• Lapinette

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Cicci - han har börjat läsa om alla "skador" och deras effekt och påverkan. Det blir ju så mycket mer press på oss som föräldrar att ta emot ett barn som kanske måste tillbringa en hel del tid på sjukhus eller som kanske alltid kommer att behöva hjälp. Barnet är redan utsatt, udda och på det något slags handikapp. Som sagt, måste läsa på, diskutera och som damen på AC sa - låt det ta tid, sjunka in innan ni tar ett beslut. Om vi väl beslutar oss så går det ganska snabbt att sammanställa papprena som ska till Kina och därefter några månader för registrering där... sen tar det upp till 1 år beroende på vilka "krav" vi har. Förut (för något år sedan) så tog det bara några månader från beslut till att man faktiskt hade ett barn.

  • Lapinette

    Ja, vilken hjälp denna tråd har varit .. till allt möjligt smått och stort. Härligt att det löst sig för systerdottern.


     


    AM - så hur firar du ikväll? Själva så åt vi din zucchinisoppa till förrätt och sen lite quiche.

  • Lapinette

    Zucchinisoppa


     


    500g zucchini i skivor + en hackad gul lök + 50g pinjenötter
    fräses i 25g smör + ngra msk olivolja tills zucchini och lök mjuknat (utan att
    ta färg). Häll i 8 dl
    vatten, två grönsaksbuljongtärningar och minst 1 msk hackad färsk mejram. Låt koka
    i 5 minuter.


    Lägg sedan i 150g chevre i bitar och koka vidare i 2 minuter.
    Mixa med stavmixer (eller i vanlig mixer). Smaka av med salt, peppar,
    färskpressad citron och lite chiliflakes. Servera med klickar av mjukrörd
    chevre (mosa med gaffel tillsammans med en slurk t ex mjölk).

  • Lapinette

    Blev lite konstiga radbrytningar men det är ju stört omöjligt att kopiera från Word och lägga in här numera.


     


    Annars, är allt väl här på tråden?

  • Lapinette

    Är inte så bra på lekspisar men lystrar till när resor nämns . Nenne - åk och njut! Vi ska också dra iväg i slutet av september början av oktober men kollar på weekendresor. Ville åka till Mallis med flygbiljetterna var så dyra (Norwegian och Ryan) så nu har jag snöat in mig på Ibiiza. Så fort jag nämner Ibiza så tror alla att vi ska partaja men jag hade tänkt mig ett mysigt hotell på norra delen av ön med en massa härliga berg och vikar, god mat, pool och solstol där man kan tillbringa några timmar med en bok. Har varit i Grekland i september och det var underbart, har varit i Sicilien i slutet av oktober - samma där (fast jag hade nog tur med vädret ... typ 30 grader och sol). Det sköna med att åka på hösten är att det fortfarande är varmt i vattnet och inget folk på stränderna. UNDERBART!

  • Lapinette

    BS - är det en långhelg endast med maken eller ska barnen med också?


     


    nenne - en vecka till Korsika la jag också som förslag till maken men jag vette sjutton varför han verkar "undvika" Korsika. Lobbar inte så hårt på det förslaget då jag vill undvika att ta ut så mycket semester den första tiden här (nytt jobb) samt att jag tänker slå hårt för att vi ska åka dit, två veckor, nästa sommar. Kanske i kombi med Sardinien (eftersom inget jäkla flygbolag flyger direkt Sthlm - Korsika).

  • Lapinette

    Det där med tvärtom låter som en bra lösning på resproblem. Själv har jag en förmåga att grotta ned mig i en massa olika alternativ och sen brukar jag fastna lite mer för några och de brukar jag lägga fram för maken och till sist så kommer vi fram till en lösning. Fast nu senast när jag la fram mina planer för hösten-vintern så kom han istället med en superbra idé (som han trodde att jag skulle föreslå).


     


    Österrike är supervackert så det tyckte jag lät som ett bra förslag. Gällande öst så var ju vi i Riga för ett år sedan och hade en superbra helg. De har en massa SPA ute vid Jurmala .. den milsvida sandstranden som ligger typ 40 min tågresa från Riga Central.


     


    Som sagt, att planera resor är min "hobby" och jag har sååå många olika förslag liggandes i mina excelfiler.

  • Lapinette

    Om ni vill äta gott i Riga har jag flera tips!

  • Lapinette

    BS - är det i vinter ni ska åka (skidåkning)? Badgastein är fint och Sportresor har resor dit men jag vet inte om det finns weekendresor. Om ni vill åka utför så innebär det alltid minst en timma med bil från någon flygplats.

  • Lapinette

    AM - håller med (gällande trägolv). Om vi ska göra om i köket så blir det absolut något annat. Trägolvet vi har är superfult ... skrapmärken överallt .. gillar det verkligen inte, så ömtåligt. Och så skulle jag gärna riva upp parketten ut till hallen och lägga in samma slags golv från hallen in till köket ... parkett i hallen, blött och slask .. hur tänkte man då?


     


     

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!