Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Sweet, jag håller också med Hattis.
    Det är ju iallafall ett besked och en åtgärd, istället för att man bara går och mår hela tiden.
    Det blir ju i viss mån en logik runt de helt oförutsedda ångestattackerna och så.

    Medicinen tar visst ett tag innna den balanserar upp skaer. jag ska äta den i 6 veckor först nu och sedan ska nya prover tas och svårigheten är visst att hitta rätt dos, bland annat.

    Hos sjukgymnasten blev jag tillfrågad att delta i en studie. Det är en forskare som har sammanställt en del djuplodade frågor och som då forskar på långvarig smärta och vad sjukgymnastiken kan bidra med och så.
    Min sj.gym "tyckte jag var väldigt lämplig att ställa frågorna till, eftersom jag har så bra verbal förmåga att sätta ord på saker och ting och dessutom verkar VÅGA säga saker"
    Okej då, jag är väl med då!

    Så jag har svarat på frågor som

    Vad skulle din kropp säga till dig om den kunde tala tror du?
    Är din kropp med dig eller mot dig?
    Med de erfarenheter du har idag med din kropp, skulle du valt att göra något annorlunda om du fick leva om ditt liv?
    Vilka områden i ditt liv påverkas av din smärta och vilka påverkas inte?
    Hur upplevde du din kropp som ung?
    Har/hade du en bra kroppsuppfattning?

    osv.
    Det var jätteintressant faktiskt.
    Sj. Gymn tyckte visst också det.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    muggles skrev 2011-02-18 18:11:54 följande:
    PB: jag tycker det verkar som om hela "ditt" team är väldigt bra! Det känns som att de samarbetar och har en helhetssyn på hela alltihopa. Det är säkert olika faktorer som gör att du mår piss. Jag kan tänka mig en del rent fysiskt (ev sköldkörtel osv) men en del är ju psykiskt också (sorgen över barnet som inte blev). Och då är det ju bra att de inte har så ensidig syn på det.
    Verkligen. Jag är jätteglad att det hela rullat igång och för de kontakter jag nu har etablerat. Starten är ju nästan jobbigast, då man ska sitta och försöka ge en bakgrund och en berättelse till alltihop någorlunda samlat och helst utan att böla så det inte hörs vad man säger...
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Sweet, jo precis, dosen kommer kanske att behöva justeras-och fattar jag inte allt helt fel, så kommer jag att behöva ha koll på sköldkörtelvärdena regelbundet typ livet ut, även om jag skulle bli frisk. Jag måste verkligen fråga läkaren en massa, så jag fattar vad det är fråga om egentligen. *okunnig*


    Men är det stora och buckliga räkor då? Kan man inte få räkmackor på café? Åh, jag blir as-nyfiken, skaldjursentusiast som jag är. Jag gillar verkligen våra kokta räkor. Trodde det var något som fanns överallt typ. *okunnig igen*


    Här ska vi äta "plock" Det betyder att vi laddar en bricka-stor- med allt möjligt kallskuret, god ost, underbart bröd och så fikonkonfit, vin och vad man nu kommer på att ta fram. Sedan plockar man i sig tills man är jättemätt. Idag är det dessutom små kyckling drumsticks.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Telis skrev 2011-02-18 21:23:19 följande:
    Nej, nu är det På Spåret! Ciao!

    Jo, förresten, kom på en sak. Jag tycker att det är helt okej om smint får tillgång till galleriet, dom flesta av oss har henne ju ändå på FB. PB och andra som inte finns på FB får protestera om ni misstycker!
    Klart jag inte misstycker! Jag blev bara lite stressad där förut när det begav sig med "skicka bara ett foto på dig själv så.." Smint är ju för tusan stammis sedan ett bra tag-då är det ju självklart kul med fler i galleriet såklart.

    Telis, du måste börja får RÄTT sorts buketter hör jag! Sådana man blir glad av. Jag ska göra en åt dig någon gång.

    Men nu ska jag bädda iordning i hundtransportburen och sedan lägga mig. Ja, inte  buren då men i min säng, för sova gottt kommer jag inte på tåget, vare sig i sovvagnen eller hem då jag sitter hela vägen. Hålle en tumme att tågen inte fryser ihop, utan rullar som de ska och i tid hela vägen båda hållen med alla byten.

    Kram alla!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Hallå! *vinkar lite*
    Det blev lite fullt upp här, med hundvalp, jättefebrig son och så en liten släng av sonens bacill även på mig, DÖ-trött efter några dygn utan sömn-vare sig sovtåg, sittåg,eller valpsom vill komma upp i sängen ist för sova på golvet, gynnar sömnen precis.
    läsa ikapp får jag försöka med en annan dag. Nu har ju dessutom skid-VM börjat, hur ska jag nu få ihop allt?
    Men valpen Truls är iallafall sötast och roligast i världen. Han är rena underhållninen och mysfaktorn.

    Kram alla! Jag tänker på er!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Hej tjejer!
    Jag hoppar in helt oikappläst.
    Jag känner att jag vill skriva några rader, mycket för att jag både vet och märker via rara sms och telefonsamtal att ni undrar hur jag mår.

    Jag kan ju inte säga "jo jag mår bra" för det är ju inte sant. Mina värden på söldkörteln skenar tydligen och jag får åka och ta nya prover hela tiden. Den 14 ska jag till länssjukhuset för att göra en kontraströntgen. De kan tydligen inte avgöra annars ifall det är en inflammation eller om det är överfunktion jag har.

    Läkaren tror inte att sköldkörteln förklarar hela mitt "mående" (inte jag heller) utan viill fortfarande att jag ska börja med antidepp i kombination. Jag som ju ville börja leva mitt liv utan en massa preparat i kroppen, kommer nu istället att få äta ett flertal mediciner iallafall.
    Nåja, de är ju menat att tjäna ett syfte, och  nästa vecka ska vi ha en utvärdering av teamet hittills, så då har jag lovat att besluta om antideppet. Jag lutar åt att göra läkaren till viljes.

    När det gäller hur jag mår, så är det inte så att jag sitter djupt nere i brunnen och inte skriver här för att jag är så himla deppig och allt är nattsvart. det är mer så att min värld känns ganska splittrad. Det spretar åt alla möjliga håll och det är så många saker jag försöker få ordning på.
    På ett sätt kan man kanske tycka att det är småsaker jag håller på med, med promenader, träningsövningar, mat och sömn. Men i själv verket så är det ju hela själva livspusslet med de allra mest basala bitarna jag försöker bygga en struktur med. En som kan bli till rutiner, där jag inte måste kämpa så hårt.

    Hunden bidrar till det, med dagar som per kissnödighet för liten valp, startar tidigare.
    Men alla saker jag ville ha in och allt jag påbörjat är ännu och ändå väldigt nytt, och med ett så splittrat och skört inre och så sårbar värld jag har med allt, så är det jättesvårt att få ihop.
    Min upplevelse av tillvaron just nu är verkligen "jag försöker få ihop min dag", både med de måsten som man har på sig oavsett hur man mår, med de målsättningar och delar jag själv lagt dit för att jag tror de är bra för mig, sedan de delar som vården innebär och så dessutom de bitar jag vill ha med för att känna mig som en människa som ändå har något spontant trevligt i mitt liv.
    Jag är mamma NU till min son och jag VILL läsa högt, baka semlor och ligga bredvid honom en stund på kvällen och prata som han så gärna vill.
    Jag VILL leka med hunden, börja på valpkurs lite längre fram osv.

    Jag tror det går ganska bra och lite i taget framåt, men det innebär inte att det inte är jobbigt.
    Jag vill att ni ska veta om hur viktiga ni är och det betyder lika mycket som någonsin, att ni finns och bryr er och jag bryr mig om er också.
    Allt har sin tid. BT har fått oerhört mycket av min de senaste åren. Det känns just nu nödvändigt att prioritera timmarna under min dag så att jag inte bara blir sittande som det så lätt blir.
    Hoppas ni ursäktar att jag inte kommer med en enda kommentar om era liv, det här verkar ju EGO å det absolut grövsta. Och det är det kanske också. Det finns de omring mig som säger att jag är tvungen att ta hand om mig, och bry mig lite mindre om allat och alla andra för närvarande...

    Stora kramar till alla och jag hoppas att allt är bra! Om det händer ngt särskilt kan ni väl messa eller så? Typ om det kommer barn och så....Kram igen!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    AM, google okrönta drottning-och vem som helst annan som känner sig hugad förstås!-skulle lusten finnas, så får du(ni) gärna hjälpa mig att leta efter en grej.
    jag ska idag åka iväg på första passet på vattengympa genom sjukgymnastiken och teamet. Helt nytt för mig och jag känner just nu mest som att jag ångrar att jag skrev upp mig-det tar emot med allt nytt...men det blir säkert bra och den typen av träning borde passa mig och mina värkande knän.

    Iallafall, till saken: jag skulle faktiskt vilja ha en badmössa! En rolig/fin/käck variant. Jo för mitt hår mår inte bar av klorvatten. det gör inte min hud heller, men det har jag skaffat bra creme för att mota i grind. Men jag vill gärna slippa blöta ner håret, och då är ju badmössa bra eller va? Men det borde väl finnas lite roliga sorter någonstans därute på internätet, tycker ni inte? Typ en rosa med en massa prästkragar utanpå eller något annat uppiggande? Jag skull einte banga en baddräkt med ben heller, i riktig 40-50-talsanda.

    Nåväl, wish me luck! Jag är helt yrslig och hjärtat rusar på, men jag åker väl dit och ser hur det går. Tuppar jag av så är ju vårdcentarlen belägen alldels runt hörnet, så då får de väl fiska upp mig och ta mig till doktorn. Dumt att jag måste köra bil, men så är det bara. Busstrafiken här är mycket begränsad, kan man konstatera utan att känna att man överdriver.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    fru AM skrev 2011-03-07 12:38:54 följande:
    PB: hej! Vattengympa är SÅ KUL!!! Jag hade bara en vanlig liten genomskinlig som jag köpte på gymmet men här finns fina som passar en Passionsblomma som dig: 
    www.simma.se/produkter/badmossor/
    eleven.se/dusch-badmossa-g313.html 
    Men hjälp! Vad ska jag nu välja!

    Tur att man vattengymapr utan sin sambo, för han kommer inte att imponeras av min look i badmössa kan jag säga redan nu. Men det är ju inte det som är tanken heller. Visst blir man på lite glatt humör när man ser alla de där olika?

    Jag visste väl att man kunde lita på dig...

    Skit, nu fick jag jättebråttom!
    hejrå!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    _koko_ skrev 2011-03-07 15:02:38 följande:
    Hej PB! Kul med vattengympa, och KLART du ska ha en badmössa för att piffa till det!
    Visst ska jag!
    AM, jag har en svart baddräkt. Jag toror jag ska ha något färgglatt. Det är så det känns iallafall. Jag skulle mycket väl kunna smälla till på

    Badmössa blommor happy FASHY

    värsta blommiga färgchocken!.
    Tyvärr ser ju inte jag själv riktigt så ärtig ut sedan, men de har ju inte speglar i bassängen så det kan man ju skita i...

    eller rooooosa:

    Badmössa blommor rosa  FASHY

    gul....

    GlamKapz Jelly Bean Yellow Shower Cap

    prickig....

    GlamKapz Dusch & Badmössa, Polka Dot Red White

    gerbera

    GlamKapz White Gerbera Shower Cap

    Hihihi!

    Jag måste ju faktiskt bara se till att beställa en! De andra kommer att få ont i ögonen.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!