• fru AM

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Hej fru Muffin!
    JAg ska på en Jubileumsbankett på fredag - en stiftelse som har hundraårsjubileum (fast de har tydligen funnits 200 år lärde jag mig igår). OM jag har någon klänning att ta på mig, vill säga ... Dags att ringa skrädderskan kanske ... 

  • fru AM

    JAg sitter och kollar upp släkten lite på nätet - så man vet lite inför fredag om det är någon som frågar vad man gör där ... Själva grundbulten för min medverkan är min farfarsfarfar vad jag förstår och jag hittade honom och hans syskon i en förteckning. Han var ett av föräldrarnas 11 barn. Pappa häradshövdingen gifte sig med en 25 år yngre kvinna (hon 17) och de fick sedan 11 barn. Varav endast 5 verkar ha klarat sig till vuxen ålder, av övriga 6  dog två som 4-åringar och resten vid ett år eller mindre. Vilka livshistorier det finns ... Vilken tillvaro det var förr i tiden - dels visste man ju inte riktigt något om bakterier osv och dessutom fanns det knappt något man kunde göra om det gick illa.

  • fru AM

    Nu kan Yasuragi gå och spola ner sig i toaletten! Vi vann!

  • fru AM

    MÅste sticka ut på stan men snabbt skrivet innebär det att vi får montera bort ett svartbyggt duschrum (duschkabin, tos osv mitt i ett vanligt rum) och återställa det till vanligt rum. Sedan kanske vi måste bygga en extradusch till honom men då på en plats och i ett utförande som VI väljer. Inga problem. Förmodligen kommer han överklaga beslutet men första segern är vunnen!

  • fru AM

    Som grädde på moset ringde jag sömmerskan och hon har förstört min klänning! Vad ger ni för det?

  • fru AM
    Lapinette skrev 2011-02-23 15:20:20 följande:
    AM - skämtar du??
    Tyvärr inte! Vilket jävla stolpskott.
     
    Hon hade förlängt den som hon skulle och dest hade gått bra men så hade hon spillt symasknsolja (?) och på eget bevåg skickat den på kemtvätt. Varpå de små stenarna runt höften hade smält(!). Detta fick jag veta när JAG ringde alldeles nyss. Tänk om HON hade kunnat ringa mig och upplysa mig om att
    A. klänningen hade blivit fläckig - vad göra?
    B. Oj nu sket det sig - har du tid att komma hit?

    Nu har jag fått tre alternativ - ska dit imorgon bitti och bestämma:
    - ersätta hela höftpartiet med ett höftparti från en annan likadan klänning
    - sy på något annat för att ersätta det förstörda
    -få tillbaks pengar för hela  klänningen och då vara utan klänning  helt och hållet = dvs ingen fest.

    Just nu känns detta sista alternativ som det bästa. Det känns inte som om det är någon mening alls med att jag försöker resa till London elelr gå på fest elelr något alls. Nu är jag dessutom helt söndegråten och ska gå och hämta på dagis. Klackarna i taket. Jävlaskit.

     
  • fru AM

    Porchez: stärkande kram! Been there, done that (fast det var kanske innan facebook) . Lägg ner! Det väntar något bättre bakom hörnet (du såg ju själv vad spåkulan på FB sa ... ). Det som gäller är att göra dig själv öppen för nya stärkande vindar och det gör du inte om du kliver runt i den där gamla gröten. Klipp - clean cut - bryt gärna ihop ordentligt - och gå vidare! KRAM igen!

  • fru AM

    Porchez: jag ber om ursäkt om jag var lite brysk förut när jag skrev att du skulle lägga ner den här killen. Som sagt har jag varit i din sits - jag vet att det är SÅ svårt. För mig krävdes det en utlösande faktor i form av en speciell händelse då allt plötsligt stod väldigt klart för mig att det var slöseri med tid att gå och tråna. Då var det som om en stor sax kom ner från himlen och bara klippte bort honom ... KRAM!!

    (Jag hävdar ändå med bestämdhet: Det är KLART det väntar något bättre än detta på dig. Man vet ju inte när det kommer bara.)

  • fru AM

    Vilken storlek på fötter har Iris, BS? Livia har kanske något som passar?

  • fru AM
    porchez skrev 2011-02-23 21:19:04 följande:
    AM - det gör absolut inget, tog inte illa vid mig så, jag bara väger dina ord mot det som tex. Snorkis skriver.
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!