• Lapinette

    Välkomna till Tivoli Empatia!

    Oupsie - välkomna hem! Inser att jag måste in och titta på fotot på Daisy .

    Tinga - har säkert missat dig (att du redan åkt) men om du råkar se detta så hoppas jag ni får det superskönt på semestern och ett stort grattis till att allt ser bra ut med Piff och Puff.

    Piggelin - attans vilken god lasagne! Kommer definitivt att göra den igen . Samma sak gäller päronjpajen som vi gjorde .. mums!

  • Lapinette

    mopedvin - det blev en chèvrelasagne med spenat och soltorkade tomater och till det rödsvinssky och lammytterfilé. Sen gjorde jag en päronpaj och till denna mörk chokladglass. Skippade förrätten denna gång utan gjorde istället en drink. Måste erkänna att jag är katastrofdålig på att göra drinkar.

    Piggelin - recpet ligger hemma .. och inser nu att jag lovade AM receptet på körsbärsbruléen .. shit! Om jag kommer ihåg tar jag med dem imorgon till jobbet.

  • Lapinette

    Cicci - tack för infon om kokisen. Hoppas hon har fel i sin hemmadiagnos. Och helgen låter verkligen superhärlig! Har också haft en mysig helg med maken .

  • Lapinette

    nenne - Piggelins recept borde finnas där men eftersom jag fick den via mail (scannad) så ligger den faktiskt inte i den filen (på datorn).

  • Lapinette

    BS - jag googlade och det finns massor med olika varianter på lasagnen. Här kommer dock receptet.

    3 dl mjölk
    2 dl vispgrädde
    3 msk idealmjöl
    125 + 75 gr getost
    1/2 tsk salt
    1 liten gul lök
    1 vitlöksklyfta
    2 msk smör
    150 g färsk spenat
    75 g soltorkade tomater i olja
    2 krm nymalt svartpeppar
    250 g färska lasagneplattor

    Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp mjölk och grädde i en kastrull. Tillsätt mjöl under vispning. När såsen tjocknat tillsätt 125 g getost i bitar. Rör till osten löst sig. Salta

    Hacka lök och vitlök och fräs den mjuk i smör i en stekpanna. Tillsätt spenaten och grovstrimlade tomater. Fräs en kort stund tills spenaten mjuknat något. Salta, peppra och ställ åt sidan.

    Koka lasagneplattorna om spola av i kallt vatten.

    Smörj en ugnsäker form. bred ut lite sås i botten. Lägg enlasagneplatta över, häll på sås, fördela hälften av spenatblandningen osv. Varva som vid vanlig lasagne. Riv de sista 75 g getosten över. Gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter.

  • Lapinette

    kokisen - bra att du är och kollar!!! Ser sedan fram emot en rapport på resetråden .

  • Lapinette

    kokisen - hoppas verkligen att du är där helt i onödan!

  • Lapinette

    Jag kokade eftersom det stod så på receptet men såg sedan på paketet att det inte behövdes. Vilka vill ha pärontarte och körsbärsbruléerecept? Inboxa era mailadresser så mailar jag för jag har scannat in dem.

    Sorry, har inte läst ikapp *skäms* men ska försöka när jag hinner. KRAM

  • Lapinette

    Snorkfröken – vad härligt att livet känns bra! J Så underbart och läsa. De enda jag har shoppat på sistone har varit klänningar. Har ju en förkärlek till klänningar och det hänger redan en hel drös men det blev en svart fodral och sedan en volang OddMolly på REA’n.

    Snaily – jobbigt med vittnesmålet. Har ingen erfarenhet alls mer än att jag råkade sätta dit en tjuv i Frankrike och fick då göra något slags vittnesmål hos polisen via min väninna som pratar mycket bättre franska än mig.

    Kokisen – attans vad trist med diskbråck men samtidigt skönt att det inte var värre. 

    Nenne – härligt med tulpaner. Jag köper i princip varje vecka från januari – mars. Maken min var superduktig på blomsterbud när vi inte bodde i samma land .. .men jösses, vad det har gått utför på blomsterfronten sen vi flyttat ihop. 

    Förresten nenne, härligt youtube-inslag att se så här en tisdag morgon. Skickade den vidare till maken som nog fick lite komplex

    Piggelin – härlig präst ni verkar ha fått och jag håller med om att vigseln är er stund. 

    Fossing – jag mailar och tack för komplimangen .. bilderna är snart 5 år gamla! Jösses vad tiden går snabbt. Skrämmande!

Svar på tråden Välkomna till Tivoli Empatia!