• Lapinette

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Låter helt UNDERBART snorkis!!!!

  • Lapinette

    mopedvin - les fumes blance är det enda vita bag-in.box jag köpt och det är verkligen ok. Har dock inte druckit det på länge. Här blev det champagne ikväll . Sushi med svärmor. Imorgon ska vi åka till Birka och lära henne allt om vikingarna.


     


    bs - trist med killarna som kläckte ur sig en massa dumt till Iris. Barn kan vara så jäkla elaka och tyvärr kan jag inte säga att jag var något helgon när jag var liten. Inte mobbning men visst har jag en del elaka kommentarer och kastade kottar på mitt samvete. Bra att man tog tag i det på en gång och skönt att hon inget hörde.


     


    Här har vi ändra våra semesterplaner. Det blir inte alls bil ned till mellanEuropa. Fick lite kalla fötter i sista sekund. Åka så långt, liten bil, knappt något bagage etc. Nu har vi funnit en toppenlösning som jag är så nöjd med MEN jag satt nästa hela dagen igår och några timmar idag för att få ihop hotell, flyg och tåg. Yahoooo... bara fem veckor kvar!


     


    Och just det, trevlig helg på er!

  • Lapinette

    AM - blir ni borta två veckor?


     


    Cissi, vad skoj att ni ska över och hälsa på AM-familjen. Det blir väl totalt ganska många mil i bil?


     


    Själva har vi helt lagt om och det blir ingen bil ned i Europa. Är så snurrig så jag vet inte om jag nämnt det här (eller bara på restråden och på fb ). Det blir istället Tour de France med Bordeaux med omnejd, Biarritz, Paris, Luxembourg (svärmor) och Strasbourg (makens bror + familj). Flyg, tåg, bil och alla hotell bokades i fredags. Pust!

  • Lapinette

    BS - grejen varit vi skulle rest runt där (södra Tyskland, Schweiz, Alsace) var för att vi skulle ha bilat och då även besökt släkten. Nu när vi inte tar bilen är vi mer "fria" på vart vi kunde åka och då valde jag att åka till ett ställe jag länge velat åka till istället för att åka till ett område som jag redan tidigare har besökt. Jag kollade raskt upp tider, kostnader och la upp ett förslag som maken tyckte var toppen. Det enda jag kommer att sakna är bergsvandringen som vi skulle kunna ha fått även på denna resa om vi tagit några dagar i Pyreneerna men det är redan så många stopp som det är så jag vill inte "krångla" till resan.


     


    AM - har Livia fästman! Ja, det ska börjas i tid. Antar att det inte blev något Gotland?

  • Lapinette

    Dessutom så blir den här resan billigare, vi slipper sitta massor av timmar i bil och den blir två dagar kortare eftersom resandet inte tar lika mycket tid i anspråk. Och jag ser så fram emot att få se västra sidan av Frankrike, Bordeaux och Biarritz.

  • Lapinette

    BS - nej, vi har inte varit i Bordeaux tidigare och absolut inte i hela Frankrike. Har massor kvar att se! Jag vill även till Loiredalen, Bretagne och gränsen till Spanien (den vid Medelhavet) t ex. Det blir ju ofta så att vi åker till samma lilla hörn hela tiden, för att hälsa på släkten.


     


    Ja, jag tycker det är bra att resan blir kortare, när vi bilar så blir det ju ett par nätter "på vägen" och vi valde att inte stanna ytterligare nätter borta då vi ändå kommer att vara iväg i 15 dagar. Och ja, vi kommer att hyra bil i Bordeaux i 8 dagar för att kunna åka runt till vingårdar och för att se oss om. Sen hemma hos "familjen" behöver vi ingen bil eftersom de har (svärmor + bror) och I Paris vill man inte ha bil . Vi kommer att åka TGV (snabbtåg) mellan Paris och släkten .. perfekt, tåget från Strasbourg går t o m direkt till flygplatsen (CDG).


     


    Mopedvin - förstår om du aldrig blir helt utvilad. Kan man inte lägga schemat annorlunda så det blir fler "vilodagar" i rad. Vad härligt med Gotland!


     


    Midsommar firas traditionsenligt ute på min mammas landställe med maken, svärmor, mamma + sambo, bror och familj.

  • Lapinette

    BS - våra resor är alltid ett pusslande .. om det du menar pussel för att vi byter ställen hela tiden. Vi gillar att flytta på oss och se mycket. Är medvetna om att det kommer att bli ett annorlunda upplägg den dagen vi har barn. Men som sagt denna resa är inte något större pussel än tidigare resor förutom att vi normalt sett inte brukar åka tåg.


     


    Islandbilderna kommer när jag får tid att redigera, lägga ned dem och välja ut samt sätta text på fotona. Tyvärr har jag inte den tiden nu när vi har svärmor här. Hann dock lägga upp bilderna från Italien i o m att det ösregnade igår och vi satt hemma och kollade på film (som jag redan sett).

  • Lapinette

    Och innan Island kommer Gotland . Mopedvin, ja vi var mycket nöjda med vår Gotlandsresa. Sa att vi åker tillbaka den dagen vi har barn och hyr hus och tar med svärmor (makens förslag).

  • Lapinette

    Sen måste jag säga att jag är en jäkel på pussel !

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!