Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    AM, ja gör det!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Det här var intressant! :

    http://www.svd.se/sport/ny-koststudie-gors-pa-elitidrottande-kvinnor_6480842.svd

    Att man kan vara undernärd fast man är normalviktig och att man faktiskt lägger lite krut på att för en gångs skull forska på något som har med kvinnor och kvinnors nringsupptagsförmåga, kostvanor etc att göra. Låt vara att man själv inte elitidrottar, men något av värde för alla andra kvinnor kanske kommer fram i slutänden?
    Misstanken att så många som 20% av kvinnorna i västvärlden har det där LEA, är ju en rätt hög siffra...


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    fru AM skrev 2011-09-19 13:55:06 följande:
    Vad bor jag i för växtzon? (Ni ser - börja från scratch var det ...)
    Du bor i zon II

    http://www.tradgard.org/svensk_tradgard/zonkarta/zonkarta_stor.html

    Men eftersom det här gäller en innergård-vilket innebär att läget förmodligen är ganska skyddat?, så kan det mycket väl vara zon I just där du ska plantera. Man kan bygga sig fram till lägre zoner där mer känsliga växter klarar sig, om man verkligen vill.

    Mycket tidigt vårblommande som Magnolia är ju tjusigt och väldigt fint ihop med lökväxter, för att sedan låt andra växter ta över. Tänkt lite på vad du gillar för färgskala. Det hhandlar mycket om att bygga en fin och stabil bas av bladväxter som genom bladens färg, form, textur och struktur skapar kontraster och harmonier. Det som sedan ska blomma, kommer att vara utropstecknen i det hela.

    Olika gröna nyanser, silvrigt, lime, rödbladigt?

    Vill man ha en skiftande färgdynamik över året? karamelligt starka färger på våren, pastelligt och ljuvt på sommaren och eldigt på hösten? eller vill man ha en färgskala som är samma lika över hela säsongen? Som de som bara och endast vill ha vita blommor jämt tex.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Oms skrev 2011-09-19 14:45:19 följande:

    Jagmåste få lägga in en helt annan tes där...


    Alla har inte grönafingrar och jag tror att de där rackarns blommorna känner på sig sånt. Vi gjorde ett test på jobbet. Vi var 3 st som sitter i fil och har lika varmt/kallt/soligt på rummet som vid samma tillfälle fick nya orkidéer från samma blomsterbud. Vi vattnade de på samma sätt en gång i veckan, kruakn var genomskinlig och de fick stå i vatten under en natt i vgeckan typ, allt enl floristen. Mina rumsgrannars orkidéer blommar nu för 3:e gången och de är gigantiska! min blomma dog efter 6 månader.


    Ingen förstår detta, framförallt inte mina rumsgrannar men för mig är det ingen chock, jag brukar helt enkelt inte lyckas klara ngn blomma längre än ngn månad eller så, biland bara ngn vecka eller två.


    Haha, jag hoppas du inser hur hysteriskt roligt det här inlägget blir som det första du säger precis efter den här meningen:
    Oms skrev 2011-09-19 14:40:25 följande:

     jag ville nog bara säga att jag itne kommer att lägg amgi några trdägårds/blom/ frukt/ svamp diskussioner här inne




    Roligt och roligt..
    Jag tror det väldigt ånga är intresserade av är att ha det fint, och att trädgården blivit en del av hemmet på ett annat vis än förr. det ska inredas överallt. man vill HA det fint. Inte nödvändigtvis ÄGNA sig åt att hålla på med det hela.

    Jag ser inte att det är så värst många som är så himla intresserade? Jag tror faktiskt det är fler som äger en trädgård och liksom tycker att det vore kul om det såg lite fint ut, utan att man behöver göra så himla mycket. Visst säljer man en del blommor till folk som verkligen älskar allt sm har med växter att göra, men merparten säger nog ändå "för jag vet verklgien ingenting om blommor"
    Jag tror verkligen inte du är speciellt ensam.
     
    Men, många har ett stort intresse och älskar att pyssla, påta och se om sin plätt i livet. Där ligger flera faktorer-sådana man erkänt och medvetet använder bla i rehab och arbetet med att få tillbaka människor på banan. Växandets långsamhet-men synliga cykel, alla sinnens delaktighet, utomhuslivets hälsobringande egenskaper osv är några exempel.

    Själv älskar jag färg och form. Jag tycker också väldigt mycket om att TITTA på blommor. Planera och drömma ihop underbara rum och blickfång i trädgården är också roligt.Men rensa och så? Nä, det tycker jag inte är något vidare nöje. Men jag känner mig nöjd efteråt. Precis som när jag äntligen tar mig för att putsa fönstren och det ändrar hela väderleken när man tittar ut.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Nä, nu måste jag ta mig i kragen och knyta på mig MBT-skorna- Mina promenader har verkligen blivit kortare och färre den senaste veckan, eftersom vi haft besök så pass många dagar och dessutom var tvugna att storstäda innan dess. Jag får vara ytterst tacksam att vågen bara visar 2 hg mer idag än i måndags, efter all god mat vi dessutom ätit.
    Egentligen är jag seg som sirap och håller kanske på att bli förkyld eller så? Det gör liksom sådär krypigt ont i kroppen. Men jag tar en lite lugn promenad, så är det säkert mest nyttigt. Hunden måste ju ändå få komma ut. Sedan är här två hungriga killar som tycker det vore fint med lite mat. Fläskpannkaka? Det går ju fort och lätt.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Oms skrev 2011-09-19 17:23:23 följande:
    PB- fast man kan ju knappast säga att jag ger ngt råd el tips utan jag bara gav ett exempel på hur illa det faktiskt kan vara. De som gillar växter true ofta att det inte kan vara så illa som det e i mitt fall t ex. Jag har mig fått göra ett o annat från de som tror sig veta, bl a min floristvänner:) Däremot tror jag att det är precis som du säger att många använder sig av växter som terapi, antingen att jobba med, pyssla om el dekorera med:) Men de flesta jag känner har ju ändå blommor hemma alt en tomt m blommor o växter som de har valt o underhåller, känner ingen som har en ren naturtomt alt helt blomtomt hemma.
    Nej det kan man inte säga, men det var ju inte det du skrev i den där meningen. Jag tyckte det var roligt, eftersom jag uppfattade den meningen som att du tänker vara osynlig i de ämnena-för att i nästa sekund ändå tycka något. Det skrattade jag åt, här där jag sitter. Men det kanske bara var jag som läste det så.

    Jag tycker själv för övrigt att man deltar väl precis i de ämnen man vill, med eller utan tips och de man inte tycker är så inressanta eller har något att säga i, dem scrollar man. Eller, det gör jag i allafall. Jag är verkligen inte med i alla ämnen som avhandlas här, skummar ibland en diskussion för att jag lär mig något eller får ett intryck av något, annat lämnar jag helt oläst. Däremot uttrycker jag sällan hur ointressant jag tycker att somliga diskussioner är, för det gör mig ingenting att de pågår-alla dessa olika ämnen och vardagsliv, fest och vedermödor, specialintressen eller behov av tips i särskilda frågor, är ju de som sammantaget gör tråden.

    Har du helt blomtomt och bor på en naturtomt förresten? Eller fattar jag helt trögt?

    Jag tror att många med villatomt inte alls är intresserade-men de har tomten, och känner sig nödgade att som hastigast klippa lite på den där häcken som de delar med granne, eller åtminstone kapa gräsmattan några gånger på en sommar. Det bor gott om sådana runt om mig i den här byn, kan man lätt se när man går en runda med hunden.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Hattis, radhus? Med bara liten plätt att ha en grill (för DET verkar ju vara en vedertagen sanning i vårt land? Man älskar att grilla och äta utomhus. Hela tiden.) och så en tusenskönamatta istf gräs, och ett par smultronland för små fingrar att plocka söta bär.
    Sandlåda och gungor brukar ju finnas på den gemensamma innergård som gör radhusområden till ett socialt ställe att bo på, för dem som är hemma med barn. Bara att släpp ut nybytta, nyätna barn och inte behöva alls sköta mycken grönska eller gå iväg långt för utelek.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Snartis, tycker det är självklart att maken ska antingen vabba för ena eller ha föräldraledigt.
    Reglerna är ju så, att man inte får varas jukskriven själv samtidigt som man har hand om sitt/sina barn. Detta skulle jag tro är den regel i vårt system som följs absolut sämst, då man knappast stannar hemma hela familjen om tex mamam plus ett barn är magsjukt-då lär pappa gå och jobba inte sant? Och hemma hankar man sig fram bäst det går, med film, tv osv.

    Det enda felet hade alltså varit om du vore sjukskriven, och ändå hade med dig ett eller båda barnen till sjukhuset.
    Logiskt i detm perspektivet att man jämställer föräldraledighet med aarbete-jättefint och ett slag för jämställdhet och att värdera jobbet att ta hand om sina barn lika högt som att arbeta utanför hemmmet. men knappast något folk följer i förkylningstider och så. Då är det ju dessutom bättre att vabba rakt av, eftersom det inte är karens på det.

    Men, jag hade alltså inte kunnat vara hemma sjukskriven för min sköldkörtelinfalammation om min son vore liten. då skulle min sambo varit tvungen att ta ut föräldraledighet för honom isåfall.

    Nu tycker ju jag, att med de där såren du har, vore det helt rätt och riktigt om du vore sjukskriven-och då fick din make vabba för Kicken, ingen behöver då ta dagar för lillebror, utan ni kunde få rå varandra hemma allihop om ni så ville. Eller så skulle maken ta dagar för lillebror, och du vara sjukskriven, medan Kicken är på dagis så mycket han tycker är roligt och får.

    Jag tror inte att fk kommer att ha synpunkter på er lösning.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Snartis, sjukskriv dig själv och så vabbar maken. Det är helt lagligt och jag menar, hade du gått och jobbat med de där såren? Det tycker jag inte att du skulle ha gjort iallafall.

    Det är Kicken och så du själv som behöver lite ompyssling tycker jag det verkar som. Då ska ni ha det också. Och de där lillebrorsan, han låter ju för bra för att vara på riktigt nästan. Fast pruttar gör ont, medan de bubblar därinne. Stackars liten.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!