• 1700tal

    Mat till barn/ungdomar?

    Hur brukar man göra med maten till de gäster som är riktigt små samt lite äldre men som inte äter fulla portioner?

    Vi beräknar bli 50 vuxna och nästan 30 barn! Det gör en avsevärd skillnad om man tar catering och ännu mer om man tar färdig servering på restaurang (vi har inte bestämt vilket). Brukar man lägga kanske 500 kr/kuvert för 3-rätters vuxenmat till en 7-åring? Sen är ju ofta menyerna ganska avancerade på bröllop - vilken 10-åring vill ha gåspaté (bara ett exempel)? Har inte sett hos någon cateringfirma att de har särskilt meny till barn. Hur ska ni göra/har ni gjort? Vill inte anpassa menyn till barnen men vill att barnen ska äta sånt de gillar. Fråga föräldrarna?

    Kanske är det enklare att servera särskild mat som barn gillar om de sitter vid egna bord? Hur gör ni - barnen bland vuxna eller tillsammans?

  • Svar på tråden Mat till barn/ungdomar?
  • BrideBecks

    Vi körde på 3-rätters till alla. Dock fick barnen en pastarätt till varmrätten som alternativ. Barnen satt mixade med övriga gäster. På bordplaceringen hade vi markerat vilka som skulle ha specialmat som gluten, vegetariskt, "barnmat"  etc så personalen hade koll på det. Det funkade jättebra när serveringen av maten skedde. Sen hade vi ju riktigt duktig personal med som hade stenkoll på läget

  • BrideBecks

    Ska tillägga att vi alltså gav en bordsplacering till personalen som "fusklapp"

  • mattiasFästmö

    Nu har vi inte lika många barn på vårt bröllop, men vi kommer inte anpassa menyn på det sättet. Vi kommer ha buffé iof, så det kommer ju finnas olika alternativ och alla kan ta så mycket dom äter. men vi kommer inte ha någon speciell mat för barnen, jag pratade med cateringfirman om det. Och dom sa att om barnen är känsliga så tänker oftast föräldrarna till själva och tar med något. För hon sa att om man tex gör korv till barnen så är det alltid något barn som inte gillar det iallafall eller just den dagen har bestämt sig för att den inte vill ha. Men nu ska vi inte ha någon jättekonstig mat så jag tror att de fleta även barn kan äta det


  • 1700tal

    Tack för svar. Ja, det kanske är bäst att räkna med samma mat till barnen. Man kanske ändå kan fråga föräldrarna till de riktigt små barnen om de vill ha något annat. Svårt att hålla koll på vad barn i olika åldrar äter när man inte själv har några. Det är en hel del av barnen som är under 2 år.

    Men det är ju helt sant som mattiasFästmö skrev att alla barn gillar iaf inte korv/köttbullar/köttfärssås osv..

    Buffé är också en idé men har ännu inte hittat en cateringfirma i Linköping som har en varm buffé, bara kalla. Nån som har tips?

  • mattiasFästmö

    ska svara på det andra också, om bordsplaceringen vi kommer ha ett barnbord av den enkla anledningen att barn oftast inte sitter en hel mddag, utan springer iväg, sätter sig hos mamma och liknande. Och då blir det luckor i bordsplaceringen och man kan då inte prata med sin bordsgranne. Plus att det känns som om det nog inte är speciellt givande för en 40 årig man att ha en 10åring till bordsgranne under en hel kväll, varken för 10 eller 40åringen. Sitter dom vid ett eget bord så kan dom springa iväg bäst dom vill plus att dom kan prata och skratta med varandra dock såna över 12 har vi satt vid 'riktiga' bordet.


Svar på tråden Mat till barn/ungdomar?