• muggles

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Hattis: ja iom att det bildades för mkt fostervatten så spände magen, det här hände vid nyår, ca 1v innan vårt RUL.

  • muggles

    AM: jag försökte googla den där e3 twin men jag hittade varken pris el vikt. Tror jag hittade bredden 78cm, vilket är lite mkt i så fall.

    Det blir för mkt fostervatten därför att det ena barnet får för mkt blod och då bildar för mkt fostervatten. Normalt ska barnet bilda fostervatten och en del gör barnet sedan åt genom att svälja, en del byts ut av kroppen. Men när det blir "patologiskt" mkt fostervatten så gör inte barnet åt tillräckligt mkt varför mängden hela tiden växer.

    Jo visst finns det risk för att jag mätt fel och att mäta omkretsen är nog inget vetenskapligt. Det är bara slående hur stor skillnad det blev helt plötsligt. Eg ska man väl mäta SF-måttet men det känner jag inte att jag klarar av själv.

    Imorgon ska jag till BM första(!) gången, jag får höra med henne. Men iom att hon mäter SF-måttet för första ggn går det väl inte att säga så mkt heller. Suck. Måste nog gå och gräva ner mig nu.

  • muggles
    Oupsie skrev 2011-01-25 21:07:01 följande:
    Egorapport, sammandragningarna håller i sig, men "mensvärken" som följde med innan har avtagit något. Men det är ju bra om det kan hända lite till innan torsdag.

    Det hade ju varit skönt om det satte igång av sig själv de närmaste dagarna. Min BM sa i alla fall att det var bra att det var så pass mjukt som det var så det var (förhållandevis) bra förutsättningar för en igångsättning.
    Nu vet jag ju att du har ont av dina fogar men kan du hålla igång på ngt sätt fysiskt så tror jag det hjälper till. Tex blev jag idag informerad min livmodertapp ska kontrollera regelbundet så att den inte öppnar sig i förtid (pga stor påfrestning med 2 barn + 2x fostervatten). Skulle det vara så att den börjar öppna sig så kommer jag att bli sjukskriven med "aktiv vila", dvs endast få gå upp på toa, i övrigt ligga ner. Detta pga fysisk aktivitet sätter igång sammandragning och då hjälper till att starta igång det hela.

    Så du kan ju tänka lite tvärtom - om du klarar av att vara uppe som sagt...

    Vilken fin liten nätt mage du har!!! (Min är nästan lika stor ) Oj vad fint det såg ut vid skötbordet - så ordentligt hade inte vi ordnat inför Moas ankomst...

    Sept: JIPPPIIIIEEEEEEEEEEE! Skönt med extra VUL v10. Håller tummarna stenhårt att detta går vägen.
  • muggles
    Oupsie skrev 2011-01-26 11:00:55 följande:
    Tinga, nä, magen känns faktiskt inte så himla mycket större. Mätte omkretsen, i vecka 30 var magen 97 cm, i vecka 32 var den 100, och nu när jag mätte så var den 102, för ett par dagar sedan fick jag den till 103 cm.

    På tal om det så undrar jag hur det är med Muggles idag? För hon skulle till BM idag väl?
    Haha tänk då att min mage innan op var 98 cm...
  • muggles

    Jag var hos BM idag för första ggn och hon kändes bra. Nu är jag ju remissad till Östras spec-MVC ist för i den stadsdel där jag bor, det känns skönt att gå hos en BM som är lite specialist. Så nu har jag tider för UL varannan vecka och tider för BM varannan vecka omlott, så en gång i veckan till Östra, puh

    Hon gjorde iaf det vanliga och jag luftade mina farhågor (som idag känns ngt överdrivna) men hon tyckte min mage kändes mjuk och SF-måttet var normalt (motsvarande en enlingsgrav i v26...) så jag lugnar mig lite till nästa veckas kontroll.

    Klart magen ska växa men jag reagerade över att det gick så fort samtidigt som det spände, men det kan ju vara så att den har växt hela tiden fast nu har den fyllt ut det överblivna utrymmet sedan op och börjat spänna ut ytterligare?

    Nu fick jag knappt av mig ringarna så nu är det slut med att ta på sig dem (karpaltunnelsyndrom på ingång).

    Tinga: tror tyvärr den vagnen är borta för hon har inte hört av sig, attans. Det var ett bra pris och så en tvillingliggdel dessutom. Jaja.

  • muggles

    Sept: jag tror absolut ståbräda ist f syskonvagn när hon är runt 3 år. Vad glad jag blev att ditt UL såg bra ut!

  • muggles

    PB: det är väl jättebra att du har börjat röra på dig, även om det inte är hysterisk träning. Särskilt som du har ledproblem mm ska du nog ta det i försiktiga steg. Men kul att råsaftcentrifugen gett sådan utdelning!

    Sweet: tack vad gulligt skrivet om att jag verkat lugn. Jag har nog försökt att bita ihop och uthärda det här med jämnmod så gott det går. Men igår fick jag ett bryt. Först var jag orolig som fan men ville försöka dölja det för maken så han slapp oron (tänkte att jag tar det med BM först och så får han oroa sig sedan om det är ngt). Men så ville inte Moa krama mig godnatt för "kramarna är slut" (hon är ju så pappig) och då blev jag jätteledsen. "Hon tycker inte om mig lika mkt som sin pappa, buuhuuuu". Gravid och hormonell? Javiss!

  • muggles

    Smint och Oupsie: lycka till ifall ngt sätter igång!

  • muggles

    Fossing: shit vilken dramatik. Du kanske skrev det tidigare men vilken vecka var du i då?

    Jag har nog aldrig känt mig snyggare än när jag opererades *ironi*: sjukhusrock, ngn slags resårlösa lårhöga vita strumpor (för att hålla värmen?), blå rynkmössa över håret, schyssta glasögon som skydd mot laser, och så kateter på det! WOW! Katetern benämnde de för övrig som "handväskan". "Vi lägger din handväska här så inte slangen kommer i kläm"

  • muggles

    Nä om man skulle åka hem till mormor och Moa och se om det finns kramar idag? Men ja ä int bitter...

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!