• Lapinette

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Tricket är att ta en macka innan träningen och sen äta direkt efter men jag är annars mest ett fan av kvällsträning. Då är jag som bäst!

    Gällande julklappar så har min familj sedan länge lagt ned att ge till oss "vuxna" utan bara till barnen. Vi brukar köpa trisslotter som vi skrapar (vi vuxna) och sen delar vi på den enorma vinsten . Nu är barnen inga barn längre (16 och 20  år) men det är fortfarande till dem vi ger. Sen har jag hela den närmaste familjen (utom maken) som fyller år direkt efter jul så det blir ofta en kombinerad jul- och födelsedagspresent. I år är t ex vi inte hemma när brorsan fyller år och mamma är ute och reser (Karibien) på sin födelsedag så jag tänker ge dem födelsedagspresenterna på julafton.

  • Lapinette

    Cicci - ska grabba åt mig DN här på jobbet. Tack för tipset!

  • Lapinette

    Ahhh.. glömde makens familj och där MÅSTE det vara julklappar till alla. Inget stort men någonting. Nu firar vi jul här hemma i år och jag hade hoppats på att slippa springa på stan och köpa julklappar till makens faster, moster, farmor, mormor ... osv. Men nej, vi ska åka ned över nyår och då blir det julklappsutdelning istället . Maken är helt värdelös på att köpa julklappar/presenter så det blir jag som gör det i slutänden även om jag hela tiden säger att jag inte tänker göra det.

  • Lapinette

    Och ätbara presenter är underbara. Fick hemgjord äppelmos + en supergod äppel-calvadosmarmelad av makens kollega + fru när de var här på middag senast. Båda är redan uppätna!

  • Lapinette

    Piggelin - ahhhh.. jag såg programmet i måndags och då lagades den i husvagn (ingen hit). Nu blir det nog inga fler halv åtta för mig denna vecka eftersom svärmor har landat. Satt igår kväll och konverserade (ja, det var nog att ta i) på franska till kl 23.00. Maken satt och småpulade bakom sin dator. Grrr....

  • Lapinette

    AM - jag och maken brukar bestämma oss för (ganska så nära inpå jul) om vi ska ge varandra "klappar" eller ej. Tror inte riktigt vi har bestämt oss än då jag tycker att flygbiljetten till Japan är enough från hans sida ... fast jag har lust att kontra med en flygbiljett till Island och han blir nog sur om jag ger fast jag sagt att vi inte ska.

    Och i fjol (i Frankrike) var det hysterisk med julklappar. Speciellt 6-åringen sprang omkring och drog i alla paket och när det tillslut inte fanns något kvar till henne blev hon jättearg och sur. Inte alls något roligt beteende. Hon hade inte fått lika många som tidigare men däremot flera stora där vi gått samman för att köpa det hon ville ha.

  • Lapinette

    AM - exakt så är det hos oss. Vi delar ut en i taget, läser kanske rim och tittar på när paketet öppnas medan i makens familj så slängs alla paketen ut i olika högar och så rafs, rafs är det över men man har ingen aning vem som fick vad och från vem.

    Säg till om du sitter på Riche!

  • Lapinette

    Klockarbol - håll ut och gå dit! Du måste få komma iväg och bearbeta alla tankar som snurrar omkring och få tillbaka din självkänsla. Varför skulle du vara en vidrig människa??! Du behöver få allt stöd du kan få, har du ingen som kan stötta dig?

    Gällande julklapparna och barnet som var otacksamt i vår familj så fick hon masor med klappar (men kanske ett par färre än året innan) likväl som hennes bror (de enda barnen), så det var aldrig någon orättvisa att tala om. Det var bara det att hon slet upp och letade fram vartenda paket under granen som var till henne .. ibland ville hon även ta andra släktingars paket som hade samma begynnelse bokstav i all iver över att få julklappar. Eftersom hon sprang runt och slet till sig och slet upp så var ju hon självfallet klar med sina julklappar långt före oss andra som tog det lugnt. Det var inte alls trevligt att se detta beteende från vårt favorit syskonbarn.

  • Lapinette

    AM - han verkar inte lyssna, förstå eller så kanske han är döv?! Kan han inte ge upp och flytta in någon annanstans?

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!