Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Värsta hundhårssorten är tveklöst de korta! För de kryper baske mig in i fötterna och vandrar in under skinnet! Och det gör as-ont!

  • passionsblomman

     


    muggles skrev 2010-11-15 11:14:43 följande:
    Jag undrar ofta vad det är som hon gör så himla fel. Jag är inte sosse själv men jag tycker nog att hon är den mest självklara ledaren de har just nu. Vem 17 ska klara att ta över? Och som ngn annan sa; både Ingvar Carlsson och Göran Persson har också förlorat val... Kan ngn förklara för mig varför Mona är så hatad av alla och alla bara häcklar henne hela tiden? Jag kan inte komma ifrån känslan att hon blir hårdare bedömd än männen i politiken, bara för att hon är kvinna?

    Här måste jag hålla med och instämma i frågeställningen.
    Lite känns det också som att ett av Alliansens mest lyckade drag var att få SÅ bra snurr på anti-Mona kampanjen så att "alla" faktiskt numera tror på att de alltid avskytt kvinnan i fråga.

    Jag tror absolut inte det är Monas personliga fel att valet gick som det gick. Jag tror själva Sverige och vårt sätt att täka har förändrats ganska mycket och att partipolitiken i stort haft svårt att hänga med och sossarna  synnerhet.

  • passionsblomman

     


    muggles skrev 2010-11-15 11:31:39 följande:
    PB: jag hade räknat RD 0 som äggplock för då skedde ju befruktningen... Tumhållning!

    Ja, det kan man ju tycka, men så räknar de inte. De räknar från ET.
    Och minus och blödning har kommit på dag 14 de andra båda gångerna. Om man då räknar dagen efter ET som RD 1. Räknar man som du så motsvarar det RD 17.

    Utiifrån ditt räknesätt så vore det alltså RD 13 idag, men som CvL sa, så är det bara 10.

    Det är därför jag är nyfiken på hur ni andra räknat.

  • passionsblomman

    Koko, jamen det blir ju så lång tid om man räknar som CvL. TD 16 dagar efter ET med ET som dag 0, gör ju att det blir TD 19 dagar efter ÄP.

    Lappis, ja visst är det helt sanslöst vad man glömmer allt det här!

    Jag vill inte alls testa förresten, men när folk undrar vilken RD jag är på så har jag börjat misstänka att vi nog inte alla räknar riktigt lika.

    Men enligt CvL-modellen är jag bara på 10 idag.

  • passionsblomman

    Vi har fått ut härket till panna och vedförugnen på gården nu.
    Om ni bara VISSTE tjejer, hur GALET mycket skit som gömdes inne i pannan!
    Jag skrapade ut minst 1 1/2 10 litershink med sot, tjära och aska och ropade sedan ut gubbarna och frågade ifall de fortfarande trodde att det nog var jag som eldade fel och med blöt ved....

    ...OJ! sa de. Nejmen ojojoj, det här är ju inte klokt!

    Grannen fotade högarna och sa att det var det värsta hon sett. Jag kan säga som så,det är konstigare att vi fått varmt inne öht än att det inte brunnit så bra.
    OCH jag påstår att det är hur de som bodde här innan oss eldade, som är boven i dramat, eftersom de eldade blött skräp, hushållssopor etc.

  • passionsblomman

     


    muggles skrev 2010-11-15 14:32:52 följande:
    Jag har sagt det förr men normalt kan man testa plus 7 dgr efter befruktning för då ska hcg vara runt 100, plus får man from hcg=20-25. Men tror kanske att PB inte vill testa för tidigt ändå.

    Ja, det är ju bara det att ÄL-sprutan ställer till det vid IVF (alltså bör man kunna testa tidigare vid FET tex) och på CvL har de verkligen varit noga med att uppmana till att inte testa för tidigt och att deras klienter själva sagt till om att höja antalet dagar från 14 till 16 efter ET då det förekommit alltför ofta innan dess att det först blivit plus och sedan kommer ändå mensen.

    Jag är inte ett dugg testsugen, bara helt förvirrad av alla sätt att räkna. Testa tidigt har jag inte fattat vitsen med ifall man ändå ska sitta och tänka "jamen det kaaaaaaaanske var för tidigt"

  • passionsblomman

     


    Lapinette skrev 2010-11-15 15:28:04 följande:
    Men pb - förut hade CvL testdag 18 och när jag gjorde testdag 16 ... att de har gått upp hör jag inte hört talas om. Dock vet jag att många testar alldeles för tidigt men oftast stämmer deras plus.

    Ja jag vet inte mer än att han Holte sa att de förlängt antalet dagar för att undvika vad de kallar "danska graviditeter".

    Själv är jag mest less på mig själv att jag inte haft vett att anteckna när molvärken kommit förut tex, för nu tycker jag bara att "oj, men det var väl tidigt" men kan inte minnas hur det var gångerna förut. Hade gärna sluppit drömmarna och somna/vakna-ångesten några dagar, men nu kom det ju redan i mitten av förra veckan. Och den här veckan vill man ju bara inte ens vara med.

  • passionsblomman

     


    Lapinette skrev 2010-11-15 15:36:45 följande:
    pb - sen är det ju så att bara för att molvärken startade en viss dag förra gången är det inget som säger att det kommer att bli likadant den här gången .. eller inget som säger att det är "rätt" eller "fel". Tyvärr så är det bara vänta och se ! Förstår att du känner dig frustrerad. KRAM

    Nä precis. Inte ett skit kan man någonsin veta i det här. det är verkligen hela tiden "bara att vänta och se".

    Tänk om man innan detta hade kunnat fatta hur önder en mäniska kan gå av att "bara vänta" USCH!

    Fast idag är det lite fullt upp med pannan och fixa lite kaffe till gubbarna och så, så idag har det gått OK att vänta.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!