelin1

    Livets toppar och dalar

    Igår bokade mannen ett wekendpaket på favvostället på Österlen! Det var redan ganska mkt bokat, så det blev i mitten av oktober (precis när jag slutar jobba) - ca två veckor innan BF
    Får ta med min journal för säkerhets skull & kanske tfn-numret till förlossningen i typ Ystad eller nåt...! Ok, worst case så får vi avboka, men vi siktar definitvt på att försöka få till det - det blir ju sista chansen till att lyxa/resa på ett tag!

  • Piggelin1

    Telis - jag tror att det är så i Tyskland med - den läkare som min kompis hade kontakt med under sin graviditet var den som var på plats sen när hon skulle föda med. Kanske inte hela tiden (antar jag, annars är ju logistiken svår!), men där följer de liksom sina patienter hela vägen fram tills bebisen fötts, så som jag förstått det.

    Telis igen, jag var lite inne på doula ism Amanda, men kom aldrig till skott.

    Lappis - inga kryss denna gång, jag har hyfsad koll på dem ändå

  • Piggelin1

    Ska alldeles strax logga av & hämta dottern, men PB, stället heter Karnelund www.karnelund.se - heeeelt grymt. Helt klart hör det till en av de bättre upplevelserna jag haft tillsammans med mannen! ...och grymt prisvärt jämfört med andra ställen i samma nivå/klass. ...och som om inte det vore nog så kpommer ägarna från Gbg

    Ja, åååh, Maria & Blå Prinsen - då mindes jag rätt - kul! Var superallergisk mot hästar redan då, men plöjde hästböcker ändå!

  • Piggelin1

    Oj, vad ni skrivit mkt sen jag loggade ur i fredags em


    Vad det värmde att se att Snorkis var inne igår, vi har alla undrat & tänkt på er så mkt. Blev alldeles tårögd bara av att se ditt ncik Jag inboxar, eftersom du antagligen inte läser så mkt här.


    Lappis - angående Österlen, kan ni inte flyga billigt m tex Malmö Aviation & sen hyrbil över helgen? Gjorde jag & min dåvarande pojkvän för typ 15 år sen, när jag bodde i Sthlm, minns jag. Fast det vara bara Malmö över helgen den gången.


    Lappis - om ni kör på Glasriket, ha inga som helst förhoppningar om några matupplevelser (förutom PM då) - vi blev ju GRYMT besvikna nu i sommar. Känns som att Glashotellet är det enda stället i Glasriket som är OK, men så kostar det ju en slant med. Men mysiga fik, trevliga matställen, små fina butiker (som på Österlen) - de lyste verkligen med sin frånvaro, tyvärr   Vi inhandlade en styck snygg lampa på www.bsweden.com/ - outleten låg i en lada mitt ute i skogen, men annars var det inte så mkt att hänga i julgranen förutom de stora Kosta, Orrefors etc.


    Luna - var det du som tipsade om Karlaby Kro? Var på väg dit för tre år sen, innan A föddes, men det blev Gässlingen i Skanör Falsterbo istället den gången. Men vill minnas att Tinga varit där & pratade gott om det!


    Ngn (AM?) pratade om sköterskor som häver sig på magen - jotack, de finns fortfarande, iaf för tre år sen, när A föddes. Så just där verkar det inte ha moderniserats speciellt, det var så inibängen obehagligt minns jag.


    Ang galleriet - håller med föregående alla talare ang att inte få tillgång sådär direkt. Behöver dock inte vara ngt stängt forum för min del, lite nytt blod då & då skadar ju inte.


    Sweet, var den första av er som jag träfffade IRL, sommaren 2007. JÄDRAR vad nervös jag var när vu ringde på dörren hemma hos dem den gången. ...och sen tjötade jag/vi hål i huvudet på vår män mellan 19-halv 2 på natten


    Hittade precis ett gäng gamla nick - Moppy, Storasyrran, Nattson, Zozo, Hjortron, Victory, Junilejon & några till. Vad man glömmer! Letade nämligen efter min förlossningsberättelse från slutet av 2007 & fick scrolla rätt många sidor innan jag hittade rätt. Ska nämligen på samtal med KBT-BM nu till veckan & ville friska upp minnet lite vad det egentligen var som hände, lite mer i detalj. Många deja vu-grejor som poppade upp när jag läste - Nennes otroligt roliga liknelse med vasaloppet, detta att försöka bli gravid, Tingas plus några dgr efter A's födelse osv.


    Cicci, smörgåstjej Det är ju det jag säger, det finns hur mkt gott som helst som man kan göra med mackor!!


    Oupsie - vecka 16 - jösses vad tiden går fort! Själv är jag runt 30 fulla veckor nu, ten more to go...


    Ok, dags att gå ut i solen!


    Ha det gott, tjejer!


     

  • Piggelin1

    Snorkis, en till med tårar i ägonen & klump i halsen. Det är så jävla grymt & orättvistr Men, vilket fantastskt vackert namn ni valde.


    Alla kramar i världen, även om det inte hjälper ett skit i denna mardröm - tänker på er otroligt mycket...

  • Piggelin1

    Men jag dricker ju kopiösa mängder kaffe i perioder, & vi har en tjej


    Inga regler utan undantag


     


    Frullan, intressant att höra om alla tankar bakom roffe/viljan att få en tjej osv. Det blir liksom mkt enklare att förstå varför du reagerade som du gjorde, då när det begav sig! Härligt att du är på rätt väg mha psykoterapin, även om det är en bra bit till att gå innan du är lite mer "framme" vid målet.


    Kul att det gick bra med uppsägningen också! Vad gött om du kan ta lite ledigt emellan - passa på för sjutton!!


    Jag var skitnervös inför samtalet med min dåvarande chef ang mammaledighet, men denna gång kändes det inte lika nervöst faktist. Ngn kombination av att jag har en annan bättre chef nu & att man gjort det en gång innan. Fast det stämmer ju iofs inte riktigt att man skulle vara mindre nervös för att man gjort det - varje gång jag sagt upp mig, så har det känts skitnervöst innan! Ingen tillvänjning där inte....


    Telis - jag måste missat både Zozo & Junielejon totalt när de var inne, som du nämnde. Hoppas allt var väl med dem!


    Hjortron hängde nog inte med oss så superlänge, men hon figurerade just då i nov-dec 2007 där jag läste en massa igår & letade pusselbitar till min förlossning.


    Vad hette hon som myntade uttrycket tyska förhudsmockasiner, minns bara att hon bodde i Tyskland (Berlin?) & var gft med en tysk. Sen var det hon tjejen som bodde i London, hon var himla trevlig men försvann under sin graviditet tror jag, August-ngt? Det är några som snurrat förbi här genom åren!


    Hmmm, det var säkert ngt mer som jag skulle kommentera, men minns inte just nu.


    Jomen just det - Nenne - vilken underbar kanonkula!! Själv känner jag mig mest tjock Fast idag fick jag en komplimang av en halvavlägsen kollega, då blev jag lite glad


    Sept - måtte tiden rusa iväg tills ditt UL senare i veckan - kram!

  • Piggelin1

    Sept, tycker inte heller att du var för sträng.
    Plus att ibland så ORKAR man bara inte & man lär ju i rimlighetens namn inte bli utdömd som morsa för det. I så fall så är jag helt körd sen länge tillbaka Fick ett bryt på A senast i morse - när allt tar sån EVINNERLIG tid på morgonen & ALLT ska göras på hennes sätt, i hennes takt - till slut så går det inte bara längre, pga att man inte kan stanna hemma halva dagen eller så. Skulle behöva bli bättre på knep att ta till, men det känns som att hon genomskådar det mesta rätt snabbt. Så det är väl lika bra att kapitulera & köra med mantrat "Giv mig styrka!!" med jämna mellanrum. Tålamod har aldrig varit ngn stark egenskap hos mig & A brås dessutom på mig - gaaaaaah!

  • Piggelin1

    Haha, Hattis - nu kommer det fram Var inte Clownis inne för ngt halvår/år sen & skrev lite om livet utan sin man. Usch, ännu en otrolig sorglig historia det där, Hoppas hon har det hyfsat ok i livet nu. Skickar henne en tanke då & då.

  • Piggelin1

    Du är så klok, PB - när du skriver sådär tydligt, då ter sig allt så himla logiskt & helt rätt! Tänkt om man kunde vara så klarsynt lite oftare

    Gomorron förresten!

    Kul att se dig här, Izzie! Hoppas du haft en fin sommar!

  • Piggelin1

    Haha, smint - lika bra att du kliver in i stugvärmen du med, om du hängt här så länge & har sådan stenkoll på oss
    Om du vill förstås!

Svar på tråden Livets toppar och dalar