• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Kängu: Hektor har nog varit den som varit sämst på att sova av mina barn. Han fick ju ett ryck när han var 2 månader och började sova 8 timmar i taget men det höll tyvärr bara i sig några månader vad jag minns. Kanske fyra? 
    Han är extremt beroende av hudkontakt verkar det som - han sover oftast gott minst fram till midnatt. Då brukar han skrika till och kan då nöja sig med en liten klapp på kinden eller en vällingslurk. Vid 03 brukar hans röstinsatser och irritation vara lite större ... och då brukar vi ge honom en rejäl välling slurk och liten klapp och liten ramsa ... det kan hjälpa. Klockan 05 kräver han att få komma över till stora sängen (om han inte hamnat där förr, pga ren desperation hos föräldrarna). Tyvärr är han då så svältfödd på hud - att han då måste ligga och krafs-krafs-krafsa överallt där han kommer åt. Tror inte att någon av oss sover någon djupare sömn efter 05. Kan man skicka en 22 månaders i terapi för hudberoende?

  • fru AM

    Liten: Hektor ratar allt vad gostrasor och nussekuddar heter - det är bara hudkontakt som gäller. Inte för att somna - det behöver han inte på kvällen, då somnar han helt själv. Men han kommer ofta under dagen och lägger pannan mot ens underarm och gnuggar lite, eller vill stryka fram och tillbaks på armen med sina fingrar ... Och får han hudkontakt på natten verkar hen mest blir uppiggad av det eftersom han inte somnar utan bara krafs-krafsar i evighet. Vi är lite uppgivna. 

    Att maken fick mig att surna till lagom till Valentin är mest hans problem, eftersom planerat flott presentinköp frös inne.

     

  • fru AM

    Angående dela eller eget sovum för små barn så skulle vi nog ge dem varsitt om vi kunde - men nu har vi ju inte tillräckligt många sovrum ... Stackars oss Vi har vant oss vid lyxen att ha separat TV-rum och ett speciellt gästrum och känner inte att vi vill vara utan de rummen ... så då får småbarnen dela sovrum. När maken, Storsonen och Livia åker iväg på sportlov så ska jag träna Hektor att sova i Livias rum i spälsängen, som flyttas dit då. Och efter sportlovet är det alltså tänkt att de ska sova båda där inne. På sikt ska Hektor sova i den breda underslafen i våningssängen och Livia i översängen... Är det tänkt. Vi får se.

  • fru AM
    Lapinette skrev 2011-02-14 15:15:56 följande:
    AM - tycker det låter som supermysigt med hud mot hudkontakt. Attans vad Hektor kommer att bli gosig som pojkvän!
    Vi har tänkt på det där och diskuterat det ... Vi antar att han komemr bli ganska "krävande". Hoppas han blir bättre på att klippa sina naglar bara ...
  • fru AM

    Med tanke på hur stor tråden är - med alla smygläsare inräknade - så blir det nog till att hyra Globen till 5-åsjubileet!

  • fru AM

    Problemet med Hektor är att han ju blir så exalterad av kontakten att han inte kan sova då heller ...

  • fru AM

    Men då skulle han ju somna när han får komma till oss. Tror tyvärr att vi får leva med detta problem. Tills han skaffar flickvän.

     

  • fru AM

    Hattis: Dina cravings låter definitivt som tjejcravings! Förhoppningsvis en flickvän till Hektor ... Kom ihåg attt vänja henne vid att gilla konstant hudkontakt och krafsande med fransiga naglar

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!