Inlägg från: moonlightgirl |Visa alla inlägg
  • moonlightgirl

    hjälp

    Vi har pratat fram och tillbaka om förrätt, om vi ska ha det eller inte. Nu vill vi gärna ha det. Vi har pratat om räktoast eller skagentoast. Nu har vi några problem, vi har vänner som är jätte allergiska mot skaldjur, vad kan vi hitta på istället?? Sedan har vi en annhörig som inte tål mjölkprotein, men det borde ju gå att lösa med ett brud bakat på vatten.

    Vi vill gärna ha buffé och har pratat om att vi iallafall ska ha potatisgratäng, men vad gör vi åt våran annhörig som inte tål mjölkprotein?? Kan man servera henne potatisklyftor istället?? Till de vi känner som är laktosintolleranta gör vi gratäng på laktosfrigrädde.

    Sedan till efterrättsproblemet, vi har funderat på pannacotta eller chokladmose men då har vi samma problem med hon som inte tål mjölkprotein. Samma problem kommer åter då vi ska ha tårta.

    Någon som kan mer om detta som kan hjälpa oss.

  • Svar på tråden hjälp
  • moonlightgirl

    Jag har aldrig lagat mat till hon som inte tål mjölkprotein så det har jag ingen aning om. Men de andra som är laktosare har jag lagat mat till många gånger så till dem är det inget problem.

    De två som jag vet om hittills som inte tål skaldjur kan vara i samma rum men deras respektive kan inte äta det och sedan kyssa sin partner för då blir det kris. Det där med att de kan bli sjuka av att hälsa på någon som har fått skaldjur på händerna hade jag inte ens tänkt på. Ja vi får verkligen skippa den idén för vi vill verkligen inte att någon av våra gäster ska må dåligt på grund av maten.

    Ok då ska jag googla på chokladmousse.

    Tack snälla för hjälpen.

    Mer tips????

Svar på tråden hjälp