• Parnassia

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Jag har bara ett äppelträd och det är inte moget än, ärligt talat vet jag inte när det mognar helt. Jag har provat att ta in några i en lår över vintern, men de skrumpnade bara.
    Men det jag ville säga är att de går att använda ändå! Jag bakar och mosar som vanligt, ibland kanske med pyttelite extra socker, trots att vi aldrig tycker de är goda att äta som de är, och det blir jättebra.
    Så om det krisar Snartis kan du köpa ett vinteräpple träd också. De ruttnar ivf inte bort och om de sitter kvar på trädet över vintern får man många besök av trastar och sidensvansar tex.

  • Parnassia

    Tittar in för att ställa en fråga till er som känner Göteborg bra. Vi ska till Liseberg i morgon och har inte varit där på evigheter. Var parkerar man bäst? Vid södra entrén? Brevid svenska mässan? Annat p-hus?
    Tips emottages tacksamt!

    Kul att se Muggles och Mopedvin här igen också.

    Muggles - jag har tänkt på dig och er! Skönt att höra att allt verkar bra. Är läget bättre med din mamma också?

  • Parnassia

    Oj vad många aktiviteter era barn går på och vad mycket det finns att välja på! Här finns barngympa, ridning och fotboll typ för de små. Orientering, scouter, musikskola o dyl också förstås.
    Stora går bara på barngympa än så länge men jag hoppas förstås hon vill prova scouterna också, det är ju min hjärtesak.
    Och priserna är ju helt andra också! Barngympan gav vi 130 kr för tror jag, för en termin. Att priserna skulle skilja sig mellan min landsbygd och er storstad det förstod jag ju, men att det skiljde så mycket! Hur kan det komma sig egentligen? Äger "era" föreningar sina lokaler själva kanske? Får ledarna arvode?
    Med ett förflutet som ledare själv i olika sammanhang blir jag nyfiken.

  • Parnassia

    Heja Snartis!!! Just nu kanske det är jättejobbigt eller så är det klart?! Spännande i vilket fall. Håller tummarna för att allt går bra.

    PB - Självklart kommer kräftreceptet igen. Jag har redan kokat tre omgångar = LYX!!

    Till 1 tjog (ca 1 kg)
    2,5 l vatten
    1 sockerbit
    0,75-1 dl salt
    mkt dill (en rejäl knippa, ser de små ut i affären tar jag två)
    1 fl lättöl som hälles i när det ska svalna.

    Vi kokar upp bara vatten i ett par kastruller först och dödar dem däri (någon minut i där bara, sen tar vi upp dem). När det är klart kokas det andra upp och alla kräftorna läggs i samtidigt där i, koka ca 10 min. Låt svalna och frys dem. Om de inte tar slut så fort de svalnat och sugit åt sig tillräckligt med salt, vilket nog tar minst 10 tim. Vi provade några häromdagen och de hade bara legat i lagen kanske 7 tim, då var klorna goda men stjärtarna hade inte sugit åt sig nog med salt.
    Lycka till!

  • Parnassia

    TILLÄGG:

    Innan vi kokar dem får de bada och skölja av sig i diskhon också, det glömde jag. Grilltången är bäst när man ska flytta runt dem tycker jag.

    Slut på tillägg.

  • Parnassia

    PB - japp de med kronor. Kronorna (med frön) ger en helt annan smak än det gröna skrufset som man bla har i potatiskoket. Det är ju lite grönt på pinnarna med kronor också och det tar man med. Jag brukar bara kolla så att knippena ser fräscha ut sen klipper jag ner dem i grytan i kanske 4 kortare bitar så att de får plats ordentligt.

  • Parnassia

    Grattis Snartis!! Hoppas att du läker fort och att du snart kan berätta mer för oss. Snusa lite på bebisen från mig.

  • Parnassia

    Bra jobbat vickan!

    Och vad bra att din första dag funkat Snorkis!

    Jag har en fråga! Jag vet ju att flera av er varit i Thailand, vill ni berätta var ni bott och varför vi ska bo där nu i oktober? Vi letar hotell och har hittat ett par stycken, men vi har tänkt oss kanske två till. Gärna bungalows vid stranden, det är min sinnebild av lyx. Att kunna gå rakt ut ur dörren till stranden.
    Vi har bokat på Puhket/Krabi och vill väl inte åka superlång därifrån. Ge mig era tips!
    Cicci  och Lappis har varit där kommer jag på nu på rak arm.

  • Parnassia

    Tack för era tips om Thailand! Finns det fler förslag därute?

    Lappis - usch vad ledsamt med din pappa! Hoppas du snart får nya hoppfulla besked.

    Jag var precis inne på Vickans blogg och läste, det har hänt en del där sen iaf jag var inne sist. Titta in, läs och tyck vetja!
    Nu: Soffmys med Stora.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!