Inlägg från: Sebastiána |Visa alla inlägg
  • Sebastiána

    Vad hade ni valt för mat?

    Usch vilken ångest! I helgen tänkte vi bestämma oss för vilken sorts mat vi ska bjuda på.

    1) Vanlig buffé


    2) Sittande middag (lax/skaldjur/löjrom el.dyl till förrätt och hjort till huvudrätt)


    3) Förrätt som ovan och grillbuffé till huvudrätt (vildsvin, ren, hjort + tillbehör)


     


    Det finns ju för- och nackdelar med allt. Det är mer stil på sittande middag och lättare att hålla reda på talen, men samtidigt kan det bli stelt. Vi är inte mer än drygt 50 personer och har en skicklig toastmaster så det skulle säkert funka med buffé.


    Grillbuffé innebär att köttet definitivt är färsklagat, men tänk om det blir mycket grillos. Jag hoppas att vi kan lägga upp tillbehören snyggt inomhus så kan gästerna gå ut och ta sin köttbit och sedan gå in och välja tillbehör (typ potatisgratäng, sallad, olika såser). Det får inte bli gatukök av det hela.

    Vad tycker ni?


     


    Kan tillägga att vi har tänkt ha tårtan som efterrätt.

  • Svar på tråden Vad hade ni valt för mat?
  • Sebastiána

    Bra idé att ta in köttet! Varken vi eller gästerna vill ju bli inpyrda med stekos.

    En av de saker jag oroar mig mest för när det gäller catering är just köttet. Jag har varit på flera middagar med catering där köttet varit segt och överstekt. Med grillning på plats slipper man ju det. Vi vill ha en rustik touch på vårt bröllop. Festen hålls i en lokal där man tidigare haft vagnar och droskor - lite källarliknande men på markplan - med bjälkar i taket och träpelare.

    Jag tror att vi stryker alternativ 1 direkt. Det blir antingen sittande middag eller grillmiddag. Hjort vill vi ha i vilket fall som helst.

  • Sebastiána

    Som ni märker är jag ganska inne på det här med grillat just nu. Det blir ju faktiskt lite som ett mellanting mellan sittande och buffé på sätt och vis. Vi kommer att ha en förrätt och på grillbuffén kan man välja olika sorters kött (vegetariska alternativ vid behov) och olika tillbehör som potatisgratäng, sallad och olika såser. Det blir mer som en vanlig huvudrätt men man går och hämtar den själv. Var på ett bröllop för några år sedan där de hade liknande upplägg (men inte grillat då) med förrätt som låg på tallrikarna när vi kom och sedan bars huvudrätten in och man fick själv gå fram och ta så mycket man ville ha.


     


    Det roliga är att jag föreslog detta redan för ett halvår sedan. Då tyckte min BM att det absolut inte gick för sig. Nu härom dagen säger han plötsligt: "Man kanske skulle bjuda på grillat?!".

Svar på tråden Vad hade ni valt för mat?