Inlägg från: start september |Visa alla inlägg
  • start september

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Just nu blev det ju svårt. Får klura en stund.

    Och ja, gärna en tjej

  • start september

    Kram till Frullan, det är en stor sorg du varit med om och det finns ingen mening med det. Vad skönt att det var bra att få se.  Jag misslyckades med att få se i v 14. Jag har minnet från ett UL veckan innan kvar.  

  • start september

    AM, pundet står i 10,6241. Närmar mig ett inköp. Undrar om dagen även ska ge en Bergans City-rock?

    Beror lite på lunchplaner och om idag är en illamåendedag... igår var jag så bra att jag började misströsta, idag är det lite svajigt dock.

    Morgonrutiner är ett helt eget kapitel för många. Vad skönt att det diskuterades! Maken medger att han saknar simultankapacitet och vill därför att båda ska vara hemma, han lämnar dock. Jag skulle gärna åka tidigare för att slippa så mycket kvällsjobb, men det har inte funkat eftersom han sitter uppe för sent och därför inte kommer upp. Han gör vettiga saker och visst ligger jag några minuter extra också, men alla skulle vinna på en tidigare start.  Lilla tjejen äter frukost på dagis, jag medhavd i bilen oftast och han på jobbet. Det passar oss bra och vi tjänar mycket tid.

    Maken bestämde själv idag att börja gå upp tidigare vilket ger stor förbättringspotential!

  • start september

    Bergans fina fina jacka inköpt!  Tack AM! Dyr men jag är nöjd. Hoppas jag, lite storleksvojne kvar men jag funderar och byter till den större i så fall.

    Det är för tidigt för cravings, men McDonalds med pommes - är det verkligen normalt? Två dagar denna vecka, jag stinker stekflott, men mår bättre. Lång tung mättnad. Märkligt.

    Var så förra gången också, men senare. Annars hade jag inte förstått suget.

  • start september

    Åh Snorkis! Vad skönt att det blve ett UL och vad roligt att det såg så bra ut! Hoppas tiden går fort till RUL nu.

    Hattis - det låter plussivt. Håller allra hårdaste tummarna, nu är det er tur.

    Syskonvagn  för tre finns väl flera varianter. Är det inte så att det går att sätta löst syskonsäte på typ Teutonia eller Emmaljunga eller så? Deras syskonvagnar kan man säkert hitta till ok pris på Blocket. Sen finns ju dyra varianter, UJ har trilling men den är framåtvänd.

  • start september

    Grattis Hattis! Tjoho!

    Välkommen hem Muggles - ta det lugnt nu!

    Frullan, alla känslor är ok. Jag är också bitter, avundsjuk och tycker iband att jag har mig själv att skylla allt i en enda röra.

  • start september

    Apoteket har slutat med Healip, den enda godkända gravvo-munsårssalvan. Dagens i-landsproblem. Och marinerade grönsaker till lunch var äckligt. En skogschampinjon höll på att komma upp igen. Tänk vad man ändrar smak.

    Jag hoppas ändå få behålla detta relativt begränsade illamående ett litet tag, lite lugnare blir jag allt av det.

  • start september

    Är här, men ligger lite lågt pga illamående. Känns lite tryggt iallafall.  Laddar inför VUL imorgon. 23 h kvar.

    Det är svårt det här med hur man fördelar. Vår sitiuation är kanske annorlunda, men ändå stör jag mig på vissa saker. Han med. Min make är i grunden mer ordningssam än vad jag är och mycket mer strukturerad. Om han gör saker tar det lång tid och blir jättebra, med ett superorganiserat system. Sen ska jag vara effektiv och sabbar systemet, typ. Då blir han arg. Sen blir jag arg för att han blir arg och är orealistisk.  Då väljer han att ta andra bitar för att slippa bli arg för att dotterns klädlådor är vad han tycker kaos. Jag hittar jättebra dock. Vem tror ni packar därför?
     
    Han prioriterar dottern högst och vår egentid högre än mycket hushållspraktiskt och tycker att RUT kan göra mycket. Vi har råd och tar därför mycket hjälp. Vi renoverar mycket och han råddar allt det och utför mycket av det. Varför renoverar inte jag? Jag vet inte - jag är faktiskt inte intresserad.  Så jag ser det som att jag åker snålskjuts, även om jag gör mycket hushållsarbete/barnrådd på helgerna om han renoverar.  Det finns nog frustration från båda håll hos oss. Vi ska försöka lägga varannan kväll nu, vi har långa läggningar och sedan ett halvår har jag lagt bara om han inte varit hemma, eftersom dottern krävt honom. Nu ska vi ändra på det så han får den timme på kvällen ibland som jag haft att göra vad jag ville på.

    Snöskottning är en stor grej just nu. Eftersom vi är så rädda om denna graviditet gör jag inget av den alls. Vilket just nu medför att jag egentligen gör mindre än 50%. 

    Det är svårt att säga att ett sätt att fördela är rätt tycker jag. Men det är tråkigt att se att så¨många känner sig missnöjda. Mindfulness tror jag är grejen för mig och sen att långsiktigt känna att barn mår bra och att föräldrar mår bra (både enskilt och tillsammans). Sen kan fördelning ta sig olika uttryck.  

    Nu  middagsplanering och sova en stund (fick några timmar själv eftersom jag mådde öken idag).

    Ikväll är det Solsidan!

  • start september

    Tillbaka efter VUL, tack för alla tummar. Ett litet hjärta syntes, men det är ju tidigt, bara 6+2 idag. Ett steg på vägen. Försöker att inte tänka för mycket på att jag två ggr sett detta, men då det sedan gått åt h-e.

    Gyn räknade och sade lite förvånanat - men det är ju din åttonde graviditet!. Jo tack, jag vet.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!