• Oupsie

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Lapinette skrev 2010-11-12 19:20:58 följande:
    Här har faktiskt champagnen korkats upp och U2 står för underhållningen.
    Oh, drick lite åt mig också . Gott med bubbel! Mår maken tillräckligt bra för mer alkohol nu? .
  • Oupsie
    Snorkfröken77 skrev 2010-11-12 19:26:48 följande:
     Ja, när det gäller vår kris så kan jag säga att den hitills bara gjort oss starkare ihop, jag är förundrad över hur fantastiskt bra vi passar ihop och hur vi faktiskt lyckats stötta varandra under det här. Min psykotant berömmer oss varje gång jag är där att vi är så samspelta i vår sorg och att vi är så starka ihop, det är skönt att höra.

    Vad skönt att höra att ni känner så, att ni har varandra! Tycker också att det lät som en fin tanke att tatuera in ett minne. Har aldrig förstått meningen med tatueringar heller innan, men i det här fallet så känns syftet helt självklart.

  • Oupsie

    Smint, har BF 12 februari.  När är det du har BF, var det i slutet av januari? Låter gott med tapas .

  • Oupsie

    Snorkis, vad fint med ett silverhjärta. Vill gärna se bild på det när du har fått det.


    Själv väntar jag på maken som sitter och jobbar en stund till. Vi har tänkt att vi skulle börja titta på Boardwalk Empire ikväll. Är det någon som har sett den? Under tiden så försöker jag vara lite kreativ. Lyckas jag ska ni få se bildbevis i mitt galleri .

  • Oupsie

    Åh, grattis Piggelin och piggelinfamiljen till Pigge!


    Ja, det var ett coolt födelsedatum han fick. Hoppas också att allt gick bättre den här gången och att vi snart får se ett fint kort i galleriet .

  • Oupsie

    Parnassia, vad spännande. Ha så roligt!


    Smint, jag pluggar för tillfället och det går väl sådär. Ligger lite efter men jag hoppas att jag ska klara av den här terminen. Vill helst inte ha något släpande när jag ska vara föräldraledig utan känna att jag verkligen kan vara ledig utan att tänka på skolan. Tyckte jag läste någonstans att du får vara hemma nu, du hade också foglossning va?


    Snaily, vilken make, dicka öl istället för att göra vaniljsås . Skönt att han är hemma nu i alla fall . Gott med blåbärspaj och vaniljsås!


    Nu har min make slitit sig från arbetet också och har precis varit ute med hunden så nu ska vi ta och titta lite på TV.

  • Oupsie

     


    start september skrev 2010-11-14 12:52:44 följande:
    Lilla tjejen sade igår: Jag bestämmer mycket, Mamma bestämmer lite och Pappa bestämmer ingenting.Hmm.

    Kanske inte ska skratta men det lät ganska kul. Men det får kanske din make att börja fundera lite som du sa.


     


    Min mamma har alltid varit den stränga under uppväxten men hon "har ju inte haft något val eftersom er pappa aldrig har kunnat säga nej till er" (min syster och mig) menar hon. Tyvärr ligger det väl en del i det och jag förstår att det inte är roligt att alltid behöva vara den som säger nej. Min pappa har dock svårt att säga nej till de flesta så det är väl ett personlighetsdrag som han har.


    Har ingen aning om vem som kommer att bli den stränga av min make och mig. Vi kommer kanske bli stränga båda två, stackars barn . Vi är ganska stränga mot hunden båda två, maken är nog strängast men jag tror mer att det handlar om att han inte har lika bra koll på hunduppfostran och vad han kan förvänta sig att hunden ska klara av. Eller så är det jag som är mesig . Å andra sidan så är det oftast han som faller för hennes bedjande ögon när hon ber om att få hoppa upp i sängen . Hon får inte sova i sängen i vanliga fall, så hon hoppar inte upp utan att ha fått tillåtelse. Förutom ibland på morgonen när hon ska väcka den som ligger kvar i sängen. Det är dock inte alltid som hon är en speciellt effektiv väckarklocka utan hon passar snarare på att få morgonmysa lite i sängen istället...


    BS, hundhår i smöret . Det är nog sånt man får lära sig att leva med när man har en långhårig hund. Hundar skitar definitivt ner, mer eller mindre beroende på ras. Tycker att vi klarar oss ganska lindrigt undan med en korthårig hund. Men det blir snabbare dammigt när man har hund än när man inte har det, tycker jag.

  • Oupsie

    Lakanen tror jag att maken vet var de är, men han vet nog inte riktigt vad han ska göra med den kunskapen. För det är inte han som lägger in lakan och det är inte han som plockar ut lakan för att bädda...


    Han har ganska dålig koll på  vad mycket av våra saker hör hemma i den här lägenheten. Särskilt i köksskåpen och jag blir alltid lika irriterad när han frågar var han kan hitta ditten och datten. Tycker att han borde ha lärt sig det, särskilt eftersom det ofta är samma saker han frågar om, gång på gång... "men varför blir du så suuuuuur???" Hm, ja varför?


    Jag har för övrigt börjat överväga städhjälp. Av rena principskäl tycker jag att två vuxna människor absolut ska klara av att städa själva men  just nu orkar jag inte riktigt med min del av det och makens och min syn på vad som är "städat" är inte riktigt den samma... Jag har svårt att bortse från stöket men han kan stänga av allt runtomkring sig och bara fokusera på det som han tycker är viktigt för tillfället.


    Är smått irriterad på maken för tillfället, han säger att han ska göra si och att han ska göra så, men ändå så gör han istället det som han har sagt att han inte ska. *suck*

  • Oupsie

    MSW, kul att ni har haft det bra i Stockholm .


    Lappis, du hittar säkert någon jättebra kryssning. Men jisses vilken envis förkylning du har .


    PB, gud vilken ohyffsad människa . Kan väl inte börja störa folk när de jobbar åt andra.

  • Oupsie

    Piggelin, kul att höra av dig så snabbt efteråt . Och det verkar som att du fick en bättre förlossning den här gången trots suklocka . Stort grattis igen till lille Pigge!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!