prinsessanogrodan skrev 2010-10-14 15:47:19 följande:
Ja, du det finns fördelar med båda alternativen. Har ni råd med catering? Är de något annat som får stryka på foten om ni tar catering, något som är viktigt får er båda eller någon av er? Finns det tid till att laga maten själva? OM ni är duktiga på att laga mat så kan det ju vara ett sätt att skära i kostnaderna. Har ni tid och ork att göra allt själva? Fungerar det rent praktiskt? Har ni ett stort kök att göra allt i? Finns det frys och kyl att förvara allt i? Hur ska ni transportera all mat till ev festlokal? Finns det plats i kyl och ev frys där? Finns det folk som kan hjälpa er med matlagning och servering? Folk som inte bara ställer upp för att dom känner att dom "måste" menar jag? Man kan ju tycka att 3-rätters middag kanske är mer festligt och mer högtidligt....det måste absolut INTE bli en stel tillställning bara för att man har 3-rätters. Serverar ni vanlig mat som tex fläskfilé och någon potatis till som varmrätt så är det ju vanlig mat som de flesta gillar och med en bra bordplacering (det blir säkert bättre om ni tänker på vilka som passar ihop än att köra enligt 'regelboken') så blir det lika lättsamt som med buffé! Ni kan ju köra 3-rätters men göra maten själva om ni vill det. Då blir kanske mer "festligt" i din m2b's ögon? Men om ni båda bara ääälskar buffé så ska ni ju ta det. Vi ska ha 3-rätters för det tycker vi känns mer som "bröllop" och mer festligt. Jag kan på sätt och vis förstå din m2b, det kanske känns mer festligt med catering. Varken jag eller m2b skulle någonsin vilja göra maten själva. Vi skulle säkert klara av det, men vi vill helt enkelt inte. För vår del skulle "slitet" med maten förta glädjen, men det är vi...det är inte säkert att det skulle bli så för er! Och vi har ekonomi till att "slippa" laga maten själva och för att "slippa" göra egna inbjudningar etc. Vi är inte så "pyssliga" Men nä, TS. ordet "snål" tycker jag inte passar in på dig. Inte alls. Var och en prioriterar på olika sätt. Är det så att ni kan bjuda fler gäster om ni gör maten själva? Fundera på hur viktigt det är att dessa gäster kommer i så fall. Men som sagt alla brudpar är olika.
Nä jag känner egentligen så här.. om vi ska ha catering och om vi vill ha mer än 50 gäster så ja, då får det väl kosta då :) Men hur mycket kan det kosta för 50 pers? Sen så är ju alltid allting en prioriteringsfråga.
Vi hade kunnat spara runt 10.000 i månaden om det skulle vara så och då få ihop över 200.000 tills bröllopet om två år.. men är det verkligen värt det? Jag vet att jag skulle må super dåligt om jag hade lagt ut 20.000 på klänningen och 20.000 på ringar. Det känns som slöseri..
jag vet att det är fel forum och tråf men då hade jag hellre gett pengarna till någon behövande eller till WWF eller nått. Tyvärr så har jag välsignats med förmågan att få extremt dåligt samvete varje gång jag köper någonting till mig själv eller något som är dyrt. Jag växte upp väldigt fattigt och det kanske spelar in, jag vet inte..*suck*