• Lapinette

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Måndag och nu börjat racet för min del. 5 möten inbokade typ varje vecka framöver och jag sitter här i någon slags spritånga sen helgen och försöker att få de små grå att samarbeta ... inte lätt!


     


    nenne - vad gör du där under skrivbordet? Har ni en skön matta att sussa på (avis) för här är det enbart parkett (på förra stället hade jag en mysig matta).

  • Lapinette

    AM - det där torskryggreceptet påminner lite, lite om "torsk i gömma" som jag varmt kan rekommendera. Vi gjorde din kålvariant i torsdags tillsammans med fläskkarré och en flaska Penfolds. Inte det smartaste när vi varken hade packat och dessutom skulle upp kl 04.00 morgonen efter. Vet inte hur vi tänkte men jag var lättövertalad (som vanligt ).

  • Lapinette

    AM - kålen fick godkänt. Ska nog ta lite mindre chili nästa gång . Kommer absolut göra den igen samt hitta lite andra kålvarianter att variera med eftersom jag tycker det är så jäkla gott. Satt igår och tog lite surkål från makens tallrik då han åt schweinshaxe.


     


    Annars är zucchinisoppan en stor favorit hemma. Åt den senast bara för någon vecka sedan. Har du fler sopprecept på lager?

  • Lapinette

    Har också sparat ned recepten. Ska föreslå maken att när vi får lite lugnare igen (är uppbokade varje helg framöver) så ska vi ta och börja med våra middagskvällar igen dvs att vi provar nya recept. Varannan lördag står han för middagen och varannan jag men vi handlar och lagar den tillsammans.

  • Lapinette

    Och själv åt jag en krämig mare e monti (pasta) som var sååå good men vågen visade nedgång efter Berlin ... efter wienerschnitzel, öl och alldeles för mycket vin. Troligen fel på vågen men vad fasen !


     


    AM - gillar inte ärtor och är inte så där jätteförtjust i morot heller (jag vet, jag är en konstig kanin).

  • Lapinette

    Ore den "dieten" är verkligen den bästa men dessvärre märker jag att med åldern så hjälper den inte lika bra längre ... för jag tränar ju inte heller lika mycket nu som förr.


     


    EA - vad har hänt med Buster och paddan? Trodde han att den skulle bli en prins?

  • Lapinette

    EA - ha, ha ... leker han gömma ben?!

  • Lapinette

    Parnassia - ja det är den! Har nu även köpt den efterföljande men inte provat några recept därifrån än. I denna (som du hänvisar till) finns även chokladfondantreceptet.


     


    AM - jag pressade lite citron i kålrecptet.

  • Lapinette

    AM - den idén var ju strålande - Amsterdam!

  • Lapinette

    AM - en myyyycket bättre idé än hawaiskjorta.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!