• muggles

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Klockarbol: det finns varm glögg under deppmanteln om du vill ha? El är den årstiden förbi kanske? Varm choklad med Baileys? Kram!

    Izzie: grattis till plusset! Vilken plusvåg! Vi har fått ett gäng BF-datum (och inga kommer att stämma ): 28/5, 31/5, 2/6, 3/6 - det är bara att välja! Men om de tänker komma redan i v28 så kan det ju lika gärna bli 3/3...
    Och ja, jag är helt slut mentalt. Försöker landa i att det gick bra men oron för ytterligare komplikationer är svår att bekämpa.

    Igår fick jag höra av en av mina bästa vänner som har en barndomsvän som jobbar inom hjärtmedicin (tex med hjärtoperationer av små barn) att utgången oftast är bra om en operation gått bra från början. Det kändes hoppfullt att höra.

    Vänner: jag hittade tråden som jag läste förra veckan om min - förmodade - medsyster. Men har inte sökt vidare och hittat ivf:er. Men jag kan tänka mig det då de sa att de hade en 4-åring hemma (då tänkte jag att de nog försökt ett tag på syskon...). Hon var dock en del yngre än mig så ivf slog mig inte i första taget.

    Vilken plusvåg vi har!!! Måtte nu EA få joina...

  • muggles

    Snorkis: vilken människa. Kram till dig.

    Koko: tungt med cancer inom familjen

  • muggles

    Vänner: HA vilken historia med blöjan på BB!!! Men han är ju kreativ, inget snack om saken

    I mitt fall är det nog snarare jag som skulle ha glömt blöjan och min make. Mitt minne är som ett såll. Maken är mkt bättre på att komma ihåg allt som ska med. Jag håller med Nenne lite; bara de löser problemen som uppstår så är det väl ingen fara (så länge det inte drabbar ngn annan).

    Sedan kan man ju dela upp saker på ett annat sätt. Om man nu är en "pack-fascist" ( ) så kan man ta den biten och så får han göra ngt annat som han är bättre på. Millimeterrättvisa tror jag inte på, men ingen ska behöva känna sig utnyttjad.

    (Igår när vi var på bio för första gången med Moa och alla reste sig upp för att gå sa maken "är det nu jag ska ställa mig och titta på när du klär på Moa?" )

  • muggles

    Snaily och Nenne: en teori om varför de har svårare att somna på kvällen kan vara att bröstmjölken är mkt tunnare då (mer som lättmjölk än grädde) så att de inte är lika mätta?

    Snaily: tricket är att vagnen ska stå still innan de somnar (så i så fall får man skippa promenaden). Man kan köra vagnen fram och tillbaka el skaka den litegrann tills hon lugnar sig (dvs slutar protestera). Men hon ska inte ha somnat. Så står man kvar och börjar hon protestera igen så börjar man köra vagnen igen.

    Nenne: vilken pärla Pricken är som somnar så lätt, vilken dröm!!!

  • muggles

    Snorkis: men jag hade känt fosterrörelser så det var inte så läskigt att titta på UL. Jag hade dock föreställt mig innan att jag skulle titta bort men sedan reagerade jag annorlunda just i den situationen.

    Frullan: förstår att du reagerade med tanke på det som hänt. Och i efterhand kände jag som sagt att det lät okänsligt att skriva så. Jag lade dock ingen värdering i om det var en pojke el flicka. Hade du kunnat orsaka detta själv så hade du redan gjort det med Roffe eller hur?

  • muggles

    Vad skönt det var att åka till jobbet imorse! Kändes som att normaliteten tillfälligt har infunnit sig i livet (vi får väl se efter UL-kontrollen imorgon om det fortsätter så).

    Jag fick tom en kram av chefen och DET är inte ofta!

  • muggles
    start september skrev 2011-01-17 12:50:51 följande:
    Tillbaka efter VUL, tack för alla tummar. Ett litet hjärta syntes, men det är ju tidigt, bara 6+2 idag. Ett steg på vägen. Försöker att inte tänka för mycket på att jag två ggr sett detta, men då det sedan gått åt h-e.

    Gyn räknade och sade lite förvånanat - men det är ju din åttonde graviditet!. Jo tack, jag vet.
    JIPPPPIIIIIIIIIIIEEEEEEEEEEEE!!!

    (vad skönt att få jubla åt ngn annan också...)
  • muggles

    Men Snaily: en gång är ingen gång! Man brukar få hålla på ett tag för att de ska fatta grejen. Men jag tror inte jag ska tjata mer om detta för jag tror du gillar dina promenader och om hon då sover så är det ju ok! En annan sak du kan testa på kvällen när hon ska sova inne är buffning (se www.annawahlgren.com/index.php/view/svenska/filmer-tillrattalaggande-buffning-solfjader). Tror ev hon ska vara lite större för att det ska funka.

    Men i stort sett så sover alla barn bättre medan ngt rör sig. Min egen teori är att de vaggas till sömns i magen redan när mamman är uppe och går. För ofta är det ju så att det är först när man lägger/sätter sig ner som aktiviteten i magen börjar, så det är som att de vaknar till när allt blir stilla. Och det funkar ju ofta att gå omkring med barnet och liksom "vagga" det. El köra vagnen över en tröskel. Alla dessa tips är ju bara varianter på att ngt ska röra sig (därmed funkar även buffning på vissa barn).

    Sedan tror jag man får prova olika saker; ingen "metod" funkar på alla barn. För oss funkade vagning men det var ju efter en tids inlärningsperiod för både mig/maken och Moa. Det tog inte första gången om man säger så

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!