Inlägg från: BrudSommar2006 |Visa alla inlägg
  • BrudSommar2006

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Någon här tipsade vid tillfälle om en vit choklad- och lingonmousse med mörk chokladtryffel med chili. Den modifierade vi till nyårsafton och det blev så jäkla gott! Vi hittade inga lingon här på ön så vi fick ta hallon istället och så brukar jag inte gilla chili så den tog jag bort.

  • BrudSommar2006

    Hej Cicci! Vad roligt att nyår blev bättre i år! Iris åker riktigt bra på sina längdskidor faktiskt, fast tålamodet tryter ju rätt fort. Problemet här nere har varit att det varit skare så det har inte gått att spåra, idag har det kommit lite nysnö och så är det nollgradigt så kanske att det kan gå att spåra imorgon. Trist nog åker ju ingen av oss slalom så det blir svårt för barnen att lära sig det. Skidskola får det ju bli när de blir äldre men sedan har de ju ändå ingen att åka med.

    September, var det inte du som dubblade receptet men halverade chilin sist? Jag har fått det att funka med en sådan där långsmal röd chili utan kärnor till den ursprungliga receptmängden men jag kanske har haft tur.

  • BrudSommar2006

    AM, de där vitrinskåpen var helt i min smak i alla fall!

    Det där receptet är det ursprungliga vad det verkar, för fyra personer, vi har ätit det med mina föräldrar och det har räckt bra till fyra vuxna men då åt Astrid barnmat fortfarande och Iris smakade knappt vad jag minns.

  • BrudSommar2006

    Vi har varit ute och ätit lunch och Iris klämde så klart fingret i en svängdörr till köket, hon är ju så nyfiken och ingen av oss hann fram när den tunga dörren kom mot henne. Det gick bra men nu har hon åkt med mormor och morfar och köpt godis som plåster på såren.

  • BrudSommar2006

    De ska lägga ner Vincent i Täby Centrum. Aaahh, nu är det fasen kris! Hur ska jag överleva.

  • BrudSommar2006

    AM, ja det är bara så mycket bökigare att behöva åka långt med båda barnen varje gång jag tycker att det är dags att mäta deras fötter. Det blev aldrig av att jag köpte hem någon sticka och även om jag hade en så tycker jag det är så bra att få mätt där så att det blir rätt. Får väl hitta ny barnskoaffär för mätning nu.

  • BrudSommar2006

    Vi borde också göra något åt sommarplaneringen. En vecka på Gotland var ju planen men nu har vi inte pratat mer om det. Måste ta tag i det. Sedan ska vi ju vara på Öland och hinna med att besöka makens föräldrar och sedan är semestern slut! Hyra hus tillsammans med en annan familj vore roligt men vi har svårt nog att få ihop när vi ska vara var och inte vet jag vilka vi skulle åkt med heller så är det bra med det. Fast varje gång mina två kusiner med familjer hyrt hus någonstans och har haft det så trevligt så blir jag avundsjuk.

    Cicci, fikonmarmelad, det låter väldigt avancerat i mina öron för det har jag aldrig ens smakat! Fast nu ska jag prova den där hallon/glass/fikoncombon för det låter som en lagom ansträngning i min smak!

  • BrudSommar2006

    Muggles, jag kommer att hålla andan tills på måndag, jag vet inte vad jag annat kan göra, och hur ska då inte du känna dig. Vi finns här för dig men jag önskar att det fanns något mer än så som gick att göra för dig och er. Jag tänker på dig, svär och är ledsen för dig men mest av allt hoppas jag så att jag blir blå att det här ska gå vägen nu. Nu måste tiden tills på måndag gå jäkligt fort.

  • BrudSommar2006

    Allt annat jag skulle säga liksom försvann.

    Fast PB, jag tycker i alla fall att upplägget för din födelsedag låter jättebra.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!