Inlägg från: Vännerfan |Visa alla inlägg
  • Vännerfan

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Lappis, Ja och så Piggelins bebisväntan! Verkligen mycket på gång nu!

    PB, Stor kram till dig! Jag undrade så hur du mådde igår men hann inte in här något mer.

    3barnsmor, Om du vill och vågar får du gärna inboxa mig var du bor! Gällande spiralen läste jag igen och man ska ju inte ha det alls när den är nyinsatt precis som du skriver. Gällande senare tidpunkt står det "Användning av bindor rekommenderas. Används tamponger bör de bytas med försiktighet." Det lät lite läskigt tyckte jag. Att trycka in den så långt det går som jag brukar är nog inte att vara försiktig... så vet inte hur jag ska göra. Man riskerar väl både att dra i trådarna och att putta in dem när man byter tampong kanske?

    Nu måste jag ta hand om skrikande bebbe. Kram!

  • Vännerfan

    Lappis, Hoppas du blir frisk snart! Drygt att vara krasslig så länge som du varit! Och speciellt, gissar jag, eftersom du gillar att träna.
    Vad väntar jag själv på då? Hmmm, på att hallrenoveringen ska bli klar så jag kan bjuda hem lite folk igen och på att lill-prinsen ska sova bättre på nätterna. Han kan väl åtminstone gå över till vintertid snart iaf, tycker ni inte det?! Ligga och tjoa och bita i strumporna och dra i mobilen en hel timme före det är dags att gå upp! Taskiga och ur-trötta jag sätter på strumporna igen, tar bort mobilen, släcker den lilla lampan och vagnar, vagnar och vagnar och leker natt tills det gått en timme. Det är det enda sätt jag vet att få över honom på sätt tid, men det går inte speciellt bra...

    AM, Jo, det har du nog rätt i, så är det säkert också!

  • Vännerfan

    GRATTIS EA!!!!! Åh, så roligt!!! ÄNTLIGEN!!! Är jätteglad för er skull!!

    PB, Eftersom de ringde dig så tidigt igår tror jag inte att de kommer ringa efter 11 idag. Men förstår att det är en outhärdlig väntan!! HOPPAS nu att allt går vägen!

    Porchez, Ta hand om dig och kom gärna snart tillbaka!

    Telis, Prinsen matvägrade i 3 dagar vid exakt den åldern! (precis dagarna före jag och Mugglan kom till dig i Sthlm)

  • Vännerfan

    Telis, Jag minns att jag blev lite desperat eftersom det bara var några dagar tills vi skulle till Sthlm och det jag fick tips om som skulle ha effekt snabbast var att fortsätta servera alla mål vid samma tider som innan. Prova några skedar och sen bara ta bort när han vägrade äta. INTE truga. Sen var det bara att kasta gröten och maten man gjort i ordning. Och ha hand om en väldigt grinig unge. Men redan efter 3 dagar fattade han galoppen och åt igen (på tåget till er). För mig var det nog bra att jag hade kniven på strupen liksom för annars vet jag inte om jag klarat av att inte truga.

    Ore, Här ska hela handen ner i matskålen och riktigt massera maten och sen vinka lite med handen, helst så det kommer lite mat på tapeten... Och ibland får han göra så, ibland försöker jag i det längsta med andra saker. Folien som är på Frutti-förpackningarna kan man vända och vrida och titta länge på tydligen. 

  • Vännerfan

    Står och hackar grönsaker och kommer på att jag ju helt glömde kommentera det jobbiga med Astrids värden!! Usch, stackars er BS och stackars Astrid! Hoppas de snart kommer på vad det beror på!

    Håller tummarna hårt för PBs ägg nu!!

    God kväll allesammans!

  • Vännerfan

    Hattis, Så tråkigt med ett minus! Det var ju nu den stora plusvågen skulle komma!

    Klockarbol, Det låter hemskt vad som än har hänt. Här i tråden finns dock mycket stöd oavsett varför man behöver det om du känner att du orkar tillbaka senare.

    Parnassia, Jag har nog kommit lindrigt undan med min spiral. Jag har inte märkt av den alls förutom att jag hade ont i magen ett tag i går morse och då det kom mer blod igen satte jag det onda i samband med spiralen. Annars ingenting. Det är som att den inte är där förutom att det blöder lite fortf. Återstår att se hur mycket den märks av nästa mens. Jag har minst en veckas tantbesök i normala fall, så jag hoppas den inte lägger till alltför många extra dagar. Fast mest av allt önskar jag att den ska fylla sitt preventiva syfte!

    Liten, Jag har tänkt på hur det funkat för er med sömnen, men inte tänkt på att fråga. Hoppas det går bättre att sluta nattmata denna gång! Jag hade bestämt mig för att ta bort nattmålet vid 6 mån, men så var jag iväg på två resor själv med barnen plus att han blev väldigt förkyld och det satt kvar under 2veckor, så jag gjorde det vid 7 mån i stället och det gick jättebra. Det var skönt att han då inte längre var beroende av mig under natten utan att maken kunde ta någon natt, men annars hjälpte det inte hans sömn speciellt. Han vaknar flera gånger varje natt, så det är ett evigt springande. (Vi bytte över honom till hans spjälsäng på hans egna rum efteråt.) Och så blev det vintertid som man skulle få över honom till också... Så när jag läste på AW-forumet att hans uppvaknanden sannolikt beror på nappen blev jag lite matt. Inte en grej till att ändra på liksom... Men vi avvaktar med att ta bort den, för jag tycker det verkar som att han skriker på natten, trots att han har nappen inne. För övrigt har vi en flaskvägrare här också! Vatten älskar han att dricka ur flaskan, det är han liksom besatt av. Det går knappt att mata honom för att han vill dricka hela tiden. Men välling eller Drikki ratar han. Jag köpte en pipmugg med mjuk pip igår, men den ville han inte veta av ens med vatten i.

    Oj, det blev en lång utläggning om mitt. Nu ska jag gå och röja lite i röran, då båda prinsarna och kungen ( ) som är sjuk ligger och sover.

  • Vännerfan

    PB,

    * Loggar ut på riktigt. Igen. (F ö har jag märkt att om jag går in på bt igen efter att ha stängt ner det en gång (då jag varit inloggad) UTAN att logga in så är det grön plupp på mig. Men jag är inte inloggad och kan inte skriva. Är inte det konstigt?!)

  • Vännerfan

    Hej hej!

    Inte heller jag har hunnit logga in på evigheter. Långdragna förkylningar uppehåller även oss och det är en grym, migränliknande huvudvärk kopplade till dem. Barnen är iaf friska sedan någon vecka tillbaka.

    Var ska jag börja kommentera??? Jag har ju läst lite till och från.

    Börjar med det självklara: Stort lycka till nu Snigeln! Så spännande!!! Det är på tiden med en ny trådbebis!

    PB, Skönt att du har en förstående jobbcoach och fick träffa en mänsklig läkare! Och grannar som bryr sig! Kram!

    Tinga, Stort grattis till viktuppgångerna, det är ni verkligen värda!! Hoppas nu det har vänt för sista gången, så det inte vänder tillbaka igen!

    Klockarbol, Bra att du skriver av dig lite här. Jag har en vän som genomgått ett liknande svek fast av mer långdragen sort (långdragen terror) och det är först nu 3,5 år senare som hon funnit styrkan att gå vidare på egen hand. Dessvärre har hon tappat många vänner på vägen som alla trott att de hade varit mer ädelmodiga (tror det var det uttrycket hon använde) i hennes situation och stuckit direkt, men det är ju inte så himla lätt att bara packa ihop och lämna ett liv med hus och barn som man jobbat hårt för att få att fungera. Det måste få ta den tid det tar att ta ett beslut.

    Snorkis, Blev helt illamående av din moster! Så ledsen för din skull och hoppas att du kan hålla henne på en armlängs avstånd för du behöver inte sådana människor i ditt liv, i synnerhet inte nu!

    Hörrni, detta var inte det lättaste. Jag har en pigg 3,5 åring pratandes konstant i ena örat, så jag får nog ge upp och posta nu.

  • Vännerfan

    Åh, grattis till lilla Yngla!!!! Så fint!


    Visst får man en tår i ögat och minns sin egen bb-tid! Denna senaste var ju så fin för mig att jag bara kände att det bara inte FICK vara sista gången jag låg där som en (visserligen i stort sett orörlig, men ändå) prinsessa som tog emot alla gratulationer från personalen. 

  • Vännerfan

    Telis, Ja, nog pratar han allt Prinsen. Och inte nog med det. Man måste hela tiden TITTA också! Tittamamma, tittamamma, baraengångtittamamma. Ibland är jag taskig och säger åt honom att han måste titta på MIG. Nej, nej, i minst en kvart vännen, måste du titta på MIG!!

    Nu vaknade lill-prinsen.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!