• Telis

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    AM, ja jag funderar på det där med hoarna - om det är bättre att ha två medelstora (riktigt stora får vi aldrig plats med) eller en lite större och sen en som är pytteliten som finns nu. Svärmor använder mest sin pyttelilla och har ett lock över den större hon och jag brukar bli galen på att det blir slabbigt med vatten åt alla håll från den lilla. Men så tänker jag att man kanske inte måste ha ett lock över den stora hon som svärmor har.

    Vi ska sätta upp en vägg för att få ett extra rum och göra köket mindre. Så dom skåp som sitter i det som ska vara det nya rummet flyttar vi och sätter i köket på den nya väggen. Sen ska vi passa på att byta det fula kaklet och den värdelösa runda hon och blandaren. Det blir också lite ny belysning över diskbänken och köksbordet. Men alla vitvaror ska vi behålla, förutom spishällen som vi ska byta, där håller vi på och velar mellan vanlig keramik och induktion.

    Men för nyfikenhetens skull, varför är det inte bra med en kombinationsugn?

  • Telis

    Diskbänken ska vi nog behålla den gamla eftersom vi inte kan enas om vad vi gillar. Och för att jag inte riktigt kan motivera priset på den som jag skulle välja.

  • Telis
    fru AM skrev 2011-01-24 12:20:25 följande:
    Nej, jag tycker den är halvrisig på båda sina "specialiteter". Micron har t ex fel wattstyrka (den vanligaste angivna wattstyrkan på saker man ska micra är 750W - vår har inte det valet utan man får ta 600 eller 850). Eftersom det är en kobiugn så finns det ingen snurrande tallrik (= ojämn värme). Vanliga ugnsfunktionen begränsas då man (pga den konkurrerande microfunktionen?) inte kan ha metallskålar, formar osv i ugnen. Inte ens en stektermometer. Det är inget som står i bruksanvisningen utan något vi upptäckt själva.
    Oj, om man inte ens kan använda en termometer när man använder den som vanlig ugn så vill jag inte ha en sån. Ugnstermometer är bland det bästa jag har i köket, använder det till allt kött och bröd.
  • Telis

    Ja, nu hoppas vi att den här fasen är på väg att ta slut för Televinken! Det har ju redan blivit lite bättre de senaste veckorna så kanske har det vänt.

    Tinga, aha, så du tycker att en stor ho är bättre än 1 1/2? Hmm, jag har varit så desperat i min önskan om två hoar att jag inte ens funderat på att bara ha en. Ska fundera lite på det men framför allt mäta om vi inte kan ta skåpet bredvid det som är under hon i anspråk också för då skulle vi få plats med en 80-vask och då är det inget problem att få två lika stora hoar.

    Liten, nej det kanske inte är något att fundera på egentligen. Men eftersom vi aldrig har haft någon induktion så har vi aldrig vetat vad vi missar.

  • Telis

    Åh, det står på nätet att halsfluss sitter i uppe mot en vecka - säg att man inte har så här ont hela den veckan! Jag kan ju inte äta för att det gör så ont att svälja.

  • Telis
    Fossing77 skrev 2011-01-24 13:02:59 följande:
    Problemet är snarare när man skaffar en induktion..man kan ju knappt laga mat på en vanlig spis sedan ;) Den är snabb och det går att anpassa temperaturen vansinnigt snabbt. Sen kallnar den så fort man tar av grytan, kanon när man har klåfingriga barn ;)
    Okej, jag är övertygad, det får bli en sån. Hoppas bara inte att vi behöver byta ut alltför många av kastrullerna.
  • Telis
    smint skrev 2011-01-24 13:04:40 följande:
    Men får man inte pencelin mot halsfluss?  Hoppas det inte håller i sig så länge stackare..
    Jag googlade lite och det verkar som om man inte får det nu. Dom har visst kommit på att halsflussen bara sitter i något dygn kortare med penicillin (om det nu är en bakteriell sådan, är den orsakad av virus biter ju inte penicillin alls).
  • Telis

    Liten, ja det är det där jag har retat mig på också, att man inte kan hälla ut något om den enda hon är upptagen.

  • Telis

    Muggles, vilken skräckupplevelse med mastodontsammandragningen! Skönt att allt var bra ändå och att helgen blev så lyckad sen!

    Vagning har vi också kört mycket med och det har funkat skitbra - är det AW som har hittat på det så är hon förlåten allt! (Utom den där buffningsvideon. )

  • Telis
    Fossing77 skrev 2011-01-24 15:01:11 följande:
    Vår häll surar bara om man lyckas hälla vätska på kontrollpanelsoområdet.. Annars kan du ställa saker överallt på den oavsett om den är av eller på utan att den bråkar. :)
    Det där problemet har vi med vår glaskeramikhäll också. Plus att man inte kan trycka på knapparna om man är blöt om händerna. Oändligt irriterande.
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!