Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Men ÅH! Nu vill jag äta överallt!

    Vilka underbara tips ni kommer med! Fasen, hur ska jag kunna välja?

    Just det där med fin mat och därmed priser iuppe i skyn, och sedan ingen bra service, det är jag verkligen rädd för. Det är SÅ trist att sitta och känna sig bortglömd eller ivägen när man ska unna sig något extra. Fy!!! Då äter jag hellre en god pizza någonstans där de är glada att ha en där så att säga. Men, jag VILL ju äta god mat, så därför blir rekommendationer värdefulla, för både matkvalité och servicekänsla brukar ju som regel märkas av ifall det helt saknas eller om det är en bra nivå.
    Just nu är jag lite för tött för att fatt det där SMAK-upplägget, men det verkar som om man där kan äta lite av en avsmakningsmeny, med anpassade små glas dryck till varje rätt? Det låter onekligen trevligt.
    men det där Brasserie borbonne låter väääldigt gott också.

    Jag får nog sova på saken. Tipsa gärna vidare. Jag skapar härmed en restaurangmapp, som jag kan ha och kika i när andra tillfällen ges.

    Koko, det är nu i helgen vi ska äta, så jag måste få ändan ur och se om jag ens får bord någonstans!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Oms, stackars stackars din dotter! Det där lät som en klockren beskrivning av hur det är när man får ett migränanfall. När det känns som om ens ena öga ska rinna ut ur ögonhålan osv. Usch! Första gången det hände blev jag verkligen livrädd för det är en helt annan smärta än vanligt skallebank.

    TACK alla för alla restaurangtips! Nu har jag bokat bord. På Mancini blev det, nästan som i lite panik tillslut, för jag var så rädd att vela så jag det skulle sluta helt utanbord. Avsmakningsmeny ska vi äta. Det blir dyrt som fan och jag är egentligen fattig. På riktigt. Men, då får det väl gå åt helvete då, känner jag lite. Jag firade inte 30. Jag var jättesjuk på min 40-årsdag och har aldrig någonsin haft någon fest i den bemärkelsen för mig själv. Dessutom har livet bjudit tillräckligt med tunga grejor för att jag ska behöva väga upp lite på något roligt. Nu tänker jag inte ställa in det här, bara för att bilen gick sönder igen osv. Men vad gäller tips så tar jag gärna löpande emot flera, för jag tänker fylla den där mappen jag gjorde med inspiration för framtida matupplevelser.
    Lappis förresten, jag hade frågat dig förut och de länkarna hade jag faktiskt sparat, men tappat bort vart jag lagt dem...

    Nenne, min komis lillasyster satte sig på golvet i bastun och sopade med lilla handen ihop hudfalgorna efter allsköns människor. Sedan tryckte hon handen i högen och slickade av den upprepade gånger, tills hennes mamam såg vad hon gjorde och på bredaste Skelleftemål sa "ja, nu få då in´t du nå´n puss iallafall!"
    Det tycker jag är hyfsat äckligt.
    Toaborsten i munnen är ju annars en klassiker.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    fru AM skrev 2011-09-21 10:18:51 följande:
    Idag ska jag och maken testa detta: www.missvoon.se/om-oss/
    Det blir intressant att höra vad ni tyckte om det! Ser ut som något jag skulle gilla.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Men Nenne, vad ÄR det Pricken har gjort då? Det har du ju inte avslöjat! (eller har jag missat det?)


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    nennesjuttioåtta skrev 2011-09-21 14:47:19 följande:
    Fru E – ja men Buster är ju ändå en hund. De har hästbajs som en del av kostcirkeln.  
    Vilket bajs som helst sätter de gärna på menyn, vad jag märkt.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    MSW, "Ibland är det så i livet, att något ändras, och så känns det jättedumt-fast sedan brukar det kunna bli jättebra ändå, efter ett tag. Och ibland tycker man att det är jättedumt att ha en bror eller tillochmed en mamma. Men inte jämt eller hur? Det är helt okej att känna att det är dumt.Vad bra att du vågade säga det till mig, Jag tycker om när du berättar för mig om hur du känner" tror jag jag skulle ha sagt typ.
    Inte för att du bad om råd här, men jag kunde inte låta bli att leva mig in i stunden liksom.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Vickan, har du lust att sammanfatta åsikterna om vad det är man vill uppnå med det stängda? Bara som en listning på vad fördelarna skulle vara gentemot nackdelarna tänker jag? Eller har ni hunnit dra det en massa varv och är gruppen så stor så det mest bara är jag som inte är där, på FB menar jag? Detta är ju okänd mark för mig. Är det öht någon fler än jag som inte har den där ansiktsboken numera?

    Om det finns en sådan grupp på FB redan, vad är skillnaden på ett ytterligare forum? Är FB opraktiskt att chatta flera samtidigt på eller?  Jag är helt okunnig om hur det är upplagt där.

    Min kluvenhet till att byta plats ligger nog i att jag undrar om det verkligen blir någon fart bara för att vi slopar anonymiteten?Kanske blir det bara "trångt" om någon förstår hur jag menar? och så skulle jag nog sakna vår avatarer och de "namn" jag känner oss under i vår egen lilla värld. Fast man behöver ju inte tänka sig så noga för kanske iofs, med namn och sådant tänker jag då. Som sagt, det vore intressant att höra om ni haft uppe både plus och minus och punktat det på något vis.

    Jag vet knappt vad jag tycker, så här spontant! Det tåls kanske att sovas på, så kanske jag kommer fram till om jag tycker något, och isåfall vad.

    Nu måste jag godnattkrama min son.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    viktualia skrev 2011-09-21 21:41:38 följande:
    frågan har f ö diskuterats några dagar, men jag har inte lyckats samla mig till formulering av de olika dimensionerna förrän nu. Och det är fullständigt självpåtagen uppgift som jag ägnar mig åt!
    Okej, då är i varje fall jag taksam att diskussionen blir känd här-där vi ju är och trådar, menar jag.
    Jag har inte sett ett knyst om det i tråden, om jag inte är blind? Om det redan diskuterats i flera dagar, har ni kanske också kommit fra till ett majoritetsbaserat beslut? Att pröva Litens makes variant, eller? För isåfall är det ju mest kvar att se hur det praktiskt löses och ingen större idé att diskutera vidare, ifall ni redan hunnit uttömma ämnet?

    Jag menar inte att låta sur eller avig här nu, utan undrar bara hur långt ni kommit, så allt inte upprepas hundra gånger? Det var därför jag undrade ifall jag är typ den enda som inte visste om diskussionen, för isåfall blir det ju verkligen omtagning ifall jag ska ha den i efterhand. Skillnad ifall det kanske är 15 av 40 eller något som inte är med  den gruppen.

    Är tanken att den här tråden överges då, eller har ni tänkt parallella världar-och en fb-grupp för BT-folk dessutom?  Själv hänger jag ju här även i den andra tråden, så jag lär inte säg upp mitt medlemskap på bt eller så, men jag har inga svårigheter att förstå argumenten för att ha ett stängt ställe att umgås på, även om jag inte är säker på att umgänget där blir vad man kanske hoppas på.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Men herregud hur jag stavar! Jag är ap-trött och håller på att bli förkyld känner jag-lagom till min resa och finmiddag.Rynkar på näsan Det är bäst jag lägger mig. trådlivets vara och former får jag se vad ni sagt mer om i morgon. Eller förresten! imorgon ska jag ju åka som ett skållat troll hela dagen, så jag kanske inte alls kikar in då. Ni kommer säkert på något smart. Jag lär haka fast i er på ena sättet eller andra.

    Natti natti tråden!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    AM, och där satte du väldigt exakt ord på mina egna funderinger måste jag bara säga. Helt ordagrant skriver jag under på det. Precis sådär känner jag också.
    -Mitt enda tillägg är att jag är HELT övertygad om att missförstånd, irritationer och sådant skulle uppstå även i en 100%manlig grupp av det här slaget.

    Jo, ett tillägg till, stängt eller inte stängt i vår fortsatta gemenskap, så är det kanske så att det vi har mest att öva på är hur man har sådär högt i tak som vi gärna vill tro att vi har. Hur man har det på riktigt, menar jag. Där man tål att tycka och tycka olika utan att det måste bli kängor och pikar eller att man ängsligt och snabbt måste säga "alla är olika inget är fel eller rätt" och så får man inte fördjupa olika resonemang. Kanske ligger den verkliga hållbarheten i en fortsättning där? För helt uppriktigt sagt, så har jag inte upplevt det alls så värst högt i det där taket senaste tiden. Tvärtom verkar det ligga och pyra både lite här och där. Och gå omkring på äggskal tycker jag personligen suger. Jag gillar inte hemligheter och veta lite här och veta lite där.
    Jag har heller ingen lust att råka hamna på någon "sida" i olika sammanhang, utan att ens varit med och valt den.
    Jag är som sagt inte alls särskilt benägen att tro att det skulle bli bra på det planet ifall vi flyttar till ett privatare ställe. Kanske snarare tvärtom, precis som AM var inne på.

    Ore och MSW, tack för era sammanfattningar. Jag går inte och tror att någon menar något illa med diskussionen ni haft,  ifall någon skulle vara orolig för det. Däremot blir det ju lite rörigt för en själv innan man fattar de här olika grupperna och varför den diskussionen inte var här istället. Men nu är den ju här.

    När det gäller FB som fenomen, måste jag bara reflektera över att det känns som att vi har fått en verklighet i samhället där man Har FB-och är med. Eller Inte Har FB, vilket verkligen i mer och mer ställer en utanför. Som att inte ha TV ungefär.Eller mobiltelefon.  Eller internet. Snart är det kanske via FB man ska betala räkningarna, söka jobb och få all sin samhällsinformation? Syns man inte på FB så finns man inte. Har man inga roliga uppdateringar om sitt fantastiska liv på FB så har man inget liv och har man ingen vänlista där-gärna med rätt slags vänner som kan impa på andra, så har man nog inga vänner...
    Samtidigt är jag helt övertygad om, att skaffar jag FB själv, så kommer jag att fastna totalt. Med hull och hår och alldeles för många timmar om dagen.
    Snart kommer slöjan att falla och det kommer att visa sig att det är FB, Google, Coca-Cola och MC Donalds som egentligen styr världen.

    Åh shit! Nu kommer jag försent till AF! Vilket pucko jag är!! Skrikandeshej så länge! Ha en BRA dag alla!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!