• viktualia

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Fru E skrev 2011-01-03 20:14:35 följande:
    Någon som har en klok idé angående skänk versus vitrinskåp
    Vi har en väggbit över i köket i en hörna som vi inte kommer att använda till något (väggbit mellan tvättstugedörr, hörna och sedan direkt ett fönster på nästa vägg) och där behöver vi få in någon slags förvaring till finporslin och finglas. Bänkyta har vi bra i köket så för den skull är vi inte tvingade till att ha en skänk men jag vill samtidigt inte belamra köket med för många skåp som täcker alla väggar till tak. Fönstret på nästa vägg ställer till det lite eftersom skåpet inte kan vara hur djupt som helst för då "står" det framför gardinen eller vad man ska säga.

    Förstår ni något eller jag vara svamlar
    lite svårt att förstå utan att ha sett det ens på bild... men det här var snyggt... www.ikea.com/se/sv/catalog/products/20116877.. fniss... vaddå inlägg i en fråga som jag inte vet nåt om....

    ego - min SERIÖSA make diskuterar årsbudget med mig just nu... jag är så trött att jag inte ens kunde läsa texterna som fladdrade förbi på tvnyheterna... hm... jag försöööööker säga något vettigt... håhåjaja... gääääsp.... (och japp det är årsbudget för familjeekonomi)
  • viktualia

    Hattis - vinkar tillbaka!!

    Oupsie - skickar några kramar och hoppas att du rider ut stormen!

    Ego - har fått ett nytt arbetsrum på jobbet och det är större än de flesta, anledningen är helt enkelt att jag fått ta över ett rum som en nybliven pensionär lämnat. Men aaaaa vad alla hakar upp sig på detta... miljarders kommentarer om att jag underförstått är för liten/ung/obetydlig för det stora rummet.... orka säger jag bara...

  • viktualia
    fru AM skrev 2011-01-04 19:29:24 följande:
    Gjorde precis laxstroganoffen till middag och kan avslöja att jag tog ganska precis 1 tsk sambal och det blev lagom för allas gommar, både barnens och våra vuxna, mer erfarna ...

    Vickan: grattis till största rummet! Tycker du ska trycka upp en tröja med typ "STOR HJÄRNA = STORT RUM" - eller mer kortfattat: "STORT (HJÄRN)KONTOR". Se vad de småskurna kollegorna tål! Pilutta dom! 
    UUuuuuuuunderbart!! tack för tipsen!!DemonSkrattande
  • viktualia

    Snorkis - jaa det sitter sannerligen i väggarna... och hos oss är ju anorna väldigt gamla... min arbetsplats startade på 1600-talet..fniss.. Och i mitt fall är det även herrar som bemödat sig... men japp... de är mest avis.. ska genast köra med Pilutta dig!! hihihi!

  • viktualia

    Snorkis - vilken SÄRDELES oempatisk person som ringde dig. Praktklant. Typ. Och förtroende måste man förtjäna, så om du inte känner något förtroende så har de människor ur kyrkans värld som du råkat möta helt enkelt inte förtjänat det. Själv rör jag mig i den världen ibland och vet att även den världen rymmer alla typer av personer. Önskar dock att just DU hade råkat möta vettiga representanter i just den här situationen..... *suckar lite och hoppas att diakonen inte var nöjd efteråt...*

  • viktualia
    FruCicci skrev 2011-01-04 21:08:19 följande:
    Hur som, vad roligt AM skrev.... riktigt fyndigt där till din Tshirt VIckan!!!!
    OCH ekonomi planering, huri hela friden gör ni budget arbete? Har jag aldrig gjort, men min man betalar allt så jag funderar inte så mycket på ekonomin Hemska jag...... jag betalar ju men han tar pengar från mitt konto, det han behöver.... jag har ingen koll alls....
    MEN ärligt, planerar ni för hela året då? Hur vet ni vad ni bränner på ett år?
    Eftersom vi har villa som vi renoverat väldigt engagerat så måste vi ändå hålla reda på alla kostnader som har med huset att göra.. och det gjorde steget till att hålla ordning på alla gemensamma utgifter ganska litet. Så numera bokförs alla gemensamma utgifter efter alla konstens regler och vi dimensionerar inbetalningar av resp inkomster till det gemensamma kontot.

    Jag vet tex att Trollet kostat 21 000 sitt första år i familjen - detta med en vagn, två bilstolar, kläder och en massa prylar (inte mat och blöjor).

    Dessutom vet jag att månadskostnaden för vår villa inkl el, försäkring, sophämtning och räntor kostar 4300 kr i månaden.

    Och ALLT detta är det min älskade make som håller ordning på! *störtnöjd och rätt stolt över honom*
  • viktualia

    det är VRÅLBILLIGT att bo i villa för 4300! Hålan regerar! *asgarv*

    Cicci - du är så rolig!! Skrattande

    PB - var har du tagit vägen? Har inte sett dig idag?

    Ego - borde sova nu.... ska jobba imorgon också... men Trollet sover och maken är på glatt prathumör... hm... muttrar... för övrigt kommer maken snart att synas på fejjan... för eventuellt nyfikna lirare... hihi!

    Godnattkramar!!!

  • viktualia

    PB - låter som ett strålande sätt att fira din födelsedag!!!

    Sommarsemester - kära nån.... förutom rundtur till våra resp föräldrar, syskon och inblandade sommarstugor så kan det nog bli en vecka i Roslagen med mina föräldrar. Även jag lobbar för Gotland varje år... men jag vet inte, jag fick nog inte med mig alla på det projektet... Annars låter det som chans till trådträff på Gotland.. fniss... själv skulle jag i så fall befinna mig strax söder om Klinte - var är ni andra?

  • viktualia
    Oupsie skrev 2011-01-05 21:25:14 följande:
    Är det på Gotland allt händer i sommar?

    Nu blev tvätten klar också, ska ta och hänga upp den. Bland annat ett par byxor till Daisy och en babyfilt. Mycket märkligt att ha sånt i tvätten... Skickade för övrigt efter par bodysar/bodiesar, eller hur man nu skriver, från Ellos. Något franskt märke, Vertbaudet, och de var minismå. Inte bara storleksmässigt, men det var inte ens den storlek som jag hade beställt (56) utan stl 54. Men hon kanske kan ha den ett par dagar eller så . Blev lite irriterad, de kan åtminstone skriva ut rätt storlekar.
    Gotland är alltid rätt!!

    Tvätten - känner igen känslan. Tar lång tid innan man vänjer sig...
  • viktualia

    Skulle bara in och kolla läget... har en pipande son på golvet och en olagad lunch bredvid mig.. men plötstlig stannade tiden. Mugglan.... ÄLSKADE VÄNNEN!!! Livet är så ÖVERJÄVLA orättvist... säger som Cicci - vad som än händer så finns vi här. Och kramar dig och stöttar dig genom ALLT.

    ... men snöskottning, pajad duschslang, rörig vindsröjning, stinkande bajsblöjor.... allt som fanns i mitt nu känns otroligt futtigt. Och nopp - livet och tråden har lärt mig att hurtiga "det kommer att gå bra"-rop är käftsmällar som världen skulle må bättre av att slippa.

    .. tittar förstrött på korvpaketet bredvid mig på köksbordet och undrar hur många parallella verkligheter som kan finnas... 

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!