• Tinga

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Vickan - vi har också TrippTrapp-stolar och är jättenöjda med dem. Vi köpte begagnade med bygel för 4-500 kr och lämnade sen in dem för sprutlackering, så fick vi vita stolar i nyskick för ca 600 kr; sparade mer än tusen spänn jämfört med nya.

    Telis - jag rekommenderar också solskyddskläder. Smidigt att inte behöva smörja in hela tiden. Vid vissa tillfällen har barnen badat med naken rumpa men tröjan på, för då skyddar man ju den delen som är mest utsatt för sol.

  • Tinga

    Liseberg idag var en riktig hit - barnen åkte massor och tyckte det var jättekul. Puff är skitskraj för Lisebergskaninerna, så dem fick vi gå omvägar runt, men annars gick allt fint. Kul! Ska ha Lisebergsbesök som en årlig återkommande familjetradition, liksom Varvet. Just nu tycker jag att det är synd att det är ett helt år tills nästa lopp; får nog försöka hitta något lämpligt lopp till hösten också.

  • Tinga

    Åh Piggelin - förstörd Lamino är ju inte kul. Men jag har iallafall sett att det går att köpa ny klädsel till dem; även om det är sura pengar är det villigare än en ny fåtölj eller pall, och är den helt förstörd är ju inte det kul heller. Jättetrist!

  • Tinga

    Tusan - nu försvann ett långt inlägg jag skrev.

    Undrade iallafall om du, September, känner dig hyfsat trygg i din graviditet nu? Maken och jag har bokat tid hos den läkare som var ansvarig för mig innan Piff & Puff föddes, för att prata om eventuella risker vid en ny graviditet. Vi har absolut inte bestämt oss för någon trea, men för att överhuvudtaget kunna fundera på det vill vi ha en medicinsk diskussion. Dessutom är jag skeptisk till om min kropp ens samarbetar så att jag kan bli gravid på naturlig väg; har oregelbundna menscykler på 40-50 dagar nuförtiden. Någon mer Pergotimekur blir det iallafall inte.

  • Tinga

    September - tänkte passa på att fråga läkaren pm min cykel också.

    Liten - min bror har fått målat ett större linneskåp och jag tror att han betalade 400 kr för det.

    Telis - vilken smart sits; tack för tipset.

    Muggles - jag är jätteglad för din skull att ni har det så bra, även om det gör ont i bröstet på mig att tänka på hur vi hade det med Piff & Puff.

  • Tinga
    muggles skrev 2011-05-24 12:27:22 följande:
    Jag sa till maken att ibland har jag önskat att min mamma var död istället, så jag inte hade så mkt oro för henne och så mkt bekymmer. Hemskt att säga men precis så känns det.
    Precis sådär kände jag inför Piff & Puff också, när vi hade det som värst. Det är verkligen fruktansvärt när man känner så, och jag kan bara beklaga att du har hamnat där nu, när du skulle få njuta av babylycka. Kramar!
  • Tinga

    Oms - vilken fin text din dotter skrev.

    Lappis - kul att se dig här, och att höra att ni hade en skönt helg på Gotland. Vi ska också flyga nästa vecka, så det känns bra att vulkanen lugnat sig, även om det förstås är större risk för inställt flyg till Reykjavik än Gdansk.

    Sweet - fick du direkt feedback på det där testet, eller hur vet du att det gick så dåligt? Ofta har man ju väldigt höga krav på sig själv, och kan tycka att det gick dåligt, trots att det egentligen gick ganska bra.

  • Tinga

    Alltså, stackars min man; antingen är han löparänkling eller bagaränkling nuförtiden. Den senaste tiden har mina kvällar i princip antingen tillbringats i löparspåret eller vid bakbordet. Jag är verkligen helsåld på surdegsbröd och att baka desamma. Största problemet är att få avsättning för allt jag bakar, så numera har vi alltid bröd med oss så fort vi ska hem till någon. Till helgen står baguetter, ciabatta och levain på agendan, och jag kan verkligen känna hur jag längtar efter att få ge mig på de där degarna.

  • Tinga
    muggles skrev 2011-05-27 09:34:15 följande:
    Jag bjuder hem dig på studs hör jag...
    Any day! Ska hem till min vän, som också fick tvillingar, imorgon förmiddag och då tar vi med nybakta ciabatta. Satte igång degen imorse.
  • Tinga
    nennesjuttioåtta skrev 2011-05-27 11:46:52 följande:
    Tinga – wow, har du blivit så degbiten! Jag orkar bara baka havrerutor en gång varannan vecka, men skulle jättegärna vilja lyckas med surdeg. Sist vi provade så blev det fiasko (iofs, det är snart 10 år sen så man kanske skulle våga igen) . 
    Nenne - följ Martins tips; superenkelt! http://paindemartin.blogspot.com/2010/12/lilla-surdegsskolan-borjar-nu.html Finns massor av goda recept på hans blogg. (Sorry om jag tjatar, men det är verkligen fantastiskt med surdegsbröd. )
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!