• _koko_

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Hahaha, vad roliga ni är!!


    muggles - Tänkte precis som du, men visste inte hur jag skulle formulera mig. Två fel gör inte ett rätt helt enkelt. Det viktigaste tror jag är att försöka ge sina barn bra självkänsla så att de kan skaka av sig dumheter och trivas med sig själva, då blir man inte lika rolig att reta heller. För vad som triggar en mobbare vet man aldrig, för tjock, för smal, för lång, för kort, för ful, för snygg, fel färg på kläderna, osv i all oändlighet...

    Lillebror har hittat på "stopphanden" alldeles själv och verkar inte alltför frustrerad över att han inte kan göra sig förstådd med ord. Han klarar det nämligen alldeles utmärkt med sitt kroppsspråk. Fast vi borde nog öva på att förstå honom sämre så han VILL lära sig prata. Det börjar dock så smått komma lite ord nu; tut = tåg, gass = glass, låt = förlåt, ta = tack. Behöver man fler?

    Tänker på söta televinken när jag läser om Hektor, låter som att de reagerar ganska lika.

    lappis - Åh, vad skönt att det inte spritt sig!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    snaily - Kram!!!

  • _koko_

    smint - Men kan de inte hjälpa till med barnen om ni bor på vanligt hotell? De kan väl sova inne hos dem, eller? Om det är just nätterna du tänker på. Matbudget har jag ingen aning om tyvärr, trots att vi ofta reser och bor privat... Hm, känns som att jag borde ha det.

  • _koko_

    "Hahaha, vad roliga ni är" gällde alltså de senaste inläggen ang 7-årskriser.

  • _koko_

    Liten - Mina föräldrar har en sån kompost sen 20 år tillbaka, den håller än. Vi har en brevlåda från Jula, en sån här:
    http://www.jula.se/rostfri-markpostlada-794054 Jag hade eg velat ha en biggi eftersom den har inåtgående brevinkast (bättre för brevbärarna) och tjockare plåt, men vi fick den här av mina föräldrar och då var det ju inte läge att gnälla.

    smint - Då löser det sig ju i vilket fall  hoppas du hittar nån schablonbudget nånstans.


    Grattis till trådens födelsedagsbarn från mig också! Både dagens och morgondagens.

  • _koko_

    oupsie - Tycker inte heller fondväggar verkar vara ute, men man kan ju fundera över om det ska vara en hel vägg eller bara en del av en vägg, eller kanske två väggar, vilket som passar rummet och möbleringen bästa. 

    liten - Vi har inte heller någon morgontidning. Det finns en löstagbar skiljevägg på mitten och med den är brevlådan inte större än en vanlig. Vi tycker det är skönt när man reser bort, ingen behöver ta in posten åt en.

  • _koko_

    Jag minns inte att jag hade eftervärkar alls med lillebror, men i stället hade jag en konstant smärta av snittet de första dygnen som gjorde att jag nästan ville dö.

  • _koko_

    Måste börja med något som jag läste för längesen men aldrig hann kommentera: TINGA - Vilket fantastiskt resultat att en av grabbarna passerat 15kg!!! Det har inte conny gjort ännu, och han är ju 3½... Och apropå storlekar passar PoPs fleece i 74 fortfarande utmärkt på lillebror, som blev 2 år för en vecka sen...

    Sen var jag tvungen att lusläsa dn.se efter litens kommentar (för riktigt rå korv lär de ju knappast ha ätit tänkte jag), tur att vi inte köpt någon korv alls på sistone.

    September - KRAM!

    vickan - Krya på dig!

    Fina resultat ni som jobbar på viktnedgång, bra jobbat!! Min bror har väl en sisådär 40kg att bli av med och kör hardcore-lchf, t ex är den enda grönsaken han äter broccoli... 10kg ner på 3 månader, inget sötsug och en känsla av att det här vill han fortsätta med resten av livet känns som en lyckad start. Jag är lite på honom om vitaminer och mineraler, men han verkar väldigt påläst så han får nog i sig det han behöver. Sen vill jag veta vad det gör med blodkärl etc, för hjärt-kärlsjukdomar behövs det ju inte mer av i (väst-) världen...

    ea - Uäck, stackars buster! Tur att det gick bra, hoppas det inte blev alltför dyrt.

  • _koko_

    AM - Jag gjorde zuchini-soppan i förrgår och det blev JÄTTEGOD, tusen tack!! Glömde dock chiliflakesen, trots att vi hade det hemma, och så blev det en klick creme fraiche isf chevreröran eftersom jag hade råkat äta upp halva paketet kvällen innan.  

  • _koko_

    Eh, ja, tack till lappis också, det var ju du som la ut receptet till mig.

  • _koko_

    Hej cicci! Vill bara säga att jag uppskattar alla dina fina ord längs vägen, både här, på FB och mobilen. KRAM!!

    Ja, vinterskor ja, jag gillar ju Viking, men Lillebror verkar ha ganska "hög" fot, för han har svårt att komma i dem, så vilka andra märken är bra? Superfit? Pax? Kavat?

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!