Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Snigel, ja lite vår börjar det allt bli. Truls tycker det är helt OK att gå ut nu åtminstone. Första veckan här kissade han så fort han bara kunde, rusade upp på min känga och satte tassarna mot skoskaftet och verkligen BAD "snälla snälla nu har jag varit duktig, får jag gå in nu?" skakandes som en liten vit tuss, stackarn. Nu skuttar han runt som ett yrväder och glömmer istället nästan bort att det var kissa han skulle.

    Apropå rumsrenhet, så säger min syrra, kennelinnehavare, att det gentligen ofta funkar bättre att ta valp just nu, för att då är man lite mer på och nofa, medan man på sommaren när valpen kutar ut och in ganska fritt TROR att den nog är rumsren och sedan till sin besvikelse får bakslag på hösten.
    Fast det går ju förstås snabbare att komma ut när det är sommar.
    Fördelen med vår hund är storleken. Man kan ha honom på armen medan man klär på sig och i famnen verkar det inte troligt att han kommer på att kissa. Ställer man honom på golvet däremot, då är ju den lilla pölen där på nolltid under magen...

    Undrar hur lång tid det tar innan han är "safe"? Hoppas det går rekordfort! Jag jobbar stenhårt på att allt ska ske ute, men klart man missar ibland.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    BS, det är bara fint ifall man tittar just precis på blommorna. Annars är det verkligen sådär skitigt brun/grått allting där snön försvunnit. Hundskiten längs gångvägarna tinar fram och ligger överallt*kräks*, gurs och damm täcker allting och gräsmatteplättarna som kommit fram är helt geggiga och vattensjuka.
    Jag tycker det är lite, lite sorgligt att det vackra vita försvinner när det ser så dant ut därunder. Sedan, när det börjar synas skirt grönt, DÅ är det ju underbart.

    Hattis, japp, gå på lådan vore nog melodin ifall han skulle ha den där långa frillan. (det är faktiskt inte helt ovanligt att folk som bor i stan och har småhundar lär dem gå på lådan)

    Nu måste jag ge mig för idag. Hunden tror att han blivit mattelös tror jag.
    Dessutom ska jag ju sköta min "sömnhygien" har ni någonsin hört på maken?!   Man pratar faktiskt om "sömnhygien" i vården! Det låter ju inte klokt. Men så är det. man ska sköta den ordentligt och ha nedvarvning, miljökoll osv. Det ni!


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    start september skrev 2011-03-07 22:55:40 följande:
    Gott att se dig PB och vilken sötnos till Truls. Hur tar sonen det? Har det blivit kärlek där också?

    Hattis - håller alla tummar och tår och allt vad jag har.

    Gonatt!
    Sonen älskar den lilla hunden-såklart.
    Men han har också raskt upptäckt att "han är faktiskt skitjobbig ibland", med små vassa vassa tänder som vill tugga på fingrarna och så måste han ut och kissa just när man ser på tv "och inte fattar han så mycket" än heller, bebis som han är, så "man kan ju inte GÖRA så mycket med honom än" konstaterar han lite besviket. Det blir liksom inga koppelpromenader än på ett tag. så det är ju lite andra inslag i verkligheten än i ens varmaste hunddrömmar. (Någon som känner igen saker och ting där när det gäller att längta efter barn kanske? )

    Men han är som sagt på det stora hela mycket glad över att truls bor här med oss nu.

    Och jag är å min sida mycket nöjd med att det aldrig varit fråga om att hunden är hans egen. För då vore det behov av att ställa högre krav på honom. Den här hunden kommertveklöst att vara lite mest min faktiskt, om någon nu trott något annat.

    Sonen har förövrigt feber IGEN. han blev jättsjuk dagen efter att Truls kom hit, så hans sportlov var förutom hunden rätt trist. Han var även hemma två dagar förr veckan eftersom han inte var pigg än. Nu har han alltså fått feber ännu en gång. Vad less man blir...och hans humör är ju knappast så sprudlande som det annars kanske hade varit.
    Nej, nu är det verkligen godnatt!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    _koko_ skrev 2011-03-08 14:58:37 följande:
    muggles - Ja!!! Läs andra inlägget under "Skriv din tankspridda berättelse" (han som "ofta drabbas av gnomer"), det slår allt jag hört hittills med hästlängder!!!
    Jag dööööööööööör! *vrider mig*
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    muggles skrev 2011-03-08 15:15:53 följande:
    PB: jag brukar inte bry mig om att rösta men nu röstade jag för "ta bort helt" faktiskt.
    Oh, jag blir jätteförvånad att du tyckte så, undrar vad Ore tycker?
    Det snygga lila hjärtat som blivit loggan då? Det känns väl modernt och tilltalande?
    Jag fattar faktiskt inte vem som tänkt och hur i all världen den tänkte.
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Hattis, gud så skönt att höra bra nyheter!


    Apropå det, eftersom jag varit lite off här ett tag-är det någon som har koll på hur det är med Izzie?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman
    Fossing77 skrev 2011-03-08 15:30:20 följande:
    PB - Hua! Vad var det för läskig blond sak dom ville ha?

    Min FB är helt blockad.. Det enda man ser när man söker på mig är min profilbild och mitt namn.. Hoppas jag, iaf så lovade senaste inställningen att det skulle vara så Flört
    Bella, och hon är inget de vill ha utan den maskot som redan finns-om du kollar på startsidan. Folk har skrikit sedan nylanseringen om att hon inte känns så vidare vuxen och ganska barbie så att säga, och NU gör de en omröstning?!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Fossing, ja det var i höstas, typ i december eller så har jag för mig. Du skulle ha märkt det om du var här innan, för hela sajten ser helt annorlunda ut idag än då.


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
  • passionsblomman

    Dagens hundfråga:

    Jag sitter och läser om pälsvård och att man ska rycka bort hårstråna som är i örat på hunden för att förhindra svamp och öroninflammation.
    Jag tycker det låter som om det skulle göra ganska ont? Och jag tycker heller inte att Truls verkade uppskatta att jag försökte...Rynkar på näsan
    SKA man verkligen göra det?


    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!