• MSW

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Borde gå och sova men...

    start: du kan gärna få vår blöjhink! Vi fick en när vi hämtade ut box från babyproffsen med A, men om den är bra eller inte vet jag inte för den är helt oanvänd, har ngn förpackning påsar till också...

    Nattblöja: här kör vi utan sen förra sommaren när han slutade på dagen.. Fast han klarar inte vara utan på natten egentligen, så vi tvättar mycket! Nu är det dock bättre och han klarar sig ibland flera nätter i rad..

    Samsovning: vi kör nog mer på samsovning nu än när han var liten.. Han somnar alltid (i princip) i sin säng(vilket jag tycker känns skönt) men går allt som oftast in till oss på natten(för det mesta har jag/vi inte särskilt ont av att han sover hos oss).. När han var liten la jag nog honom i sin säng för det mesta, men så åt han också väldigt effektivt.. Typ aldrig mer än 5-10 minuter (och ändå var han ett kräkbarn av stora mått och blev tjock som bara den innan han började krypa/springa av sig det).. Periodvis har han varit väldigt duktig på att somna själv, några gånger har vi fått "vänja tillbaka" honom till det.. Men sista gången som det slutade funka att han somnade själv så kom jag på att ligga och gosa/mysa innan han somnar förmodligen kommer vara en sådan sak som man kommer sakna när man inte längre får det, så då struntade vi i det! Vi hade (till BVC-tantens skräck) honom i spjälsäng i eget rum (fast första nätterna fick han sova i vagnen precis utanför vårt rum).. Hans rum låg vägg i vägg med vårt och vi hade dörrarna öppna.. Fast vi/jag var nog ganska hård med det bara för att "alla" sa "vänta du så kommer ni nog ha honom inne hos er".. Hade han varit som yngla hade det väl dock inte hjälpt hur envist jag hade kämpat, dock..
    Nya bebben kommer att få ha sängen bredvid vår, mest pga "platsbrist", men känner inte att jag har lika stort princip-behov denna gången.. funderar lite på att införskaffa ett babynest också, om/när det blir så att båda barnen ska vara i sängen.. Kan också förstå rädsla att rulla på/över bebisen, även om det säkert ska mycket till..

    känns som detta blev långt och rörigt.. Det är så svårt att få överblick vad man egentligen skriver när man sitter med telefonen!

  • MSW

    FruE: grattis till tillökningen! (har tjuvläst i andra tråden, men har inte riktigt fått kläm på vad som hände och hur fort det gick)..

  • MSW

    Yngla är juh precis som hon ska!! *BVC-pep* bara nicka och umma och låtsas som att du lyssnar om hon säger ngt dumt!

  • MSW

    Jag tror att vi bytte från babyskyddet kring 9-månader, eller strax innan.. Om man hyr via landstinget här (vilket vi iofs inte gjorde) får man lämna tillbaka dem efter nio månader.. Vad vår nuvarande bilstol heter minns jag inte just nu, men den går inte att luta.. Ngt som kan vara bra att kolla längden på bältena i stolen.. Är inte helt säker på att de kommer räcka till A i vinter, när man kanske har overall och så på.. Men vi ska absolut göra ett försök..

    snaily: härligt med bra invägning!

    Ang vagn, så tycker jag att det är lite besvärligt att komma upp för trottoarkanter med en trehjulig variant, men eftersom det är så populärt, så antar jag att det var vi som inte fick riktigt grepp om det..

    Vad var det mer nu då? Hrm.. FruE: hur går det med sovandet? Har du/ni/buster börjat vänja er vid varandra? Tycker också att du ska skicka en bild till galleriet!

    Här regnar det idag, så får se vad vi ska kunna hitta på för inomhus-aktiviteter idag.. Vattenfärg blir det nog, och kanske hitta på något att baka..?

  • MSW

    Godmorgon!

    Syskonavunsjukan är här!! Jag trodde inte det skulle dyka upp innan bebisen hade kommit.. A har velat vara i närheten av mig/bara göra saker med mig ett litet tag, och idag när jag (lite sådär utan att tänka på det) klappade mig på magen kom han direkt fram och ville gosa.. Så sen frågade jag honom om han inte gillade att bebisen alltid var med mig och det höll han med om.. Någon annan som märkt av det innan bebisen ens är född?

    Jag har nog inte heller hälsat am välkommen hem!

  • MSW

    Porchez: Ja hoppas kan man juh att det hinner gå över tills bebsien kommer.. Men antar att det lika gärna kan bli värre! Det lär vi juh märka iaf.. Han kommer vara ungefär 3år och två månader när syskonet beräknas komma..

    Nu när jag tänkt lite mer på det, så funderar jag nog på om det inte började/eskaerade sedan vi träffade en 4 månaders bebis i helgen..? *hrmm...*

  • MSW

    Och visst är det roligt att läsa om olika saker här inne, och ego tycker jag att det alltid känns, det som jag skriver också..

  • MSW

    Hoppas det går bra för Livia hos doktorn!

    annars vill jag mest skicka en tanke till klockarbol, för jag drömde om henne i natt!

    hoppas alla haft en bra helg! Här har vi klarat av kräftskiva, bio (Harry Potter), varit på kalas, plockat vinbär och vad det verkar lyckats sälja en soffa och en fåtölj.. Soffan blir förhoppningsvis hämtad idag och fåtöljen på lördag.. Sen ska vi bara hitta/bestämma oss för vilken soffa vi ska köpa/beställa..
    idag står det BM besök på schemat! Och kanske (om vädret tillåter) testa As nya pool!

  • MSW

    Oupsie: vi tyckte att filmen var bra! Fast jag har nog inte så höga krav på filmer överlag.. Fast jag har juh läst böckerna innan och är ändå nöjd med filmen, så det är juh bra!

    tycker gott att ni viktklubbare kan redovisa hur det går någon gång ibland även här i tråden ! Dels för pep och dels för att jag tycker det är intressant att höra!

    gick bra hos bm, fick lergigan comp utskrivet, hoppas det hjälper! Hjärtljuden på vad som verkade vara en ganska vaken bebis låg på 145.. Annars allt bra, fick ett papper om foglossnings do's and dont's eftersom jag börjat få ont runt svanskotan.. Och nämnde även att jag funderar en del på förlossningen! Nästa gång blir det glukosbelastning.. :-/

  • MSW

    Snorkis förresten, vilka jobbiga nätter ni verkar ha! Hoppas att tassarna hjälper och/eller att det går över ändå!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!