Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Smint, ja jag tycker det är både fräckt och att lura folk att kalla till intervjuer där folk åker från landets alla ändar och sedanhar de inga egentlige tjänster. Och vad FAN är det för skitsystem, att alla ska börja som extrainkallade behovsjobbare och så får man se vart det leder? Särskilt om man ska kallas dit för en hel vecka ombord jag menar, hur ska det gå ihop med att man kanske redan har ett jobb man vill bort ifrån? Vad ÄR det för idiotiskt rekryteringstänk?
    Nej, jag är så trött på hur det går till både där jag och sambon har brukat jobba att jag kan spy.
    Jag vill bara bort från hela grejen och ha andra möjligheter. Vicka mig hit och behova mig dit, helger, kvällar, pissbetalt, nej-handeln och bevakningsbranschen kan stoppa upp sig själva där varken sol eller måne skiner.

    För egen del har jag iallafall fått ett brev med kallelse till psykopat den 4. Sjukgymnast den 11. Sedan får vi väl se vad för upplägg och vår som väntar. Inte är det jobbansökningar den allra närmsta tiden iallafall.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Den där Roger, har han den otrevliga vanan att liksom våldgästa ens tinningar med lite stillsamt knackande även dagen då han inte längre är bjuden?

    ...nä, inte kan det väl vara han inte? Inte en så bubbligt trevlig personlighet. Det måste helt enkelt vara Herr Rödvin som tung och otymplig sätter en luva av bly på skallen? Han är väl avundsjuk på att Roger blev en populärare gäst...

    Eller är det att titta på film till klockan fyra som man borde låta bli i min ålder?

    Herregud, man tål ju ingeting längre!SpökeDöd Tur att det finnsKaffe

    KaffeKaffeKaffe    KaffeKaffeKaffe   KaffeKaffeKaffe  så, nu vaknade man till! Cool


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    BS, nej här är det fullständigt igenmulet och nu blir det mörkt. Blåser som sjutton och snöar gör det också. God fortsättning själv och skönt att se dig, för då har ni ström antar jag?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    BrudSommar2006 skrev 2011-01-01 16:01:43 följande:
    Ström har vi! Va, snöar det hos er nu? Då kommer det väl hit snart då får man anta. Det snöade ju i Stockholm redan igår kväll. Blåser gör det fortfarande här så att man knappt kan vara ute.
    Ja, eller så är det resterna från det ni hade igår, för inatt började det vräka ner här och idag har det snöat i omgångar, men mest blåst. Tyckte de sa "snöbyar över Öland" idag, men jag kanske drömde det.

    Så här ser det ut på Väder Idag för er: http://www.vaderkanalen.se/vader/Sverige/Ölands%20norra%20udde/tft/8000043, det blåser visst mer än snöar hos oss båda.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Sweet, den här tråden ("granntråden" som jag kallar den)

     www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3863845-185.html
    och inlägg #1848 berättar Heloise om syndromet.

    Inte alls hemligt, men bättre att läsa hennes egna förklaring, så jag inte rör till det i onödan. (Det är för övrigt rätt kul att se hur våra trådar har någon slags samexstens, där många läser i båda. Och många bryr sig över trådgränsen så att säga.)

    Jag visste inte ens att något sådant syndrom existerade, men det är ju bara uppenbart att ju längre man lever, desto mer klart för sig hur väldigt mycket det finns som kan hända på vägen mellan befruktning och födsel. för att inte tala om resten av livet.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    porchez skrev 2011-01-02 09:59:59 följande:
    God morgon på er alla, gårdagens energi och lycka har nu förvandlats till en förkylning igen Blir så trött när ska man få vara frisk egentligen? Saknar träningen efter alla helger som varit nu. --------------------- Hotellnyår låter helt klart spännande och mysigt! och även era andras nyårsaftonar med goda menyer osv. Mugglan eran dessert blev jag otroligt nyfiken på! Yiummie --------------------- Ang. den andra tråden. Jag har fullt upp med att bara läsa i en tråd och hinna kommentera osv. Vet inte vad som skrivs där, men hoppas för allt i mitt liv att någon inte skvallrar om oss (eller mig) i den tråden. Att ni nämner Elise förstår jag efter det felinlägg som kom för en tid sen, absolut inget illa menat om det.
    De båda trådarna följs nog faktiskt ganska nära åt. Det du skriver här om dig läses av många som mest skriver i den andra, liksom många härifrån läser rätt flitigt i den andra även om de sällan kommenterar där. Det som märks tydligt är att när något särskilt händer, så kommer folk "smygandes över" med fina, hjälpande, stöttande och deltagande eller bara gratulerande kommentarer trådarna emellan. Det tycker jag är fint och ganska häftigt-i samma trådanda som den vi har i respektive tråd. Något skvallrande pågår verkligen inte.
     Det som ibland händer är att någon annan nämns i samband med olika åkommor, händelser och situationer där man kan ha något att bidra med. Som när Snorkis fick GBS och jag hämtade Bruttan, eller när det nyss diskuterades fvp i andra tråden och siffror och resonemang från den här trådens diskussion nyligt i ämnet dök upp. Det tror jag är helt naturligt i och med att flera av oss finns i båda trådarna och graviditeter och småbarnsliv är en central del av det hela i bägge.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    BrudSommar2006 skrev 2011-01-02 20:24:29 följande:
    PB, vet du varför de har fortsatt utreda lilla Elise och till sist hittade det här felet? Jag har nämligen inte hunnit med att läsa på sista tiden och det sista jag läste var att de inte hittat något fel?? Vad skiljer henne från andra små bebisar? Eller om du kan länka till rätt inlägg, om det nu finns något sådant.

    Needlecushion, jag undrar också om man kan screena för detta? Hur stor är chansen att barnet ärver detta? Vet man det? Vad betyder 20 grader av 70? Hur mycket ser du nu? Hoppas att det går bra för er!
    Vet du vad BS, det verkar bäst att du frågar Heloise-och även om hon läser och ibland har skrivit här, så är det uppenbart bäst att du frågar i den granntråden.
    porchez skrev 2011-01-02 21:26:39 följande:
    PB - av er som följer båda trådarna känns detta säkert bara trevligt, men jag förstår ändå inte, varför vi "blandar". De som vill läser här och den som vill där och enligt dig, de flesta läser båda. Då behöver man väl inte nämna samma saker i båda trådarna? Jag lämnar ut mig här och läser gärna allt ni skriver om allt möjligt och jag vet att det är ett öppet forum och att vi haft denna diskution flera gånger.
    Nu är det andra gången på kort tid som ord som "sladdra" och "skvallra" används i sammanhang där jag förekommit i samtalen. Det är ärligt talat ganska svårt att bortse ifrån.  Men visst ja-jag är ju "den överkänsliga" i tråden också, som tar åt mig för mycket och gör hönor av fjädrar. Helt oavsett det, så tycker jag det här börjar bli helt befängt.
    Jag se mig inte som någon skvallerbytta eller sladderkärring och jag pratar inte om folk  som jag inte vet själva är här. Eller som själva sagt saker här som väckt engagemang.
    Jag brukar försöka använda omdöme och omtanke när jag pratar om och med människor och när det gäller hur man ska begränsas av vad som passar andra och inte vet jag inte hur långt man rimligen kan dra saker och ting innan man verkligen hamnar i ett läge där man är predestinerad att göra bort sig.

    Det ligger nära till hands att dra slutsatsen att man gör klokast i att säga så lite som möjligt. Men det finns stunder då jag faktiskt på riktigt undrar ifall omdömet om vem som gör hönor av vilka fjädrar egentligen är så rätt satt, och vem som bestämde det?
    Åtminstone upplever jag att det finns mängder av äggskal att försöka gå på, massor av ömma tår och hur mycket som helst som kan bli fel hur goda ens avsikter än har varit.

    För egen del så har jag inte plats för att grubbla sönder mig hur mycket som helst eller vrida och vända in absurdum på det faktum att vi sitter och pratar på öppet forum. Jag har andra saker att ta tag i. Jag har säkert sagt för mycket många gånger i livet-jag är en sådan som pratar. Förmodligen har jag andra gånger sagt för lite och därmed svikit någon eller ignorerat något viktigt. Men jag försöker hålla samvetet rent-jag har svårt nog att sova ändå nämligen.

    Förövrigt så pratar vi väl om saker som kommit upp i våra hjärnor av tusen olika skäl och ur tusen källor hela tiden? Om man måste börja fundera ut ifall det dykt upp av rätt skäl och från rätt håll innan man skriver om det, så börjar det kännas ganska snävt.

    Eller så är det bara jag, som borde ta en rejäl paus och hålla mig undan helt enkelt.
    Det säger jag inte för att räcka runt håven för att få "oooh men gör inte det" utan för att jag faktiskt undrar om det nog inte vore bäst. För det här blir bara för tjafsigt för mig just nu.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Lapinette skrev 2011-01-05 11:07:26 följande:
    Ha, ha SKITaliban eller SKItaliban ... det är frågan. Det heter nog skiDtaliban på svenska.


    Haha! Tack Lappis! Det var det första roliga på länge tror jag. Utom när jag såg Sissela Kyles "Dina dagar är räknade" häromdagen, då skrattade jag också. Och grät.
    (Och så sa sambon och sonen "men sådana där roliga och sorgliga och träffande monologer skulle du också kunna skriva och uppföra med dialekter och allt"
    Det var ju väldigt smickrande och fint beröm av dem, hur överdrivet det än var.)

    Nenne, apropå dialekter så förstår du ju att min son och sambo som deinitivt inte är bekanta med dialekterna i småland sedan tidigare, ibland har haft det lite kämpigt med acklimatiseringen.

    AM, apropå resor-vart någonstans var det du och sonen reste omkring med Sea Cloud? Jag har fiiina kataloger härhemma nu. My GOD, man kan resa iväg på resor för sisådär hundratusen om man vill och har råd och tänker bo i finrummet så att säga. Själv ska jag fanimig öppna ett särskilt konto och spara ihop pengar så att jag iallafall NÅN gång kan åka väg med en där båten.

    Lappis igen, fikonmarmeladen de säljer på Ica maxi här, ihop med den opastöriserade brien och ett gott bröd-herreguuuuuud vad gott det är!
    Förresten är det ditt fel att vi nu kommr att bli fattigare och leva över våra tillgångar, bara för att du presenterade den där Roger. Han smakade väldigt bra han! Undrar om jag inte skulle se till att få honom till sällskap på fredag?

    På fredag fyller jag 40 år. Då åker vi till Växjö, eftersom min son har handbollsmatch där på lördagen, och hans morfar dessutom bor där.
    Så vi har bokat hotell med Coop Med Meras medlemserbjudande och på fredagen ska vi födelsedagsfika på kondis på dagen, gå på bio på tidiga kvällen och sedan äta på restaurang efteråt. Vi tror Italienskt om det verkar bra, fast vi får se.
    På lördagen blir det handboll och sedan följer sonen med morfar och ska sova över där-det kan han gott göra för det har han aldrig gjort och tycker ska bli mysigt. Då ska jag och sambon se om bistron på det där PM och vänner inte vore väldigt trevligt för oss. Sedan ska vi gå på bio igen.
    Detta förutsatt att vi inte blir sjukare, för igår vaknade sonen helt genomförkyld och idag är det min tur.*snörvlar*

    Igår var jag hos vad som visade sig vara en kurator, inte psykolog. Det var väl en OK början och man får ju oftast ge folk lite tid. (Märkligt Klockarbol att vi ska ha ungefär liknande hattrick samtidigt. Jag har just nu så ont i mina knän att jag har stora problem att resa och sätta mig, än värre gå i trapporna här. Man känner sig som 100, inte 40.)

    Idag ringde diskmaskinstillverkarens representant och väckte mig och skulle medan jag försökte samla ihop själsförmögenheterna ha mig till att programmera om maskinen (eftersom vi klagat på att den inte diskar som den ska)
    Nyvaken, huvudvärk, helt mosig av allt snor, skitont i halsen, värk i hela kroppen och så som vanligt inte utvilad eftersom jag inte kan somna på nätterna (fast jag lagt mig), så var jag inte så glättig och han blev verkligen helt totalt störd av det
    Och jag fick en usel start på dagen.
    Återstår att se om detta fipplande nu leder till att det diskas rent.

    Klockarbol igen, klart köket blir fint med de färgerna! Jag gillar när folk vågar använda färger.

    Porchez, glöm det där, och du behöver heller inte ta det personligt alls. Jag fick bara en overload av "vad får man skriva och inte" i kombination med att jag orkar med världen så dåligt just nu.

    Parnassia, angående blommorna och bina, så tror jag barnen är mer intresserade av hur det kan vara någon inuti en mage, och mitt grepp på det hela har varit mindre könsdelsbetonat och mer fokuserat på att det finns fåglar som lägger ägg och ruvar så blir det kycklingar, och så finns det djur som har ungen inne i magen tills den är klar. Då finns ägget inuti mamman. Det är bra, för hönan måste ligga still på sina ägg hela tiden och hålla dem varma. Vi människor kan gå omkring med våra ungar inne i magen och göra andra slkaer medna den växer. Och på själva "blivandets" funderingar så har jag upplyst om att det behövs en mamma och en pappa för att det ska bli barn/ungar/kycklingar och hela den biten i portioner och nivå efter ålder och förstånd. Att mamma har ena biten och pappa den andra och vart "fröna" finns är ju egentligen rätt enklet och rakt på sak att bara säga och det finns flera böcker där man kan visa och sådär. Men som du märkte, så kanske det mest far förbi som en tanke bland tusen andra och inte behöver ägnas så mycket tid åt egentligen som man själv kanske känner.

    Intressant att alla ni andra-ni som jag tycker HAR jobb, karriärer och ett framgångsrikt och inkomstbringande yrkesliv verkar funderaöver samma saker som jag förresten.
    Med vad man egentligen åstadkommit och vad man ska bli när man blir stor.
    Lappis, för mig är det helt enkelt så, att min kraft och energi och förmåga att fokusera inte har räckt till både karriär och stora resultat på det området samtidigt som jag tryckt i mig alla de här hormonerna och levt i den underliga barnverkstadsvärlden.
    Att jag sedan känner mig blåst på båda delarna är inte så mycket att göra åt och heller inte så konstigt. Det hade ändå inte gått att göra stora satsningar på allt samtidigt.
    Så är det väl vid alla skiljevägar och förändringar dessutom. Om man bryter upp från ett förhållande, flyttar från en ort, byter jobb eller vad som helst. Utvärderingen på vad man investerat i och hur det utfallit kan verligen få en att känna sig som en förlorare. Åtminstone ett tag.

    Och för min del var det skönt att kuratorn påminde mig om att "det ju är helt NYSS som du fick det här beskedet i ansiktet och drömmen slogs i kras och vägs ände nåddes-det här kommer att ta TID och det är inte konstigt att du inte står pall för att söka en massa jobb och visa framföttrna just nu"

    Jaha, nu såhär en kilometer senare kanske man skulle posta....
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    September, jag tror Legoland är utmärkt med en treåring. Det fanns som jag minns det en hel del för mindre barn. Se till att vara där i god tid innan de öppnar så ni är bland de första in, det tjänar man en hel massa lugn och ro på tycker jag. Gäller även Kolmården och liknande. Då kan man se till att käka sin lunch lite innan alla andra också kommer på det osv.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!