Höstig buffe
Vi har tänkt att göra så mycket som möjligt själva då vi har många duktiga mat-o-bakare som gärna hjälper till. Vi vill nu ha lite tips på buffemat, både varmt och kallt...
Vi har tänkt att göra så mycket som möjligt själva då vi har många duktiga mat-o-bakare som gärna hjälper till. Vi vill nu ha lite tips på buffemat, både varmt och kallt...
Kantarellpaj och/eller andra pajer (varm eller kall), dubbelmarinerat kött (kall), potatisgratäng (varm), soppa t.ex. blomkålssoppa, sallader. grillade grönsaker (varmt).
Tack, potatisgratäng är givet, dubbelmarinerat kött låter gott, måste jag testa. Pajer lär det nog bli i olika smaker...
Äpplestek, Tjärlknöl, ungsbakade rotfrukter (om ni gör detta på saltbädd blir det helt underbart), rotsellerimos, äppleknyten, potatisbröd, rotfruktsoppa, rotfruksgratäng.
Äppelkyckling filer med yoghurtsås och päron, potatis och päronsallad, skrämd kossa ( min pappas ide på att viltmarinera en nötstek och han brukade servera den med orden, jag skrämde kossan så den blev vild...)
Det finns massor med höstig mat.
Tackar för tipsen, vet att det finns mycket att välja på men vill ha lite tips och ideer ändå. Gärna på mat som går att laga till innan... Skrämd kossa lät ju lite kul...
Tjärlknöl kan göras innan också äppleknyten, äpplekyckling, potatisbröd, skrämd kossa går att kall , fyllda smördegsknyten kan också göras i förväg, rotsellerimos går att göra i förväg till viss del man kan koka rotsellerin dagen innan och göra klart moset precis innan genom att hälla kokt mjölk över den när man mosar den.
Potatis och päron sallad går göra halvklar, man göra potatissalladen dagen innan och sedan samma dag tillsätter man päron bitarna.
Ja det är sant, vill gärna ha tips på någon fiskrätt, gärna lax av olika slag...
Gravlax, inkokt lax, laxmouse, laxaladåb, funkar ju alltid.
Sen finns det andra sorters fiskmousse man kan göra.
Man kan ju köra på med mårtengås tema om man gillar gås. Men ugnsbakade rotfrukter och äpplen. Kantarellsoppa el svartsoppa(om man gillar det). Äppelpaj el äppelkaka.
Vad är svartsoppa? Måste jag nog googla...
Det är en kryddig soppa som smakar pepparkaka. Den är gjord på gåsblod, därför blir soppan svart och därav namnet.
fiskpaté kan man förbereda dagen innan och ha en god sås till.
hej..
vet inte om ni redan gift er? :)
men min syster hade ett höst bröllop o då lagade våran mamma en jätte god o mustig kyckling gryta m. kyckling, champinjoner, paprika o. till det serverades kokt pot o. ris och höstig sallad samt bröd m. smör o ost.. Väldigt gott o. smidigt att göra mycket på en gång och kan stå färdigt i kylen och t.o.m frysas in fram tills bröllopsdagen...
/ Ida