Inlägg från: nennesjuttioåtta |Visa alla inlägg
  • nennesjuttioåtta

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    åh, jag måste ju tipsa om vildvin också! Jag planterade vid vårt röda plank en planta (tänkte fylla på med fler vad det lider, får se hur den sprider sig först) och den blev grön och fin och nu är den alldeles lysande röd och alldeles galet vacker! 

  • nennesjuttioåtta

    är det någon som har bra recept på kakor med jordnötssmör i? Blev så himla sugen på kakor (hey, LITEN kanske vet?!?! HOHOOOOO???) och har jordnötssmör som jag suktat på ett par månader men inte velat öppna av rädsla för att det ska förfaras...

  • nennesjuttioåtta

    tack så mycket PB och AM! kalops var ju länge sen. Det ska ju helst gå att äta för små barn också, Pricken är inte så kräsen men min fiskgratäng gick inte hem så nu har vi förstått att det inte bara är att skyffla i vad som helst. Fast i så fall får han ju äta gröt, men ändå. Det är ju bra om det är lättsmält.

    Han är helt galen i att laga mat. Så fort han ser att det står något på spisen så vrålar han UUUH UUUH UHU och pekar och så får man lyfta honom och låta honom lyfta på locket och oftast kommer det bara ett nöjd IIIaaah, men ibland vill han röra med en slev också och smacka med tungan.

    AM, wah, vilka kakor, jag började dreggla! Grattis till sköna trivselvikten förresten! 

  • nennesjuttioåtta

    oj, vad det blev fart här.

    Koko, jordnötssås är ju apgott!!! Tack!

    När vågar man ge små barn jordnötter? INgen av oss är ju allergisk men det är ju ingen garanti...

    September – kämpa på, det har ju som sagt vänt och tar hon inte igen det nu så gör hon det om någon dag när det är lättare att andas samtidigt som man äter. Stora landar väl i sin roll snart också, när hon inser att lillasyster ska stanna ett tag och att hon (stora alltså) får plats ändå. Sen kommer de ha så kul ihop! 

    Ore – s¨g att PB svarat men de där lapparna vildvinet slänger ut, de går knappt att slita bort så tror nog rosor är bättre i det fallet. Du kanske kan ha en spalje/pergola/entrébåge med vildvin någon annanstans om det passar? Fast det har väl redan arkitekten tänkt på i så fall, kanske.  

  • nennesjuttioåtta

    AM – tack för tipset, vad läskigt! popcorn är ju otäcka att få i halsen!

    Tänkte mest om man gjorde jordnöttsås om man vågade låta honom äta. Men han har inte fått utslag av idomin, även om vi inte använt det så våldsamt mycket. 

    3 år verkar vara en rimlig gräns, åtminstone på hela jordnötter. 

  • nennesjuttioåtta

    september – ja, VUL är lugnande åtminstone för stunden

  • nennesjuttioåtta

    god morgon!

    Svarta vinbär i kaka, röda vinbär som de är. Med marsánsås.  

    Oms, stackars Storan med migrän! Tur hon har dig, vad mysigt ni verkar haft det trots det onda. Är det en bieffekt av medicinen eller?

    Hörrni. Om vi är ärliga nu. Vad är det äckligaste era barn gjort? Följdfråga på det: När slutar de stoppa vad som helst som de plockar upp i munnen?????????? 

  • nennesjuttioåtta

    svarta vinbär i sylt och saft är också godast. Men rödvinbärssaft med rabarber eller hallon är ju också smaskens... Vi har dock ingen röd vinbärsbuske hos oss. Däremot björnbär som i år gav 3 bär men har spridit sig som Tiger Woods.

  • nennesjuttioåtta

    Jag räknar med att Pricken är äckligast. Men vill gärna höra era historier...

  • nennesjuttioåtta

    Am – jaha, och?

    *blärrrrk* 

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!