• _koko_

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    När det gäller bebissaker hade mina barn 50 länge, men det går ju att komplettera efteråt. Jag är 176 och min sambo 182, våra barn 47 o 49 långa när de föddes, så det behöver ju inte korrelera med barnens födsellängd. Sen är vi jättenöjda med vår padwico 903 som jag fyndade på blocket, älskar sovpåsar (grobag), men lillebror var tyvärr inte lika imponerad som Conny som hade sån tills han var ett och ett halvt! Badtermometer fattar jag inte och pyjamas med fötter har jag samma erfarenhet som am av. Näsfrida eller den nya otrivin nässug tycker jag däremot är ovärderlig.

  • _koko_

    Conny är ganska snäll mot sin lillebror men när han inte lyssnar sätter jag mig ner med honom, ofta på golvet, och frågar om han tyckte det var snällt gjort. Det tycker han ju inte och brukar sen säga förlåt. När han får trotsutbrott får han skrika en kort stund och sen tar jag upp honom i min famn så får han lugna sig där. Gör han något riktigt dumt (typ slår någon och vägrar ta på sig skulden), bär vi in honom till hans säng och lämnar honom där ett par minuter (med öppen dörr) och sen går vi in och pratar igenom det som hänt om han inte redan kommit ut och sagt förlåt. Är vi inte hemma går någon av oss undan med honom en stund. Vet inte om det är korrekt eller enligt några populära filosofier, men det passar vår familj. Något jag däremot måste bli bättre på är att vara vuxen och be om ursäkt när JAG höjer rösten för mycket...

  • _koko_

    Parnassia - Vi hade som sagt sovpåse och då behövs inga strumpor. Vi körde fö bara Lindex enfärgade strumpor i tvåpack efter tips från några vänner som provat sig igenom de flesta märken och modeller. De är väldigt lika hm's, som am tipsade om. De kan man ha både nervikta och uppdragna som knästrumpor.

  • _koko_

    Käraste Snaily, vad jag lider med dig! För lillebror var ju mjölkfritt the shit, han blev bättre efter 2 dygn och en helt ny bebis efter 2 veckor. Men det finns som sagt många fallgropar och minsta lilla förstör allt. Jag åt en tugga leverpastej och lillebror skrek i flera dagar... Men han var lite äldre, 5 veckor när jag gav upp och uteslöt mjölken. Nu äter han massor med mjölk utan problem. Och sn vill jag be dig läsa omsans inlägg 6223 om och om igen.

  • _koko_

    Vilka presenter, ore! Mina föräldrar har också en bosch, från 70-talet med outstanding kvalité. Frågan är bara om kvalitén är lika bra nuförtiden? Oavsett märke... Kolla hur stark motor de har, har för mig att populära och sweindyra kitchen aid är svag i sammanhanget.

  • _koko_

    Sen vet jag inte om jag har sagt grattis till snorkis? Det var längesedan jag var inne i tråden... Grattis!!! Alla känslor är ok och de kommer sannolikt lösa av varandra under hela graviditeten. Kram!!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!