• muggles

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Sept: lycka till med undersökningen! Jag går också igång på alla dem som säger att man lättare blir gravid om man slappnar av. Men jag brukar alltid dra upp argumentet att om det vore så så skulle ingen som gör ivf någonsin bli gravid. Det brukar tysta de flesta... Man kan också fråga dem vilka studier de bygger sina slutsatser på?

  • muggles

    Nenne: NUPP (=NackUppklarning) är en del av KUB (=Kombinerat Ultraljud och Biokemisk analys). Blodprovet har vi redan tagit och nu återstår NUPP för att titta på nackspalt och andra indikatorer.


    Snorkis: åh vad glad jag blev av din länk och att du tagit dig tid att söka upp den åt mig! KRAAAAAAAM! Så gulligt.

  • muggles

    PB: skickar en kram åt ditt håll! Jobbigt med molvärk

  • muggles

    Hej Zozo, jag kommer ihåg dig!


    Oupsie: jag hade också en blödning runt de veckorna. Jag ringde sjukvårdsupplysningen som lugnade mig med att ont är ok, blod är ok men både och samtidigt är inte ok. Kram!

  • muggles

    Tinga: jag som har undrat hur du haft det för att du varit frånvarande. Nu känner jag mig väldigt träffad att det var mitt fel

  • muggles

    Jag är hemskt ledsen för att jag uppfattades som att jag censurerar tråden. Min kommentar om Elise var en spontan och ogenomtänkt instinktiv reaktion. Jag har så mkt att oroa mig för redan så jag kände bara "jag vill inte veta!", jag vill inte ha ännu mer information om allt som kan gå snett. Min och makens största skräck just nu är att barnen ska födas för tidigt och få skador som gör att vi får två "paket" att ta hand om. Det kommer att förstöra hela vår familj. Det är en oro som ständigt är närvarande men som jag försöker bekämpa genom att skjuta undan tankarna på det. Jag försöker tänka positivt att det inte behöver hända, men det är svårt vissa dagar. Detta är förklaringen till varför jag reagerade som jag gjorde. Jag tänkte att eftersom Heloise inte valde att publicera vad som hänt i vår tråd utan i PBs andra tråd, så kunde alla kommentera där. Det var säkert feltänkt av mig.

    Hade Heloise skrivit i vår tråd så hade jag hoppat över hennes inlägg, vilket hade varit ganska lätt att göra. Men det är svårare att hoppa över de inlägg i vår tråd som är kommentarer på det hon skrivit i en annan tråd. Det blir lätt så att man hinner läsa innan man förstår att man borde ha hoppat över. Sedan är jag säkert överkänslig just nu och borde klara att läsa allt vad ni skriver. Självklart hade jag klarat det, det var ju bara dumt att tro ngt annat.

    Jag tog iaf åt mig och blev väldigt ledsen över hur det jag skrev har uppfattats. Jag hade inte alls förstått att jag gjort så fel men nu har jag förstått det. Så jag ber om ursäkt.

  • muggles

    Snaily: man kan ansöka om reducerad återbetalning hos CSN, det gjorde jag när jag var föräldraledig. Det finns en blankett för det på deras hemsida har jag för mig. Jag fick även reducerad avgift hos facket under f-ledigheten. Så tråkigt att höra om din mamma och den tuffa behandling som väntar.


    Klockarbol: det låter hemskt det du beskriver. En värre livskris får man nog leta efter Stor kram! En kram kan ju aldrig skada... (brukar maken säga)

  • muggles

    jag gråter o lider m Ea. För oss gick det bra, vi går inte vidare m fvp.

  • muggles

    Jag mår bra! Som Lappis skriver dippade jag rejält förra veckan men nu efter NUPP mår jag bättre.


    Snaily: ett budgettips för föräldraledighetstiden är att surfa runt mkt på Blocket/Tradera. Har hört flera som gjort jättebra fynd på tex Tradera, det kryllar ju av barngrejer som folk behöver bli av med. Jag har även köpt en del leksaker på julmarknader mm. Tex köpte jag en bil (typ Bobbycar) för 30 kr på en julmarknad. De kostar ca 300 kr nya i affären. Och är det plast så är det ju bara att torka rent, så vet man att det är fräscht sedan. Barngrejer är så himskans dyrt att köpa nytt...


    Snorkis: du skriver otroligt levande om hur du upplever allt, jag kan verkligen förstå (på ett abstrakt plan visserligen) hur du har det. Känslan av att det alldeles nyss var sommar och du skulle vara föräldraledig förstår jag precis, när du beskriver den. Det gör riktigt ont att läsa det Jag tror säkert att en del tror att du "är som vanligt" redan. Särskilt om man inte upplevt ngn stor sorg i sitt liv, så förstår man nog inte hur länge sådant hänger kvar. Sorg är ju ett arbete som måste utföras så att man kommer ut på andra sidan, det är inget som man bara glider igenom utan ansträngning. Och ut kommer man, men som du säger - förändrad. Det gläder mig iaf att höra om din och din makes relation som bara verkar så bra!


    Telis: jag känner återigen så väl igen din beskrivning av Televinken - precis så var Moa också! Han är kanske en väldigt social kille som gillar att interagera med människor? Jag var många gånger avundsjuk på min kompis dotter som mer är typen som sitter i ett hörn och roar sig själv med ngn liten grej. Men barn är olika!

  • muggles

    Haha, diskuteras det tvillingar av "falskt" och oäkta slag Jag har just börjat vänja mig vid tanken och tänkte senast idag att det är ju faktiskt en välsignelse att få 3 barn, om allt nu går bra. Det känns som om man fått extra allt då när man nu önskade sig 2 st.


    Jag har börjat känna av de små underverken, så mysigt! I övrigt mår jag finemang! Hoppas det fortsätter så till v32 ung. Då kan jag gå hem och idla i några veckor och sedan får de gärna ploppa ut några veckor senare. Jag ser till att njuta nu för man vet ju inte om/när det vänder.


    Fick världens gulligaste sms av maken idag, helt plötsligt. Jag blev alldeles varm i hjärtat


    Igår var jag hos frisören och klippte mig och gjorde slingor. Blev så jäkla nöjd! Kostade sina modiga slantar men det var det värt.


    Vi fick förresten 1/524 som siffror för Downs. Inte fantastiskt men betydligt bättre än mina ålderssiffror som ligger på 1/117. Och främst litar jag på att vi såg fina tydliga näsben och tunna nackspalter på båda, inkl allt annat som såg helt normalt ut. Moa hade nackspalt på 0,9mm och dessa på 1,0 / 1,3 mm. Sedan dras siffrorna ner av min ålder. Men resultatet för Ada och Beda ligger på samma värden som för Moa, och då bestämde vi oss för att lita på att de är friska. Jag frågade även BM om vad hennes magkänsla sa och hon sa att hennes magkänsla är att allt är normalt och att det var två "fina" foster. De har tydligen missat ett enda prov av 7000(!). Det var enda gången det inte syntes ngt på UL. Omräknat är FVP-risken 1/200 - 1/100 (0,5%-1%) så risken att få missfall vid fvp är betydligt högre än att Ada och Beda har Downs. Speciellt om de tänker sticka två gånger; en i varje fostersäck - då ökar risken dubbelt. Jag läste i en UL-rekommendation (skriven av läkare) att man rekommenderar aldrig att de sticker mer än 2 ggr vid samma fvp-prov (antagligen ökar risken för mkt då), så det kändes ju inte så betryggande...

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!