Inlägg från: sweetstreet |Visa alla inlägg
  • sweetstreet

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Fru E,


    nej iår blir vi kvar här över jul och nypr. Känns otroligt skönt! Inte att missa er mellandagsträff då, DEN hade varit guld att vara med på. Men att slippa flyga och tjafsa med jetlag hos lillskruttan i en veckas tid för att sdan tuffa vidare med tåg till nästa desitnation för en vekca och lagom till dess att jetlagen lagt sig flyga tillbaka. Totalt slutkörda av allt omkringåkande. NEJ just DEN biten kommer jag inte sakna utan gladeligen vara utan!


    Sedan är det sjävklart tråkigt att vi inte får träffa vare sig min mamma eller M´s familj men som jkag sagt förr. Jag träffar de egentligen hellre nöär det INTE är jul. Vi får se om vi ev kan komma hem i sommar igen. Jag gillar ju sommaren i Sverige klart bätte...!


     


    Hoppas det lägger sig med ditt jobbkaos även om du tycker att du "startat" det hela. Ibland behövs sådana starter dock. har jag märkt. men det ka ändå vara jobbigt medan det pågår även om det ibland blir bättre i slutänden.

  • sweetstreet

    MSW,


    vi kör verkligen mer eller mindre varannannattsläggning nu. Oftast går det bra men ibland blir det protester av en mammig tjej. Men hon brukar finna sig i att det är pappas tur. Vi kör mycket det nu med kompisarna också ju. Detta att vänta på sin tur och att turas om...


    haha när hon vill sitta framför datorn eller se på TV fast vi använder/ser på den så säger vi numera att det är VÅR TUR att göra vad vi nu gör, och att hon får vänta på SIN tur! Det förstår hon även om hon opftast brukar fråga om det är hennes tur efter typ 3 sekunder. Och repetera med 3 sekundersintevall tills man till slut ger upp....

  • sweetstreet

    Fru E,


    kanske skulle man det kanske? Skypa alltså. Men det är tidskillnad också så ibland är det svårt.


    Låter bra att du fårdet bättre när jobbakoset är över!  


    Kramar!

  • sweetstreet

    Vickan!


    Tur det gick bra med ditt möte trots allt!


     


    MSW,


    Svårt det där. Tror ni får gå på magkänsla över hur ni känner inför detta. Om ni vill ta "striden" eller om ni känner att ni tor det är mer att vinna på att "ge med sig". jag tror det kanv ara olika under olika perioder i barnens liv. Just nu tar vi fighten. De ggr hon blir jättearg och ledsn säger vi helt enkelt att varannan natt är det mamma och varannan är det pappa. Så är det bara! Och oftast när hon väl inser att det inte går att förändra med hjäp av gråt, skrik eller andra protester brukar hon bara säga ok och så går det jättebra. Men som sagt, jag tor det kan variera mycket beroende på orsak till varför de "byter samman! och även beroende på personlighet hos barnen. Lykca till iallafall!


    För det är jobbigt när det blir sådär.

  • sweetstreet

    September!


    heej! Visste inte att du varit på utredning. Det har jag missat. Så ni ska få svar snart då alltså. Är det p g a tidigare X samt MF som ni/du utreds?


     


     

  • sweetstreet

    September,


    tack! Då förstår jag! Jag hoppas självklart att ni ska få lite svar och framförallt att de ska hjälpa er vidare!

  • sweetstreet

    VAAA???? Vad har hänt med Frejis?? Känner att jag har noll koll här. 


    Ligger hon  skilsmässa eller vad är det som hänt? Blir jätteorolig.


     


     

  • sweetstreet

    Heeej Cicci!!!!


    KUL att se dig i tråden!


    Härligt att jobbet går bra och att båda dina små gullungar växer och mår bra! Tnka tt rita en blomma redan vid 18 månader! Wow!!!


    Vår lilla tjej älskar att rita och måla. Och hon berättar gärna vad hon målar. Jätteroligt är att hon ofta ritar våra katter (som ett stort kludd då. ) och att hon då är noga med att visa och berätta var kattens RUMPA är!!!

  • sweetstreet

    Men TELIS!!!!


    Du har bytt bild och det tog mig en stund att fatta att det var DU!!!!!!!


    Skönt att det gick bra hos sjukgymnasten. 

  • sweetstreet

    Oj vad ni är restriktiva med godis också till era barn!


    Vi är nog inte alls så stränga. Även om vi försöker. Än är det inte så svårt för ofta vill Lilltjejen köpa glass eller soklaaaaa men hon glömmer nästan lika fort bort det hela efter att hon sagt det.


    Men den fiiiina kalendern vi fick av Nenne innehöll ju godis och choklad och DET får hon faktiskt!


    I morse blev det en bit MArabou schweizernöt! SÅÅÅÅ gott! Tyckte även jag och maken som delade med lilltjejen!


    Jag tycker annars att en "paketkalender" eller liknande fungerar bra till små bar också. Vår tjej är ju 2 år och 5 månader nu. och man kan stoppa väldigt "enkla" saker i och de tycker ändå det är kul. Gårdagens paket var t ex ett par ballonger med Bamsemotiv (tack Nenne!!!) vilket blev jätteuppskattat! Både av Lilltjejen och av katterna!


    Sådant kan man ju lägga där, och ett litet russinpaket, ett par kritor, ett litet block. Id+en om att lägga saker som hör samman 8som t ex en doktorsväska) i oilka dagars paket var ju strålande! Det fungerar ju även med typ lego och annat sådant också. Eller ett pussel. Med en eller två bitar per dag och till sist har de hela så de kan lägga hela pusslet!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!