• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Kom i håg att min BVC-tant bestämt att man kan pimpa även vällingen - med hallonsaft, vaniljsocker eller oboy!

  • fru AM
    nennesjuttioåtta skrev 2011-02-04 14:00:17 följande:
    fast tandläkaren blir sur om man har söta saker i nappflaskan
    Det inte tandläkaren vet har inte tandläkaren ont av ... Jag vet - men min BVC-tant är mitt orakel. Om det bara handlar om en kort period då man ska "lära" barnet att gilla vällingen så funkar det nog. Har Pricken många tänder?
  • fru AM
    snaily skrev 2011-02-04 14:02:09 följande:
    Fiffigt! Kan förstå att vissa barn tycker det behövs - välling är ju verkligen superäckligt! Kräks Men eftersom Yngla verkar vara en klon av sin far så kommer hon säkert gilla det - och annan inte jättegod mat som rotmos, fläskkorv, gröt och sånt.
    Det är bra - hon kommer gilla sånt som ger "palt-koma" - det innebär att hon kommer sova mycket gott när hon väl börjar äta "riktig" mat!
  • fru AM

    JAg lärde Hektor att gilla välling genom att klunka i lite koncentrerad saft ... och sedan gradvis allt mindre. Så det var nog bara en vecka han fick saft i vällingen.

  • fru AM
    snaily skrev 2011-02-04 14:05:00 följande:
    NU vakendags!

    Säger hejdå på kanske några dagar!
    Hejdå! Ha't så kul söderöver!
  • fru AM

    JAg har samma formar till fondant som till creme brulée (även om man kanske ska ha lägre, vidare formar till c b). De flesta från cordon-bleu, några från Åhlens. De är vita och likson räfflade på utsidan.

  • fru AM

    Jag har faktiskt misslyckats med fondant! Även med stuvade makaroner faktiskt
    JAg tolkade "helst endast övervärme" som "grill" en gång, vilket gjorde ytan på fondanterna väldigt svart och spröd om man säger så (dvs tokbränd). Efter det kör jag normal ugnsvärme. 
    Annars är det busenkelt. 

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!