• Tinga

    Välkomna till Tivoli Empatia!

     


    muggles skrev 2010-11-03 12:44:53 följande:
     De flesta som har fått reda på det (familj, vänner, min chef) reagerar väldigt positivt "OJ, grattis! Vad häftigt! Vad coolt! Vad kul!" medan jag känner "hjälp ta mig ur den här situationen". Det är väldigt jobbigt att parera att min reaktion inte alls är samma som deras. Men de allra flesta vet väldigt lite om ökade risker.   

    Då kanske mina negativa inlägg om att ha tvillingar är skönt för dig att höra. Skämt åsido; jag kände också en otrolig krock mellan mina egna negativa känslor inför tvillingar och alla andras positiva. Men för dig är det dina känslor som räknas, så skit i alla glada tillrop om du inte känner dig tilltalad av dem. Fast visst är det otroligt jobbigt att själv vara arg, ledsen och orolig, när omgivningen beter sig som det motsatta, och även förväntar det av en själv. Kramar!

  • Tinga

    EA - nu hålls tummarna stenhårt här! Hoppas att vi får en ordentlig firaranledning idag, och inte bara vanligt fredagsfirande. Många kramar!

    PB - och så hoppas jag att vi får fira ett ET också idag. Det var ju tusan att halva hoppet försvann vid befruktningen, men jag fortsätter att hoppas på det bästa. Kramar till dig med!

    Porchez - en kram till dig med! Hoppas att du snart kommer till rätta med livet, så att du orkar vara med här igen.

    Piggelin - ska ni inte få en novemberbebis heller? Finns det någon i tråden du hör av dig till när saker och ting sätter igång, så att vi åtminstone vet när vi ska skicka styrka i din riktning? Hoppas verkligen att det blir en bättre förlossning den här gången.

  • Tinga

    EA - åh, så underbart härligt med ditt plus!!! Jättegrattis till både dig och din man! Vilken fredag!

    Hinner inte läsa ikapp nu, så återkommer senare till firandet!

  • Tinga

    Och ingen har ringt till PB heller ser jag nu! Heja Guldägget!

  • Tinga

    Klockarbol - åh vilken vedervärdig sörja! Jag misstänkte att det var något i den här stilen utifrån ditt första inlägg i ämnet, och jag rös verkligen när jag läste det. Som jag lider med dig! Du har ju verkligen blivit kränkt. Men jag tycker inte alls att du ska skämmas - hur skulle du kunna veta vad som hände? Själva "grejen" med att bedra någon är ju att hålla det hemligt, så det är ju inte konstigt att du inte märkte något. Det räcker med att du lider av situationen som den är - belasta inte dig själv med skuldkänslor också.

    Och be inte heller om ursäkt för att du lättar ditt hjärta här - vi har ju bett om det. Att hjälpa någon annan bära bördor brukar vi vara bra på här i tråden, och jag hoppas att även du ska känna det stödet och den hjälpen. Vi finns här för dig i den mån du vill och i den mån vi kan.

    Mina varmaste tankar och sympatier, och många kramar.

  • Tinga

    Åh Klockarbol, vad jag lider med dig! Jag vet inte vad jag ska säga, men skickar varma tankar och kramar till dig. Tolkar jag dig rätt om jag förstår det som att det blir alternativ två av dem du nämnde som gäller? Det är otroligt tufft att även behöva gå ifrån sitt älskade hem, samtidigt som man har det besvärligt med sin partner. För de flesta består ju livet av tre "ben" - familjen & vännerna, hemmet och arbetet, och att ett av benen står ostadigt brukar man kunna hantera, men när det är skakning i två av dem brukar det bli riktigt jobbigt. Många kramar! (Och du - försök att äta lite också, så att du inte alldeles försvinner. Skit i vad du äter, men bara du äter något.)

  • Tinga

    Jag känner att jag kanske borde förklara min trådfrånvaro lite också. Egentligen är det flera anledningar. Den första var att någon tyckte att vi inte skulle prata om Elise här, och det tyckte jag kändes tråkigt. Jag tycker att allting har rätt att ventileras här i tråden, och sen är det läsarens ansvar att avstå från att läsa om det är något man tycker är jobbigt för en. Annars skulle ju ingen kunna skriva om sina graviditeter t ex, för att det är jobbigt för Snorkis att läsa. Vad blir det då kvar av tråden, om vi ska ha censur på allt som kan vara jobbigt för någon?

    Sen var det väldigt mycket prat om lyckliga tvillinggraviditeter, för att peppa Muggles. Jag tycker att det var jättebra av alla att stötta henne, men för mig vrids en kniv om i mitt hjärta varje gång jag hör om lyckade tvillinggraviditeter, och då valde jag att avstå från att läsa i tråden ett tag, för att inte utsätta mig för den smärtan.

    Vi har dessutom genomlidit besvärliga förkylningar och öroninflammationer på båda barnen, så nu äter Piff väldigt dåligt igen. Pga av hosta har båda dessutom kräkts oändliga mängder, så det känns som att vi inte gjort annat än torkat kräk de senaste veckorna. Nu börjar förkylningarna ge med sig och barnen är på dagis igen, men som sagt; ätande lämnar fortfarande en del i övrigt att önska.

  • Tinga

    Imorgon åker iallafall maken och jag till London på en långweekend. Det blir musikaler, afternoon tea, lyxrestauranger, shopping och muséer för hela slanten, och det ska bli underbart att bara få rå om varandra i flera dagar, utan att behöva tänka på några andra än oss själva. Mina föräldrar tar med glädje hand om Piff & Puff, och de älskar att vara hos mormor & morfar, så det här blir förhoppningsvis en riktigt trevlig helg för alla inblandade parter.

  • Tinga

    Muggles - men du kan ju inte hjälpa att du väntar tvillingar, så känn dig inte skyldig. Jag tycker att det var helt rätt av alla här att peppa dig, för det är ju den här tråden fantastisk på att göra, bara det att det var jobbigt för mig att läsa, men det är ju inte heller ditt fel.

  • Tinga

    AM - ja, gissa om vi verkligen ska njuta i London!


    PB - Tycker att du gör en stark insats (iallafall utåt ) att hålla ruvarångesten stången. Kram!

    Snaily - jag vet att iallafall vissa fack (däribland mitt eget) har reducerad avgift när inkomsten sjunker under en viss nivå, så är du med i facket kan det ju vara något att kolla upp. CSN vet jag inte vad de har för regler.


     

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!