Inlägg från: nennesjuttioåtta |Visa alla inlägg
  • nennesjuttioåtta

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    vafan hände?!
    Laapis - inte saltvatten utan SVALT kranvatten. Bättre var det vinet vi drack i fredags, en ny favorit! http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?searchquery=m%c3%a2con+villages&sortfield=Default&sortdirection=Ascending&hitsoffset=0&page=1&searchview=All&groupfiltersheader=Default&artikelId=396891&varuNr=2295&filters=searchquery%2c&referringUrl=%2fSok-dryck%2f%3fsearchquery%3dm%25c3%25a2con%2bvillages%26sortfield%3dDefault%26sortdirection%3dAscending%26hitsoffset%3d0%26page%3d1%26searchview%3dAll%26groupfiltersheader%3dDefault%26filters%3dsearchquery%252c

  • nennesjuttioåtta

    vafaaaaaaaan !
    NYTT FÖRSÖK *andas ANDAS*

    bah. Hata PC.

    Lappis - nä, inte saltvatten utan SVALT KRANVATTEN. Inte av någon härlig, kristallklar dalakälla utan direkt från krondiket i Hofors. Helt annat mot det vi drack i fredags, Mâcon Villages (chardonnay), ny favorit! Fast jag är en chardonnay-tjej, så det var ju itne så oväntat. hurra för plats 35!

    idag åt vi pastasallad med grillad kyckling och fetaost och bacon (bäst), sista slatten passade till det med.

    Hej Snigel!

  • nennesjuttioåtta

    maken undrade oroligt om korven blivit vargmat, faktiskt. Sätt paraply på korven, för tjyven!

  • nennesjuttioåtta

    alltså, det solskyddet på barnvagnen som gör att Pricken inte får sol på sig finns inte tillräckligt stort vs lätt. Fäller jag ned sufletten så hänger han ut över bygelnsom en mäla. Eller är det meningen att ajg ska bära ett parasoll?

  • nennesjuttioåtta

    häjdå snigeln, vi syns i mörrn!

    lappis - hur ska vi klara oss i två veckor utan dig! Du måste ju leasa en dator!

  • nennesjuttioåtta

    två veckor. Då börjar jag jobba igen. uhuuuu UHUUU! usch, jag vill inte alls.

    Nu ska jag sova lite. Puss på er

  • nennesjuttioåtta

    måste bara kommentera vargen

    saxat från viltskadecenter.se
    Varg och hund är en och samma art. Det vanligaste skälet till vargskador på hundar tycks också vara att vargen ser hunden som en annan varg. Av de 151 hundar som angreps av varg i Skandinavien 1997-2005 blev 46 (30 procent) skadade och 105 (70 procent) dödade. Av de 105 dödade hundarna åt vargarna upp 13 hundar (12 procent) fullständigt och vid ytterligare fyra tillfällen blev vargarna störda vid kadavret. Vid de övriga tillfällen har vargarna ofta haft gott om tid på sig att äta på den dödade hunden, men låtit bli. Hade de i första hand sett hunden som ett byte hade det sannolikt varit vanligare att de konsumerat hunden mer eller mindre fullsändigt.
     
    Ingen människa har blivit angripen i modern tid av varg (senast dödad 1821?!)..  2010 så dödades 11 hundar av varg, 12 hundar dog däremot när de liksom råkade skjutas. 93 hundar blev dödade av vildsvin. Så man bör väl vara mer rädd att råka bli skjuten av en jägare när man är ute och går (åker skidor...) än att bli vargmat. Vildsvinen är ju inte heller så trevliga att möta. En jägare jag känner tror ju bestämt att när rådjuren är slut så kommer vargarna att äta upp alla våra barn men det är ett dåligt argument för att han hellre sett sin frys fyllas i stället för vargmagen. 

    Nu verkar junior ha tröttnat i hoppgungan. Dags för dagen första vila tro?

  • nennesjuttioåtta

    Snorkis – maken köpte babyskyddet några timmar innan vi åkte hem från BB. Med giganto-Prick så var det babyskyddet vi köpt först för tungt att bära. Och jag för kort att spänna fast det (hurra för bas!!!). Men tror inte möglet är någon fara så kort tid, och Leffelina ska väl inte sitta naken och gnaga på bältet ändå. 

    Vickan & Snigeln – tack för god lunch och en härlig dag!

    Ha det så skönt på semestern, Lappis!!!

    AM – Är du som mig bör du nog kolla strassörhängena så du inte fått färg på dem.

     

  • nennesjuttioåtta

    *kramar om fru E* 

    Hattis - gratulerar till onsdag!

    Snorkis – Vi har Britax och är hur nöjda som helst. Jag har visserligen blåmärken på låret av den men det beror mer på att Pricken+babyskydd nu är 15 kg och jag är inte så lång (och då håller jag ändå babyskyddet rakt ut från kroppen i axelhöjd ) Stackare med så ont i ryggen också!  

    Snaily – Nu är ju Pricken en förjäkla tröttmössa, men han sov(er) 12 h på natten (om det ändå vore i streck). Om det är något som han ärvt av mig så är det förmågan att sova mycket, när som helst och hur som helst. 

    Tinga – macarons! Wow! Har aldrig ätit men de ser goda ut!

    Jag gjorde nya kladkakemuffins idag men med annat recept (vårt gamla vanliga kladdkakerecept). Blev sådär. När jag skulle värma min lunch i micron sen stod det en tallrik där med något äckel i och håren reste på sig i nacken för jag trodde jag glömt någon gammal potatis- och purjolökssoppa där för hundra år sen (tänk tänk, när åt jag det senast?!?). men det var ju smöret jag smält till smeten, som alltså inte kom i. Minnet är inte ens bra och om det ändå var en hundradels sekund...

  • nennesjuttioåtta

    Glad påsk på er allihopa!

    Mugglan – jag hade 39,5 i sf 10 dagar (sista mätningen) innan födseln. Du är väl ungefär lika lång (eh...) i överkroppen som mig? Vad har du nu i v....?  

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!