Inlägg från: start september |Visa alla inlägg
  • start september

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Har köpt mycket på Tradera och aldrig haft problem. Just säljare som har många positiva omdömen har mycket att förlora,

  • start september

    Lax stroganoff


    Du behöver


    600 g färsk lax


    1 gul lök


    ½ purjolök


    1 vitlöksklyfta


    1 msk olivolja


    1 röd paprika


    1 röd chili efter smak


    1 msk dragon


    1 msk kapris


    1 msk dijonsenap


    2 dl crème fraiche


    1 brk krossade tomater


    salt & peppar


    Tillbehör


    4 port ris


    ½ isbergsallad


    ½ påse ruccola


    pumpakärnor


    1 röd paprika


    olivolja


    salladskrydda


     Gör så här


    Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Skala, hacka och fräs lök, purjolök, paprika, chili och pressad vitlök i en gryta. Tillsätt resterande ingredienser utom laxen. Låt sjuda ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.


    Skär laxen i mindre kuber. När du är nöjd med såsen, lägg i laxen. Låt sjuda ett par minuter.


     Skär sallad och paprika, blanda med lite olivolja, pumpakärnor och salladskrydda. Servera med ris och stroganoff.


  • start september

    Just så var det nog BS, jag dubblade mängden och sen fegade jag ur med chilin. Så kanske var det inte så konstigt. Skäms.

    Jag har någon gång blivit bränd  (i dubbel bemärkelse) när en stark chilifrukt var för stark så jag fegade eftersom det även var barn med den gången.

    Den del jag har kvar i frysen hottas upp med Sambal iallafall! Det är jag inte rädd för. Tack AM för doseringshjälp!

  • start september

    Ny chilifruktsfråga: I min affär är de graderade-  alltså 5 av 10 eller 8 av 10 på en styrkeskala. Vilket väljer man då  till Lax Stroganoffen om man ska ha i en tro?
    / Chilinovisen

  • start september

    Undrar också över Muggles RUL och fortsätter bevaka under kvällen.

    Semestrar ja. Jag vågar ju knappt tänka två veckor framåt nu, men insåg att omvärlden vill planera. Så jag har slängt ur mig att bila i Danmark är väl jättetrevligt och fick bra respons.  Tror ni Legoland funkar med en  treåring?
    Inser att om detta går vägen är nog flyggränser utrikes nämligen passerat i juni och jag har inte sinnesro att vara långt från sjukvård dessutom.

    Men Kroatien var jättevackert, har mest varit på de mindre öarna utanför Split och det passade oss perfekt. Det finns dock inte sandstrand på alla ställen där, kan vara värt att tänka på med barn. Jag tror att det är annorlunda runt Pula dock.

    Smint, jag är också lite sugen på Vem-filmerna. Min tjej är några månader yngre än din men jag tror det skulle kunna funka. Hon har aldrig ätit popcorn så det blir väl ett äventyr bara det.

    Solsidan rules!

  • start september

    Hattis, usch vad kämpigt att börja med ny medicinomgång. Hoppas så du får mindre biverkningar denna gång.

    PB, skönt att se dig skriva igen. Det låter ju inte helt ovettigt med kuratorn, men det äter energi, det förstår jag. Fortsätt ta ett steg i taget bara och acceptera att det ibland blir ett steg tilbaka. Hoppas så att fredagen blir lyckad! Er Växjö-tripp låter ju perfekt! Stort grattis i förväg!

    Fy för diakonen Snorkis. Jag som inte har mycket övers för Svenska Kyrkan ändå har tänkt att skulle jag förlora någon kan de hjälpa, men efter vad du var med om får jag avsmak.  Och att du reagerar som du gör på dina kompisar är inte alls konstigt, det innebär ju inte att du inte vill kunna glädjas med dem.

    Klockarbol, det låter bra med halvtidsjukskrivning och ordentlig utredning. Den dekorationen du länkade till var jättesöt - det blir en energikick att komma in i ditt kök! Go for it! Gissar att din yngsta tjej gillar rosa också?

  • start september

    Jo, faktiskt två st. En i vecka 7 via MVC hos den gyn som skriver ut progesteron och en i v 8 hos gyn som skrivit ut framginet. Med tanke på hur nervig jag är känns det ganska bra. Så första  VUL 17 januari - liten väntetid dit. Då är jag enligt en 28 dagarcykel i v 6+2 men jag tror ÄL var tidig och jag plussade redan dag 23 så jag hoppas att jag är lite mer än 6+2 också.

  • start september

    Tack Oupsie,

    hoppas så du inte behöver gå hela tiden ut om du mår som du gör nu.  Och lägg inga krav på dig om studier! Fokusera på att må bra istället.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!