• Lapinette

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    AM - emellanåt kan jag inte låta bli att fundera på om vi kanske skulle ha fortsatt med försök, åkt till Ryssland för äggdonation osv. Det känns annars helt rätt med adoption om bara denna väntan inte var så oändligt lång.

  • Lapinette

    AM - fast du är inte speciellt lik Pippi till utseendet.

    Telis - nej, tyvärr kommer vi inte ha något barn till nästa jul heller .

    1up - det beror lite på vilket land man vill adoptera från och vilka krav man har på ålder, hälsa etc. Men jag skulle nog kunna säga att det ligger på 4 år. Vi har stått i adoptionskö sedan juni 2008.

  • Lapinette

    AM - I know och hittills (under kursen, utredning m.m.) så har väntan inte alls känts så jobbig. Det är inte förrän nu när man märker att kön bara går trögare och trögare som jag tycker det är otroligt frustrerande emellanåt. Förhoppning var ju att få åka iväg i vår för att hämta vår lilla son men som det är i dagsläget så har vi inte ens kommit fram i kön för att få skicka iväg våra papper till sommaren .

  • Lapinette

    AM - våra vänner som adopterat från Ryssland har berättat sin story (mamman) om när de fick sitt första barnbesked. Hon stod på Nybrogatan och storgrät och åt sedan en lunch med en kompis med tårarna rinnandes hela tiden. Självfallet minns hon även när hon fick beskedet om sonen men den första var något extra.

  • Lapinette

    EA - ja du många tåg har rullat förbi sen jag hoppade in här sommaren 2006.

    AM - fler och fler adoptioner inom landet i Korea, hela 50 % och nästan samtliga flickor. Det är därför det i princip enbart kommer pojkar från Korea samt så få i år. Läste dock någonstans att kvoten till USA är densamma som tidigare.

  • Lapinette

    Telis - det är 68 familjer som har fått skicka iväg sina papper till Korea. Vilket innebär att om nästa år ser ut som i år (vilket vi självfallet inte har en aaaaning om) så kommer vi åtminstone att få skicka iväg vår ansökan dit under 2011.

  • Lapinette

    EA - ett gratis poäng? Vad innebär det?

  • Lapinette

    Jösses, ett poängsystem. Så nästa försök blir att plocka hem från frysen, antar jag. Hur många har ni där? Det är väl ett helt fotbollslag?

  • Lapinette

    snaily - vad härligt att vara hemma! Och inte scrollar jag när du skriver .. tycker det låter jättemysigt med liten bebis.

    Frullan - oj, blev du avkastad. Hoppas du inte gjorde dig allt för illa?

    nenne - är impad över din skidåkning ... vi får väl se om du kan gå idag  .

    gosnosen - visst, du om någon känner väl igen det där med att njuta så mycket man kan av livet med god mat, champagne och resor men samtidigt så ligger den där barnlängtan där i bakhuvudet och gnager hela tiden. För det mesta så går det riktigt bra och längtan känns avlägsen men så dippar man ned ibland.  

    Sweet - över 60 familjer har fått skicka iväg sin ansökan till Korea i år. Vi står på plats no 55 så förhoppningsvis får vi iväg våra papper nästa år. När papprena väl är skickade är väntetiden i landet ca 6-9 månader. Vi har stått i kö sedan juni 2008 och som det ser ut nu så kommer vi ha ett barn ca mars- juni 2012 men som sagt kötiden har bara blivit längre och längre .. färre barn kommer från Korea och fler famijer med bättre kötid kan hoppa in i kön. För ett år sedan när vi gick vår kurs så trodde jag (dum och förhoppningsvis som man är) att vi skulle få skicka iväg papprena direkt efter det att vi blivit godkända (dvs aug 2010) för då var kötiden för att skicka iväg papper endast 2 år men nu är det snarare drygt 3 år - 3,5 år.

  • Lapinette

    kokisen - yahooooo!!! då ses vi ... fast jag kommer strax efter halv (bara min buss kommer)!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!