Inlägg från: Tessanoliki |Visa alla inlägg
  • Tessanoliki

    fråga om mat och servering

    VI kommer att ha vår bröllopsfest på en restaurang (slutet sällskap) och den huvudrätt som serveras kommer att vara grillad oxfilé med tillbehör. Min tanke var att grilla alla 40st likadant, dvs medium. Kocken tycker att de kan ta upp "beställning" på hur man vill ha den grillad. Men jag är rädd att det tar sådan tid. Hur skulle ni gjort?

    Är det bättre om serveringspersonalen serverar vinet ur flaskor eller att de ha brickor med färdigpåfyllda glas? Man kommer att få välja mellan vitt och rött vin. Flaskorna kommer inte att kunna stå kvar på bordet eftersom vi har betalat för ett glas till förrätt och ett till efterrätt, vill man ha mer vin/öl så får man gå till baren och köpa själv.
    De som vill ha öl eller läsk istället för vin får säga till vid serveringen.

  • Svar på tråden fråga om mat och servering
  • Tessanoliki

    Nu är det också så att restaurangpersonalen inte ville att vi skulle ha ngn lek mellan förrätt och huvudrätt just för att de skulle kunna ha koll på hur biffar skulle vara och för att de ville ta upp beställning på dryck, istället för att gå runt med flaskor.
    Är det en dum idé att i så fall lägga fram en lapp vid dukning där gästen får fylla i vilken dryck och hur denne vill ha biffen?
    Vi tyckte att det kändes enkelt att köra på medium och springa runt med flaskor.

Svar på tråden fråga om mat och servering