Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    HURRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!
    VÄLKOMMEN LILL-PIGGE!!!!!

    GRATTIS PIGGELINföräldrarna!

  • passionsblomman

    Nu måste jag göra ett inlägg om folkvett.

    Just nu är rörkillen och hans grabbar här. De håller på att släpa ut gamla oljetanken och in våra nya ack.tankar. Allt för att vara förberedda så själva inkopplandet ska gå snabbast möjligt på måndag, så vi slipper stå utan värme i huset längre än nödvändigt.
    Mycket bra. Allt går smidigt och de känns trevliga och sambon är där och drar också så det ska gå fort.

    För en stund sedan, medan vi stod ute på tomten och resonerade om smartaste tillvägagånssättet, stannade en bil och en gubbe vevade ner rutan och ropade. På rörkillarna inte på oss.
    han stegade in på vår tomt, gick rakt förbi mig och sambon och körde värsta höga "Tjeeeeena tjeeeeeena" med de andra tre-som han uppenbarligen känner.
    Att han var på MIN tomt och att JAG stod där med min sambo, det sket han fullständigt och totalt i.

    Jag blev jävligt sur kan jag säga och blir jag det kommer man inte undan med att jag står bredvid som ett snällt miffo och inget säger.

    -Hej, vad heter du? *står bredvid*Jo jag sa HEJ vem är du?*ställer mig mitt framför och emellan honom och rörgubbarna*
    -Va?
    -Jo jag sa HEJ, vad heter du? Jag vill också bli hälsad på! För jag bor här.
    -Jasådu jaha jo jag heter x-x och jag bor därborta bakom brandstationen.
    -Jaha, jag heter PB och jag bor här, det där är K, min sambo.

    Gubben hälsar tafatt och är ju tvungen att skaka min utsträckta hand. Min sambo har redan lackat ur och nickar kortast möjliga en tyst nick till gubben.

    Sedan börjar gubben prata någon del han behöver till SIN panna och fråga om rörkillarna har någon sådan och bla bla bla!

    JÄVLA idiotgubbe och tölp!

    Tycker iallafall jag. Och min sambo.
    Jag menar, hur vore det att hälsa på dem vars tomt man travar in på? Och hur vore det att beställa EGEN jävla konsultatonstid för sina angelägenheter?

    *muttrar om hyfs och fason, folkvett och artighet*

  • passionsblomman

    Lappis, jag såg en dokumentär om barn i Frankrike och hur man ser på barnuppfortrasn där. Jag vet att det pratades om att man kräver väldigt mycket i fråga om uppförande och artighet och att man ser på barnen mer som små vuxna än vår Svenska "låt barnen vara barn-inställning"

    Jag tror -med tanke på övrig artighet för hela folket, att det ligger en hel del i det?
    Eller vad säger maken?

    Det som har blivit i Sverige, när man i någon slags missriktad "kärlek" låter barn ta över med stoj och stim på restauranger, i kyrkan eller vart som helst, är ju helt sanslöst.

    Här hemma är jag helst solklart tuffast att försöka övertala, men jag är å andra sidan ganska mycket mer uppmärksam på saker som att sonen kanske är sjuk, övertrött och sådant.
    Curling är däremot inte en sport som ligger för någon av oss. Latmasken är ett större problem.

    Lakanen vet man var de är OM sambon inte har kommit på att han ska lägga dem i ett ANNAT skåp än där de hör hemma. Detta kan mycket väl ske, de gånger han under påtryckningar tar hand om tvätten.

  • passionsblomman

    Här håller vi på och Farsdagar allt vad vi kan.

    Vi serverade Far i huset världens Dagobertmackor (han är mycket förtjust i Mackor med Mycket) och jättemuggen kaffe som brunch efter att han fått lååååång sovmorgon.

    Sedan har vi varit på finkonditoriet i närmsta staden och dessutom hyrt film och köpt en massa filmgodis.
    Innan vi tittar på den, så ska vi strax äta Entrecote med Hasselbackspotatis och gräddstuvade trattkantareller och sallad med sockerärtor, avocado och pyttetomater.

    Sonen har skrivit och ritat det gulligaste kortet ever till sin pappa och så fick han ett par CD-skivor också.

  • passionsblomman

    Det här är en reprisfråga:
    Ni som ruvat, vilken dag räknade ni som dag 1?

    För på CvL verkade de inte ta så noga på det hela "bara du inte testar för tidigt" men de tyckte att ET var 0 och så dagen efter 1. För mig innebär det alltså fredag 0 och lördag 1. Vilket gör RD 9 idag då.

    Nu har Vidriga Veckan sannerligen börjat. Med alla drömmar om blod och ett mycket påtagligt molande, ffa kväll och natt som en välbekant och obehaglig del.
    Inte minns jag när molandet började de förra gångerna helelr, men jag tycker inte det var så himla tidigt som det blev nu, när det redan molat i flera dagar.

  • passionsblomman

    Ore alldeles oavsett vilket sorts pris vi fått, så vet ju inte gubben som stövlade in det. Och att bara ha mage att störa ALLS mitt när någon uppenbart är mitt i jobb hos någon annan är ju bara helt sanslöst oförskämt.
    Att utöver det helt sonika ignorera dem som faktiskt äger fastigheten man travar in till, och inte ens hälsa, det bevisar att man är i total avsaknad av folkvett.

    Grannens kommentar till händelsen var "jaså men var det Sven, jamen han inte alla hästar i stallet, utan en hel del är på slaktbóa"

    Jotack, vi märkte det.

  • passionsblomman

     


    fru AM skrev 2010-11-15 10:40:46 följande:
    Möjigen blir jag diskvalificerad från tråden nu ...   Bäst jag går iväg på mitt möte så stormen hinner blåsa förbi ...

    Hihi!

  • passionsblomman

     


    fru AM skrev 2010-11-15 10:37:04 följande:
    Men varför HAR man husdjur? Jag är möjligen lite okänslig men jag förstår inte vitsen med dem  om man nu inte är ensam och vill ha lite sällskap. Förlåt!

    Jo, det är för att man ska ha något att äta ifall kriget kommer.

  • passionsblomman

     


    Ore skrev 2010-11-15 10:28:09 följande:
    PB: Jag kanske inte var så tydlig igår, men jag tycker det är alldeles kolossalt ohyfsat att klampa in hos er utan att hälsa på er. Definitivt.

    Jodå, det kändes det som att du tyckte. Jag bara eldade upp mig lite igen när jag blev påmind om pantskallen.

    Parnassia, räkna inte med mig på träffen. Jag har ingen aning om vart jag är vare sig mentalt eller fysiskt då. Jag är så liten inför det som ligger i de närmsta dagarna nu, att jag inte vågar säga ett smack om vad jag är i form för om ett par veckor. Inte vet jag hur sambon jobbar eller hur biltilllgången ser ut heller-det verkar som om vi visst måste byta-vadhetterenurå-....bromsskivor? på bilen nu också.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!