Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Fast det gick snett när vi inte kom på något bättre än Astrid!


    Skräp, jag har just kommit på att katterna skulle vaccinerats i somras, för det är väl vid ett års ålder de ska vaccineras igen innan man börjar med det där en gång om året för det ena och en gång vart tredje år för det andra, kommer aldrig ihåg vilket som är vilket. Får ringa imorgon men irriterande är det. Trodde att jag skulle få en påminnelse, åtminstone via sms, men tydligen inte.

  • BrudSommar2006

    Nej men titta, idag har Oskar namnsdag!


    Hej Sweet! Hej Hattis!


    Porchez, kul att det verkar gå framåt, det gick fort?


    Hattis - ett utmärkt exempel på trevliga -is-ord!


    Iris fick öppna första paketet i tomtekalendern imorse, plus luckor i ett par julkalendrar, sedan frågade hon om det var julafton idag och blev ledsen när så inte var fallet.

  • BrudSommar2006

    Iris slocknade i sacco-säcken för någon timme sedan, undrar vad det innebär för nattsömnen. Har fullt sjå att hålla Astrid därifrån, hon ska så klart dit bara därför.


    Har skickat maken till affären med en tre sidor lång handlingslista, undrar hur det går...


    Så klart måste telefonen ringa samtidigt som det ringer på dörren, och alltihop när jag står och byter bajsblöja. Några barn som ville sälja nybakat bröd, undrar hur djupfryst det hunnit bli när de går runt ute i 17 minusgrader, stackarna.

  • BrudSommar2006

    Vickan, någon här kallade öppna förskolan för öppnis tydligen, om det var du eller någon annan minns jag inte. Det är ju många som säger så här så jag reflekterade inte närmare över det.

  • BrudSommar2006

    Ja stackars Klockis.


    Julstämningen försvänn delvis även här förra helgen för då drunknade min släktings pappa när han höll på och skulle göra iordning för att ta upp båten så nu blir det mycket för henne och hennes bror att ta reda på eftersom han bodde ensam. Båten fick de upp men den måste ju mastas av och fixas med och så huset och alla räkningar och allt och så är det ju rätt kallt nu och de har bebis och är småbarnsföräldrar med barn i ungefär samma ålder som våra så det känns ju som att man har rätt mycket med att få allt att gå ihop ändå.

  • BrudSommar2006

    Jag skulle aldrig ha skrivit något om Astrids framsteg på sovfronten för nu har det alldeles gått åt skogen! Jag fattar inte, vi kom så långt att vi hade en amningsfri natt och dessförinnan snuttade hon bara en gång på varje sida framåt femtiden på morgonen och ingenting fram tills dess. Nu är vi tillbaka till snutta hela nätterna igen, annars illvrålar hon. Igår natt vrålade hon som en besatt från klockan tio till klockan tre, alltså i fem timmar innan jag kände att jag inte klarade mer och fick ta till snuttning igen. Då hade jag försökt med flaska vatten ifall att hon var törstig, nappen bara slängde hon och hon fick välling innan läggdags. Sedan somnade hon och sov på en gång, fast nu vaknar hon ju hela tiden igen och hon vägrar ta napp på nätterna helt plötsligt igen, fast det går fortfarande bra med nappen på dagarna när hon sover. Jag fattar ingenting, skit och skräp.

  • BrudSommar2006

    Iris hade paketkalender redan förra året som mina föräldrar fixade, de har även fixat den i år. Det var en del paket med russin och så i, annars lite småsaker som småtomtar och sånt, sedan köpte de saker som gick att dela upp på många paket, tex en läkarväska och så fick hon termometern ena dagen osv, likadant med saker till hennes kök. I år blir det ju lite lättare att hitta på saker för dem antar jag, Astrid får ingen kalender förrän nästa år.


    Annars har Iris i år både chokladkalender, tv/radiokalendern, en kalender som hon fick genom barnens bokklubb, Icas kalender och en från Akademibokhandeln där man lyssnar på en sagosnutt på ca tre minuter varje dag innan man öppnar luckan. Så här har vi att göra, vilket ju varit tur den här veckan kan jag säga. Fyra dagar hemma själv med två barn och man blir lite sliten...

  • BrudSommar2006

    Hej Cicci! Hur går det med pottan för Louise? Hon verkar så tidig med allt, vad kul!


    Men är det ingen som hört från Frejis, det hade jag missat!


    Det känns ju lite konstigt att det bara är att göra sig av med alla bebisgrejer vartefter nu. Fyra påsar bebiskläder har jag hittills ståendes, jag orkar snart inte vänta på att någon ska få en tjej så att jag blir av med dem, second handaffärerna här svämmar ju över redan så ingen idé att prova där, kanske finns det någon klädinsamling någonstans men snart blir det soptunnan känner jag.

  • BrudSommar2006

    Jag har redan glömt huruvida Iris fick rita något på treårskontrollen.


    Iris har den paketkalender som jag hade när jag var liten. Knepigare blir det ju sedan när de är två för vi har ju bara en. Jag tror att jag hade både tv-kalender, chokladkalender, Icas och vad det nu var. Om det var varje år minns jag ju inte. Förmodligen var jag rätt gammal, annars skulle jag väl inte minnas det.

  • BrudSommar2006

    Piggelin, fast nu är det mina föräldrar som sköter presenterna och de har redan Iris och hennes ett år yngre kusin att köpa till.


    Jag har också fått en hel del vänförfrågningar på FB, aldrig några svenskar, fast jag tror att det beror på hur mitt foto är taget i kombination med att min profil är stängd, dvs det går ju inte att se att jag inte är singel, om/när jag orkar ska jag byta till en mer familjeorienterad bild. Inte för att de som kontaktat mig hittills skulle ha mer tur om jag hade varit singel i och för sig.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!