• Tinga

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Hej Muggles! Tänkte på dig så sent som imorse och undrade hur du har det, så trevligt med en uppdatering. Kul att höra att du har det bra! Hur är det med din mamma?

  • Tinga

    Muggles - vad skönt att höra att din mamma mår bättre. Det hade ju verkligen varit trist om hon inte kunnat vara med på dopet, för den chansen kommer ju aldrig igen.

    Lappis - jobbigt att behöva ha tålamod med kunderna, men är man bara medveten om att det är så processen funkar så är det väl OK. Trist med din pappa, att det drar ut så väldigt på tiden, men det är ju bra att det åtminstone går på rätt håll. På mitt jobb har vi haft två dödsfall på kort tid, där det ena var en kvinna på 37 år med två små barn. Hon fick cancer i magen, och sex månader efter diagnosen var hon borta. Hoppas att det är en frisk och kry pappa som möter er när ni åker till Japan nästa år! Kram!

  • Tinga

    Hej Hattis! Det där med bebis som sover på en är både mysigt och jobbigt, på samma gång. Fast hela natten på bröstet verkar jobbigt; här hade vi bara middagslurar och då var det bara mysigt. Minns hur vi strax efter hemkomst från Neo såg OS på TV och mös med varsin bebis på bröstet i två hela veckor.


    AM - lycka till imorgon!

  • Tinga

    Undrar förresten hur det gick med Gemmas sufflé häromveckan? Vi ska ha kompisar på lunch på söndag och tänkte bjuda på lingonsufflé med kolasåsripplad vaniljglass till efterrätt. Tur att vi har ett gott tillbehör, så att man kan bjuda på bara det om sufflén går åt skogen.

  • Tinga

    För övrigt tänkte jag vara ännu värre surdegsnördig än vanligt imorgon, och göra kanelbullar på surdeg. Får väl se hur det går. Sådär värst mycket nyttigare lär de knappast bli, för man vill ju ha massor med fyllning. Tur att planen är att ta en joggingtur på morgonkvisten också, så att jag förbrukar lite extra energi i förväg.

  • Tinga
    kängu skrev 2011-09-22 21:29:39 följande:
    Åh Tinga jag åt kanelbullar gjorda på surdeg i somras i Sthlm, det var de godaste bullarna jag ätit!!! *dregglar*

  • Tinga

    Apropå mat, så kan jag berätta att jag ikväll hade en upplevelse som nästan gav mig gåshud på armarna - vi satt tillsammans hela familjen och åt middag, och alla åt samma mat. Vi hade potatisbullar och lingon med stekt korv, och Piff åt en halv prinskorv och några bitar potatisbulle utan att kväljas eller sätta i halsen det minsta. Det känns helt fantastiskt, i vår värld, att verkligen kunna sitta tillsammans och äta en måltid.

  • Tinga
    kängu skrev 2011-09-22 21:35:33 följande:
    Åh söta du, det hade jag gärna gjort!!
    Ja, jag tror tyvärr att det är lite svårt att skicka kanelbullar per post; surdegskex att starta en deg på är nog lättare. Men erbjudandet kvarstår - den som har vägarna förbi får gärna komma in på en fika. Vi lär inte klämma alla 32 bullarna i helgen, så ni har nog några veckor på er.
  • Tinga

    Tusen tack, Kängu! Det känns väldigt skönt att äntligen börja se lite resultat av våra vedermödor. Vi fick i läxa av vår ätträningslogoped i början av sommaren att äta åtminstone ett mål mat tillsammans varje dag. I början var det jätteträligt, för inget av barnen åt något (även om Puff redan vid det laget åt hyfsat på dagis). Nu är det ju mycket roligare när de faktiskt äter lite vanlig mat. Ett av tricken med Piff är att bara ge honom pyttelite på tallriken. Idag fick han t ex 2 bitar sextondels prinskorv och ett par små bitar potatisbulle. När det är svalt och borta får han mer, för annars mular han in allt han har på tallriken i munnen, och det är ju svårt för vem som helst att svälja när munnen är så full av mat att kinderna står ut som på en hamster; det behöver man inte ha sväljsvårigheter för att få problem med. Dessutom är han numera jättestolt när han säger "Titta mamma, det är tomt både på tallriken och i munnen!" och så gapar han stort och visar att munnen är tom. Det är bättre för hans självförtroende att han får många små portioner och faktiskt äter upp det han får, än att det jämt blir en massa kvar på hans tallrik. Det gäller ju att göra maten och ätandet till en så positiv upplevelse som möjligt, men visst kändes det fånigt de första gångerna han fick de här pytteportionerna. Men nu när man ser att det funkar känns det helt rätt.

  • Tinga

    PB - I know; mycket fyllning ska det vara. Är det torra bullar kan man lika gärna skippa dem.

    Kan du inte ta en halv chokladboll? Så brukar jag göra när jag är sugen pÅ något men egentligen inte borde. Det är ju faktiskt bara hälften så många kalorier i en halv boll som i en hel, så då har du ändå varit duktig.

  • Tinga

    Ore - inboxa hela ditt namn & adress, så postar jag. Kul att du blivit inspirerad! Jag kan köra "bakakuten" här i tråden. Och jag delar gärna med mig av det jag hittills lyckats lära mig.

  • Tinga

    Ore – OK, kanelbullar med surdeg är kanske lite nyttigare än vanliga kanelbullar, just för att surdeg har vissa ”nyttighetsfördelar”, men de är definitivt inte kalorifattigare. De jag gjorde igår blev väldigt goda, fast jag tyckte inte att de var så hemskt mycket annorlunda mot vanliga kanelbullar, förutom att själva bulldegen blev lite syrligare. Tror att jag håller mig till bröd istället, ja, och så pizza förstås, för den blev jättegod.

    Vilka tölpar till chefer du verkar ha, förresten! Tycker att du gjorde helt rätt som tog med en kollega till mötet; att vara lika många på båda sidor jämnar ut ställningen lite bättre.

    Lappis – två kliv i rätt riktning; hurra! (Fast såg sen när jag läste vidare att det var minus ett igen. ) Varje litet steg är värt att glädjas över, precis som med Piffs matframsteg. Fast nog verkar den där kön gå oändligt långsamt. Kram!

    OMS – vilka fantastiska nyheter om din dotter! Det måste vara underbart för henne, precis som för dig, att kunna ha en sådan koncentration under så lång tid. Härligt! Har den här medicinen några jobbiga biverkningar också, eller är den bara bra?

    Koko – huvudsaken är ju att de små liven följer sina kurvor (så länge det inte är kurva -4 förstås), för alla barn kan ju inte vara störst. Era barn äter ju dessutom vanlig mat utan problem, så rätt som det är kanske de börjar äta mer. Eller så gör de inte det och så går det lika bra i alla fall. Piff har precis passerat 13 kg, medan Puff nu nosar på 16 kg-strecket, så det är ganska stor skillnad på våra nu, men det är samma sak här; Piff följer i alla fall sin kurva nu, så han får vara en sparris helt enkelt. Kan han nu steg för steg börja äta vanlig mat också så blir det ju ännu bättre.

    Mopedvin – välkommen till tråden ”på riktigt” nu när du finns i galleriet också. Vilken fin familj du har.

    AM – vad skönt att operationen gick bra.

    Snigeln – stort lycka till imorgon; det går säkert superbra! Mina föräldrar sprang idag, och njöt åtminstone av vädret.

    Här har det varit full rulle idag; först öppet hus på mitt jobb, med en massa roliga aktiviteter för barnen, utöver att se vad man hittar på på min arbetsplats. Fast jag tror att det blir lite svårt för barnen att begripa framöver varför inte de får hänga med mig till jobbet; ska jag få gå på skattjakt och hoppa i hoppborg varenda dag, utan att de får? Sen var vi på lunch hos en annan tvillingfamilj, men där tog Piff & Puff en liten tupplur i alla fall. Nu har vi bara en lugn och skön soffkväll, men imorgon har vi bjudit vänner på lunch, så då blir det full fart igen.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!