OT: Middagstips...
Pasta med Quorn
Ingredienser (ca 4 port)
Ø 300 g quorn i bitar
Ø 2 gula lökar
Ø 3 paprikor, gärna olika färger
Ø 1 msk paprikapulver
Ø 1 vitlöksklyfta
Ø 1 tärning grönsaksbuljong
Ø 2 dl vatten
Ø 2 dl grädde
Ø 1 tsk mejram
Ø 1 krm mald kummin
Ø Maizena
Ø Salt och peppar
Ø Olja eller margarin att steka i
Gör så här:
Skala och hacka de gula lökarna. Rensa och dela paprikorna i centimeterstora bitar. Fräs lök och paprikorna i oljan. Tillsätt quorn och vänd runt, fortsätt med paprikapulver, pressad vitlök, buljorntärningen, vatten och grädde. Koka upp och red lätt med maizena. Sjud grytan i 5 minuter. Tvätta och riv det yttarsta skalet på citronen. Blanda i mejram, kummin, salt och peppar. Servera med nykokt pasta och sallad om ni vill.
Tycker att detta recept är supergott och en bra variation även om jag äter kött i vanliga fall.