Inlägg från: sweetstreet |Visa alla inlägg
  • sweetstreet

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Alltså HALLÅ!!!!!


    Jag har förskkt skumma lite bakåt och inser att jag missat något STOTRT!!!


    Ska Mugglan ha TVILLINGAR????????


    Shit pommes! Gud vad coolt!!! Såg ni detta på NUPP-KUB-ULet???


     


    Ojoj! Trådens andra tvillingpar väl. Tingas Piff och Puff kom ju först!  Vad rolgit Muggles! Tänk att gå från "inget syskon" till TVÅ!!!!!!


    Grattis!


     

  • sweetstreet

    Piggelin vill jag också gratta! Tror jag glömt det tidigare! Härligt med lilla sonen! Jag är också nyfiken på namn så om ngn vill inboxa mig blir jag glad!

  • sweetstreet

    PB 


    kan bara hålla med alla att din Af-person verkar super! Härligt!


    Och jag hoppas du börjat komma upp lite ur Svarthålet.


    Kram!

  • sweetstreet

    Telis,


    kul med interagerande Televink!


    Lilla E var vädligt interaktiv som liten baby men har nog blivit mer blyg sedan hon blev rörlig. Hon har det helt klart efter sin pappa. Själv har jag nog aldrig varit särksilt blyg egentligen....  


    Men det är ju två sidor med allt. Ibland kan jag känna att det vore kul med ett barn som varit lite mer "framåt" vad gäller kontakter med andra (troligen för att jag alltid varit sådan så jag ahde klättare förtått mig på det) men å andra sidan är det tryggt att veta att hon verkligen ALDRIG skulle följa med någon främling t ex. Att hon ör lite småförsiktig med saker underlättar vissa saker men gör andra saker mer komplicerade helt klart. 


     

  • sweetstreet

    Snaily,


    vad spännande att det är så nära nu!


    Men jag såg ditt inlägg om din familjs och främst din systers, reaktioner på att ni inte vill resa. Förstår att de kan känna sig lite besvikna men jag har verklgien full förståelse för er och hur NI känner med er nya lilla familjemedlem!


    Vi gjorde ju likadant när vi fick vår tjej. Vi åkte INTE till Sverige. Om familjen ville hälsa på oss fick de komma själva. Vare sig min eller makens mamma kom, men makens syster och hennes sambo kom under hösten när dottern var ca 4 månader. Sedan åkte vi hem till jul. Då var hon ju ca 6 månader gammal. Jag kände aldrig dåligt samvete över detta. Visst förstår jag att det kan kännas annorlunda för dig eftersom din mamma är sjuk och därmed inte kan välja att komma till er. Men jag tycker ändå inte ni ska känna så. Saker är som de är och NI måste göra det som känns bäst för er och den lille. 


    Här är det ju väldigt vanligt att man tar hit sina föräldrar eller svärföräldrar i ca 3 månader den första tiden. Mycket eftersom det ju itne finns ngn föräldraledighet så många har sina föräldrar som första barnomsorgen så att säga. Mest bland kulturer från Asien, som kina och indien där detta är vanligt. Alltså att växa upp med sina mor- och farföräldrar. Själv kände jag att det skulle varit omöjligt. Jag är alldeles för svensk för det tror jag. Vi ville motsatsen. Att känna att VI fick lära känna vårt barn först. Innan man låter någon annan tcka en massa. I början kände vi oss så osäkra på mycket och det var skönt att få vara det "ifred" på ngt vis.....


    Men visst kan jag sörja att varken min eller makens mamma vill resa längre. Även om jag ahr förståelse för detta också. Nu träffar de ju vår lilla tjej otroligt sällan och bara väldigt korta stunder. Men men så är det, och det är inget vi i nuläget kan göra åt saken.


    Jag tror att man biland bara får göra det bästa man kan av sin livssituation. Det är ofta långt ifrån perfekt men man måste se till de positiva sakerna annars skulle det mesta kännas så meningslöst.

  • sweetstreet

    Vem var det förresten som gjorde 3D UL????


    Oupsie?


     


    Vi råkade ju få ett 3D. På grund av att de sett att vår dotter ev hade en cleft lip Vad sjutton heter det på svenska??? Harmynhet??? Då gjordes hur många UL som helst på sjukhuset. Många p g a att hon minsann inte ville visa ansiktet. I typ två dagar var jag nästan mer eller mindre bosatt i deras väntrum och fick komma in mellan patienterna för nya UL. Jag drack coca-cola för att få sprätt på henne. Men då blev det för mycket sprätt... Sedan sov hon. Men tills lut gjorde de ett på ansiktet och då gjordes detta med 3D. fast jag msåte säga att den bilden ser heeelt wacko ut! Hon ser läskig ut. Ungefär som i en skräckis hahahaha! Nu var det ju ingen bild gjord för fotoalbumet utan av medicinska skäl. Som tur var såg amn att hon itne hade varken cleft palate eller lip (gomspalt eller harmynthet) så det var ju bra.


    Men jag kan tänka på det där lite ibland när jag hör folk som säger att för många UL inte är bra. Well, än har jag inte sett någa skador på dottern iallafall. Enligt ngn rapport ska det vara fler barn som genomgått många UL som foster vara vänsterhänta jämfört med de som itne gjort så många UL. Och om detta kan jag itne säga ngt än. har int sett ngn tendns alls till höger eller vänsterhänthet. Än använder hon båda händerna mycket...

  • sweetstreet

    Oj vad jag spammar tråden!!!!!! .-o

  • sweetstreet

    Jag har just fått veta att min presentation jag skulle gjort nästa måndag är uppskjuten tills efter jul och nyår. SKÖÖÖÖNT!!!!!!!


    Jag klagade inte direkt!!!!

  • sweetstreet

    Är förövrigt fortfarande döless på mitt jobb. Inte blev det bättre av Thanksgivingledigheten heller. Hade noll lust att gå tillbaks och längtar nu bara till julen!!!!! Julledigheten! Hahah leeeediga!! inget Sverige! Så jädrans skönt! Att få stanna här och bara VARA! Najs!

  • sweetstreet

    Borde fortsätta jobba nu dock.


    Men vill först TACKA er alla som tänkt på mig sedan jag berättade om min kompis här. Jag fick ett mail från henne igår och hon har nu gjort en MRI men väntar svar från den under den här veckan.


    De ska också stanna här i New York över jul och nyår så jag tänkte höra med henne om de ev vill komma på juldagen och äta hos oss. 


     


    Nu back to work!


     


    Puss på er allal!


     


     


     


    eller vänta lite!


    kom på att jag vill säga till Fru E att det ABSOLUT INTE var något du eller din man gjorde som orsakde ditt missfall! Såpass tidiga missfall handlar ALLTID om att det är ngt genetiskt fel på fostret eller iallafall ngt genetesikt som gör att fostret inte kan fortsätta utveckla sig i livmodern. Inget man gör som mamma kan påverka detta!!!!!!


    I början är det hur många faktorer som helst som ska fungera. Tyvärr är det många graviditeter som avslutas innan de kommer särksilt långt. Om man inte som så många av oss, försökt länge så har man kanske inte ens riktig koll på sin cykel och kan då upptäcka sådana här MF mer som en försenad mens. Alltså man vet inte ens om att man varit gravid utan tänker att mensen strulat och blivit en eller två veckor sen eller så. 


    Kramar till dig och hoppas det känns lite bättre nu även om jag inser att det kommer ta lite tid för er att hämta er från sorgen.

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!