• _koko_

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Wiii, grattis september!!! Äntligen!!! Åh, vad härligt, jag får erkänna att jag blir lite lättad varje gång det går bra.

    Tvättmaskin - Det var miele när vi flyttade in, tumlaren har vi fortfarande kvar (den är från början på 90-talet, still going strong)! Har satt en elmätare på den och den verkar inte dra jättemycket. När tvättmaskinen slutade mata fram programmet fick en bosch ersätta. Viktigt för oss var kapacitet (8kg), centrifugering (1400 varv) och priset. Halvmaskin undrar jag om det finns längre, de anpassar vatten etc automatiskt efter tvättmängden i stället. Enligt säljaren iaf, haha.
    Har också hört precis samma: miele - cylinda - resten, att det blev bosch berodde mest på att elgiganten hade ett erbjudande precis när vi letade, så vi fick den hemkörd, installerad och den gamla bortkörd för totalt 5500kr har jag för mig.

    KRAM till lappis!

    Åhlens ytterkläder har vi inte testat ännu, så där har jag ingen input.

    smint - Oj, låter ju som att det kan vara polyperna. Läskigt, men det är ju bra att kolla upp det redan nu. Min brorsa opererade bort sina i vuxen ålder och de var tydligen enorma... Men han blev av med det värsta snarkandet och sömnapnén, SKÖNT!!

  • _koko_

    Jag tycker det är stor skillnad på skor som man själv gått in under kanske flera år, och skor som barnen har typ ett halvår innan de vuxit ur dem. Dvs mina barn får begagnade skor titt som tätt. Jag varvar med nyköpta.

    oms - Vilken grej!! *vinkar till smygläsaren*

    Liten - Vad härligt att det drar igång nu, men jobbigt under tiden förstås. Hoppas det går fort och utan missöden. Var vi står i processen orkar jag inte ens berätta, haha...

    BS - Undrar också vad du bär på när fodret trasar sönder så och tycker du ska försöka reklamera (men jag vet hur jobbigt sånt är). Ett alternativ är ju att skaffa ett nyckelfodral om du tror att det är nycklarna som är boven.
    http://www.väskan.com/grp/nyckelfodral 


    Jag jobbar hemifrån idag, vilket är skönt, men då är det ju bäst att jag jobbar lite också!
    Vi höres!

  • _koko_

    vickan - Vi åker ju ofta och gärna till kanarieöarna men har nog faktiskt aldrig varit där i just november (däremot december och januari flera gånger). Det kan regna lite mer än på vår/sommar/höst och man kan behöva en tunn jacka på kvällar och mornar, men det blir sällan kallare än 15 grader (ofta 20-25 dagtid) och solen skiner en hel del även vintermånaderna.   Havet kan fortfarande ha lite värme kvar (när vi varit där i april har det varit fruktansvärt kallt i vattnet - med mina mått mätt ) och det är nästan inga turister = skönt.
    Gran Canaria är väl populärast (där har jag inte varit), sen kommer Teneriffa, Lanzarote och de övriga. Har fått uppfattningen att Fuerteventura brukar vara lite kallare och blåsigare, men det bygger jag bara på upplevelser från de jag känner som varit där.

  • _koko_

    Jag tycker det är plättlätt att reklamera på nätet, dvs när man inte behöver se någon i ögonen och svara på frågor... Trots att jag aldrig skulle reklamera något som jag pajjat själv.
    Men i morse skällde jag ut en man på tåget, fast han förtjänade det eftersom han, i sin desperation att hinna med pendeln, slet loss ett gäng hårstrån från mitt huvud (mitt hår fastnade mellan hans hand och dörren)!!

    nenne - Ja, det tror jag, det verkar ju rimligt.

  • _koko_

    smint - Glömde förut, jobbigt med operation, men skönt att ha det gjort ändå tror jag.

    parnassia - Jag har inga öronbarn, men väl en tvååring som fram tills tvåårsdagen bara kunde säga 3 ord och han hör jättebra. Har för mig att snartis kicken kanske har opererat in rör? Har en kollega med två öronbarn, så om du undrar över något specifikt kan jag fråga honom.

    Undrar om jag ska vila en sväng innan hämtning, blev inte mycket sova inatt eftersom vi hade en stackars mus som blev runtjagad och ingen ville gå upp och "ta hand om det". Är det inte barnen så är det katterna...

  • _koko_

    Oj, det här skrev jag för en timme sen men fick aldrig iväg, jobbet kom emellan...

    Vänner - Bara kokt mat, "vit" mat (ris, potatis, vit fisk osv), sempers magdroppar (fast de är ju dyra, så det är nog mer ett tips om det inte går över alls, börja med proviva), ligg lågt med mjölkprodukter (laktosfritt är ok). Var det något mer? Lillebror är fortfarande laktosfri och det har snart gått ett år sen hans mage pajjade... Han är jätterisig i magen nu efter en mjukglass i lördags...

    oms - Klart din man måste få ändan ur, tycker du ställde helt rätt krav.

  • _koko_

    kängu - sällar mig till skaran som tycker det är väldigt intressant med språkutveckling och vill gärna att du fortsätter skriva om det här när tillfälle ges.

    vänner - Det var förresten lillebror som när han fyllde två kunde 3 ord, för conny släppte det när han började på dagis vid 1½. Nu är lillebror 2 år och 3 veckor och kan en massa fler ord, han kanske trodde att man måste vara två för att få prata. Conny (som för tillfället testar "flera tusen", typ "det regnar flera tusen mycket" ) tycker det är mycket fascinerande att kunna ha någon slags dialog med lillebror.

    Känner att allvaret börjar göra sig påmint, i morgon är begravningen och det känns både jobbigt och skönt.
    Kram på er!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!